ערב פסח ביתיר: דברים חדשים, במיוחד בצנרת, וסירה מצוינת

הביקור השנתי ביתיר התאחר מעט השנה, מה שאפשר בעיקר להציג לכם את יינות היקב ממש לפני פסח, ולצידם גם כמה יינות מהחבית, במעין  preview עתידי

ביתיר יש כרגיל התפתחויות וחדשות, אבל רוב הדברים הם לשנה הבאה ואפילו לעוד זמן רב מזה: זנים חדשים, בעיקר.

משנה לשנה יש יותר מגוון באמצעי ההתססה וההתבגרות ביקב – מכלי עץ ובטון במגוון נפחים וצורות – לצד השימוש בחביות הקטנות.

מהחבית טעמתי השנה רוסאן מצוין, שהיה פראי ומעניין מאוד (2017), מורבדר מאד אירופי-צרפתי ולא כבד (2017). בלנד של סירה וגרנאש – 2016 – בעל חומציות טובה ואיפוק, גם בגוף, ובלנד נוסף – GSM מ- 2016 – שהיה מאוד מושך, עם רעננות וחומציות טובה.

בתחום הבלנדים שמ- 2016 היה גם "משהו" שהורכב ממלבק, טאנט וקברנה סוביניון, שהיה מאוד מענין, מפולפל ובעל פירותיות מרשימה מאוד.  מה יהיה על זה? בינתיים לא ברור.

יינות מהמדף

רוזה 2017
האף פירותי, קל ותותי. הפה חלק מאוד, קל ומשרה תחושה של מעט מתיקות. הסיומת חומצית ומרעננת. (89).

ויונייה 2016
צבע זהוב חיוור עם טינט ירקרק. האף מאוד עדין והפה מעט מנטולי. חומציות טובה, מאוזנת. הסיומת ארוכה, מזכירה קצת אגסים. (89).

יתיר סירה 2013
היין מהחלקות השונות עבר התבגרות של שנה בעץ ישן בנפרד ואז אוחד לבקבוק בחורף 2015. לאחר מכן הוא הושאר בבקבוק שנתיים נוספות, וכיום הוא היין שנמכר מזן זה. האף ארומתי, טוב. הפה חלק מאוד ועגול, טאני בהמשך. חומציות טובה והסיומת טאנית, מפולפלת וארוכה, עם מינרליות ומשהו מעושן. (93).

יתיר קברנה סוביניון 2014
מכיל 12% טאנאט. היין בעל צבע אדום סגול. האף מעט ירקרק, מאוד רענן, ועם זאת בשרני. הפה חלק מאוד במתקפה, כאשר בהמשך נכנסים הטאנינים ומצפים את החיך היטב. הסיומת ארוכה ומתובלת על רקע של גוף אלגנטי וטוב. מעושן מעט בסיומת. (92).

יער יתיר 2014
55% קברנה סוביניון, 35% פטי ורדו, 9% טאנאט. היין עדיין סגור וקצת קמצן. הפה חלק מאוד וטוב – מאוד "שתי". כאשר הוא נפתח, מקבלים קצת קפה, טאנינים חריפים של ממש ופה מלא וטוב. יש כאן מעט ירקרקות, על רקע של פלפל שחור. (93).

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.