רקנאטי: ספיישל ריזרב 2015 ומתיישנים

מציגים את הספיישל ריזרב האדום מבציר 2015 ואת הלבן – רוסאן מרסאן 2016 – לצד כמה יינות מתיישנים מהסדרה

אבל לפני זה, מילה על יינות אחרים של רקנאטי מבציר 2015, והם הריזרבים: מרלו וקברנה סוביניון בעיקר.

שני יינות טובים, טאניים מאוד וקצת ירקרקים, כאשר המרלו טוב יותר מהקברנה סוביניון. אם אתם לא אנשי ה'ספיישל ריזרב' ומחפשים דווקא מיינות היקב לחג, למשל, אזי המרלו הוא אופציה מצוינת, כמו גם הרוזה שישנו עכשיו בשוק.

עוד נחמד, ראשון השנה, הוא ה- פרנץ' בלנד 2017: בלנד של קולומבר, סוביניון בלאן ומוסקט. הוא חצי יבש, מאוד ארומתי וטעים. מסוג היינות שמתלבשים פרפקט על אוכל מקומי, אסיאתי ושות. המחיר ייראה קצת 'צפוני' מדי ליין חצי יבש – 85 ש"ח – אבל כנראה שהיקב רוצה למצב אותו יחסית גבוה בשוק הזה. (89).

רקנאטי ספיישל ריזרב (צילום: שלמה שהם).

רקנאטי ספיישל ריזרב (צילום: שלמה שהם).

וליינות הספיישל ריזרב:

ספיישל ריזרב לבן 2016
הלבן הוא בלנד של רוסאן ומרסאן, רק מה- free run, כאשר חלקים עוברים התססה יחד וחלק מותססים בנפרד. ההתבגרות נעשית בעץ צרפתי, רובו המכריע – 80% – משומש. בצורה כזו רוצים להימנע מן הסתם ברקאנטי מהענקת יותר מדי טעמי וניל או קוקוס ושות' ליין הלבן הזה ועדיין לשמור על גוף חלק יותר ומלא.

ואכן כך: היין בעל אף נעים ונדיב, מבושם ופירותי, עם רק מעט וניל. הפה עגול חלק מאוד ובעל חומציות בינונית. הסיומת מנטולית במקצת. בטעימה שניה הפה מסתיים הרבה יותר טוב, ומפגין חומציות טובה הרבה יותר. כנראה שצריך להתרגל קצת. 150 ש"ח (90).

ספיישל ריזרב לבן 2014
רקנאטי הציגו את כושר ההתיישנות של היינות הלבנים בסדרה, והתחילו עם ה- 2014. (15 נמצא בשוּק). כאן, האף הרבה יותר עצור וסגור, הפה קצת 'עצי' ומתבגר והסיומת קצרה יותר ובעלת חומציות עדינה. מה שאהבתי הוא משהו קצת מינרלי שיש ביין ונימות טובות של ג'ינג'ר, שיינני היבקב אומרים שמתפתחות ביינות האלה עם הזמן. הדבר שהיה חסר הוא חומציות, ולצערי היין היה מעט שטוח בסיומת. (88).

ספיישל ריזרב לבן 2013
כאן החומציות מצוינת! הפה מצוין, יש מינרליות טובה בסיומת, והיין ממש "על השפתיים" מהבחינה הזו – מרגישים אותה מצוין. הסיומת טובה וארוכה, עם משהו קצת פטרייתי. (92).

ספיישל ריזרב אדום 2015
בטעימה הראשונה היה ביין הזה – בלנד של קברנה סוביניון, סירה, קריניאן, מרסלאן ופטיט סירה – משהו בשרני מאד. בטעימה אחרת, קצת פחות. בכל מקרה, הוא מאוד "סירה", ללא ספק, על רקע של פירות אדומים, דובדבנים חמוצים וכו'. הפה מאוד עגול וקצת טאני, רחב ונדיב, בלי לגלוש לפרי בשל מדי או ריבתיות. למעשה יש כאן גם לא מעט ירקרקות, משהו שאני לא זוכר כל כך בבצירים קודמים של היין. בכל אופן – בהחלט יין טוב, ואפילו מעבר לזה (בוודאי בהתחשב בשנת הבציר משובבת הנפש). (91-92). כ- 190 ש"ח.

בצירים מתיישנים של הספיישל ריזרב האדום:

ספיישל ריזרב 2013
מאוד רך, ועדיין, לא מוכן לגמרי לשתיה; יין בן חמש שנים. יש בו חומציות מצוינת, טאנינים טובים מאוד, הוא מפולפל ובעל סיומת טובה מאוד וארוכה. העץ טוב: מעט וניל, מנטה ולסיום – קצת בשרניות. לטעמי הוא היה האלגנטי בטעימה. (94).

ספיישל ריזרב 2011
30% קברנה סוביניון, 30% סירה, 20% פטיט סירה, 15% מרלו ו- 5% קריניאן. היין מהראה הרבה עץ בוגר – אופי קצת "ספרדי". הוא מתובל מאוד, חומצי ויבש מאוד וטאני בסיומת. הרבה פרי עדיין – דובדבנים, פירות יער שונים – ובאופן כללי פה עגול וטוב, עדיין צעיר ואפילו עוצמתי. (92-93).

ספיישל ריזרב 2008
האף כבר מבוגר מאוד. הפה מרוכז למדי, קטיפתי, עם הרבה פרי שחור – שזיפים. הסיומת ארוכה וחומצית. לשתות, אם יש לכם במקרה בקבוק.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.