טעימת פסח 2018

כמה יינות אדומים מיקבים שונים בישראל, במספר רמות ודרגות מחיר – משלושה במאה למשהו כמו 'חצי בקבוק במאה'

שלא כמנהגי, השנה בחרתי להביא רשמי טעימה והמלצות לפסח של יינות אדומים בלבד. ממילא אלה הם היינות היותר נפוצים בסדר הפסח, וחשבתי שנכון יותר יהיה לשמור על רשימה יחסית קצרה. מאוד ייתכן שה"פיצוי" בלבן יהיה השנה לחג השבועות.

בחרתי לקבץ פאנל של טועמים שמתבסס על חובבי "כבדים ומנוסים" ויינן אחד, אהרון ג'לח, היינן והבעלים של יקב אפק, שגם ארח את הפאנל – ולא ידע שהבאתי שלו לטעימה. החברים היו משה אייל, עופר סופר, אלי פורטוגלי, אלון שרייבר והחתומטה.

רשמי הטעימה הם שלי, וכך גם הציון שמופיע בסופם. ציוני הטועמים האחרים מופיעים בסוגריים, לאחר תאור היין. פה ושם היו חילוקי דעות, אבל אני חושב שבשניים שלושה דברים עיקריים הייתה הסכמה מקיר לקיר:

  1. יקב ירושלים מציג עבודה טובה מאוד – לפחות במסגרת היינות שטעמנו (מחירים 35 – 85 – 180 ש"ח)
  2. מי שעדיין לא מכיר את יקב אפק, כדאי שיעשה איתו היכרות (חפשו אותו בפייסבוק – יקב A.G)
  3. זה : מרלו 2015 הפתיע אותנו, אבל הגמלא הפתיע עוד יותר; המחיר שלו הוא 60 ש"ח)

חלק ניכר מהיינות, אלה שסברתי שעלולה להיות דעה מוקדמת כלפיהם, טעמנו בטעימה עיוורת.

פאנל פסח 2018

חלק מחברי הפאנל – משמאל לימין: אלי פורטוגלי, אהרון ג'לח, אלון שרייבר, משה איל. (צילום: חלי ג'לח)

ריזרב קברנה סוביניון 2015
האף מלא עץ… פרי סגול, נעים. הפה טאני אבל מאוזן. יין בעל חומציות מודגשת. סיומת מעט מלוכלכת. 83

(83 84 84 85 83 79)

נטופה כרם 2017
צבע אדום סגול יפה, מעט צלול. האף די בשרני בהרחה הראשונה, טרי וטוב, מלווה פרחים. הפה חלק, מעט שטוח עם חומציות בינונית ומעט מתיקות. סיומת טאנית, מעט גסה. 84.

(84 81 84 85 88)

פרי רן קברנה סוביניון 2016
צבע טוב. אף פירותי-מתקתק, מעט ירקרק. הפה חלק במתקפה ואז טאני. צעיר, בעל גוף קל. חסר אופי. חומציות בועטת – קצת קשה וסיומת מרירה, עם טאנינים יבשים. ייתכן וישתפר בשלב מסוים. 86

(88 86 85 85 86 86)

ירושלים 2900 (מעורב ירושלמי) 2016
אף נעים, פרחוני. הפה פירותי, נעים; פרי שחור. טאנינים טובים – רק מעט קשים. סיומת בינונית, נעימה. הסיומת חומצית. סה"כ לקרר קצת ו"יהיה בסדר". 86

(86 86 84 88 87 86)

קסטל לה וי אדום 2016
בתחילה, האף מאוד לא מזמין; מרגיש לא נקי וירוק למדי. קצת ריחות מלון ירוק, קצת עצי מדי. הפה מאוד חלק, טאנינים עגולים. חומציות די גבוהה. סיומת חומצית, ירוקה וארוכה. 86

(88 86 80 86 87 86)

פסגות מרלו 2016
האף מזמין מאוד: גדול וכבד. הפה שתי, מזמין גם כן, עשוי היטב. מעט דובדבנים חמוצים, די הרבה פירות שחורים – שזיפים שחורים – וצימוקים. ליין 15.5% אלכוהול, שמורגשים אמנם, אבל לא מפריעים מאוד לשתות אותו. הוא קצת אומאמי – ירקרק. יכול היה ליהנות מיותר חומציות, כיון שהוא קצת חלש במיד פאלט. 88

(86 88 88 88 90 80)

הרי גליל מירון 2014
די הרבה עץ. פרי שחור. הפה טאני, עם חומציות טובה וגוף בינוני – מלא. סיומת ארוכה וטובה. 88

(86 88 88 88 89 88)

ירושלים ריזרב פטי ורדו 2016
אף מאוד ארומתי, מתאים לזן. לא מעט עץ, אבל טוב. הפה מרגיש מאוד טאני כבר מהמתקפה, כאשר החומציות טובה ונוצר שלד עוצמתי טוב. סיומת חומצית, טאנית, מהודקת עם מעט מינרליות ורמזי קפה ומוקה. 89

(89 90 88 88 88 88)

טוליפ בלאק טוליפ 2015
הרבה פרי שחור, מיד במתקפה. מלווה בארומות ירקרקות של קברנה סוביניון. הפה טאני, עם חומציות גבוהה. הסיומת בינונית-ארוכה, חומצית וחדה. מעט מינרלית. יין צעיר, כבד, שצריך הרבה זמן ואוויר. לא לשתות עכשיו. 89

(88 87 87 88 88 89)

דומיין סרור קלוד סרור  2013
האף הראשון מזמין, אבל מאוד ירוק – לא בעטני, אבל ירוק, מלווה בטעמים שלישוניים. המתקפה עגולה וקטיפתית, מעט ירוקה. הפה טאני, מתובל, בעל חומציות טובה מאוד. סיומת טאנית, אלגנטית. 89

(87 88 89 89 88 89)

ירושלים ספיישל ריזרב 2014
אף ירוק למדי, על רקע פרי אדום וטוב. הפה טאני, עגול, בעל חומציות טובה ותיבול. הטאנינים כמעט חריפים, והיין מפוקס, ארוך וחומצי. מעט אלכוהולי בסיום וחבל. 89

(91 90 91 89 89 87)

אפק סיקרט 2015
אף אדום, פירותי וטוב על רקע של מעט עץ ונילי, מעט אלכוהולי – לא נורא. חומציות מאוזנת. יין מאוד בשל, ישראלי. הטאנינים טובים והסיומת ארוכה, חומצית ומתובלת. 89

(89 89 90 90 90 89)

אורטל קברנה פרנק 2014
צבע סגול טוב. האף מתבגר, אדום, אירופאי מאוד ונקי – לא ירוק – על רקע של עץ משומש-ישן. הפה בעל רמזים למתיקות עץ, עם טאנינים מאוד רכים ומאוזנים וחומציות פרי טובה. הסיומת ארוכה וטובה, חומציות טובה. מאוד שתי ואלגנטי ועם זאת – לא פשוט. בהחלט היין שאהבתי ביותר, באופן אישי. 90

(86 87 85 90 90 82)

ירדן מרלו 2015
אף מאוד מזמין, עגול וטוב, בשל והרמוני. הפה טאני ובעל חומציות טובה, וגם הוא בשל – אבל לא מדי. מאוד עוצמתי, חד וחומצי בסיומת. יין צעיר שיכול להתיישן עוד זמן. 90

(89 88 86 88 88 90)

 גמלא קברנה סוביניון 2013
אף אדום – דובדבנים. הפה חלק וטעים, מפוקס. טאנינים טובים מאוד – חומציות מאוד טובה. הרבה דובדבנים חמוצים. בסך הכול, יין טוב מאוד לאוכל, מאוזן, יבש ובעטני. 90

(89 89 90 88 88 90)

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.