סגל free run מרלו וקברנה סוביניון 2016

משיקים מיתוג חדש, סדרת יינות חדשה והולכים על "פראי"

טמפו עושים מהלך שנראה כמו שינוי תדמית או בעצם הענקת תדמית ליינות סגל; מותג שנדחק הצידה ב- 15 השנים האחרונות, לא מסיבות יינניות, אומר כך.

הרעיון הכללי, אומר מנכ"ל בטמפו, ג'יל אסולין, הוא לקחת את סגל למקומות "טרואריים" וטבעיים יותר, קרובים ככל האפשר לאדמה ולמקום ולעשיית פתוחה ככל האפשר. המיתוג החדש כולל שינוי של הלוגו, תוויות אחרות (עייפות ומיושנות למראה, לדעתי, אבל מה אני מבין) ושימוש במוטו "סגל – פראי".

למה דווקא "יין פראי"? ממשרדו של רני רהב, הדובר של יקבי ברקן וטמפו, הסבירו לי שהמוטו נבחר על פי הרעיון הבא:

"יקב סגל הוא יקב ישראלי, מקומי ושורשי שעושה כבוד לטרואר ובעיקר לחומרי הגלם.
היקב מייצר יין בשיטות מסורתיות וטבעיות המדגישות את הטעם האמיתי של הענב והקשת הארומטית שלו, ייצור במינימום התערבות. כלומר: יינות פראיים, הכי קרובים לטבע.
הטבע הוא פראי, עצמאי ובלתי נשלט וכך גם יינות הסידרה."

בתגובה למוטו החדש אומרים ביקב רקנאטי – שאני חייב לומר שיש לו ותק כלשהו בענייני "פרא" – את זה:

אנו ביקב רקנאטי שמחים שיין הקריניאן פרא שלנו מהווה השראה עבור יקבים אחרים ומאחלים לברקן בהצלחה."

השלב הראשון – שני יינות חדשים

סגל מרלו free run 2016 (צילום: יח"צ)

סגל מרלו free run 2016 (צילום: יח"צ)

השלב הראשון במהלך הזה הוא השקת שני יינות ברמת מחיר של 60 ש"ח: קברנה סוביניון ומרלו "free run", מבציר 2016.

השימוש בביטוי "free run" שמור בדרך כלל ליינות איכות: מדובר על היין הראשון, שזורם לאחר התסיסה ללא סחיטה, דבר ששומר על הפירותיות שלו ובעיקר חוסך מהצרכן עודף טאנינים ויין באיכות נמוכה יותר; זה שיוצא מהסחיטה. עידו לוינסון, יינן היקב, אומר שזה בדיוק מה שהם עושים עם היין בסדרה זו: "אנחנו משתמשים בסחיטה רק ליינות נמוכים יותר, ולא ליין הזה."

הענבים לשני היינות מגיעים מכרמים בצפון הארץ – סביבות כרם בן זמרה (זמן רב שלא שמענו את השם הזה, תודו) ויהודה – נקופה ובר גיורא. לאחר התסיסה היין מועבר להתבגרות בחביות צרפתיות לזמן של 10 חודשים.

שני היינות מתחרים בנקודת מחיר מאוד קשה – 55 – 60 ש"ח – כאשר ב'יין בעיר' אפשר למצוא אותם כבר ב- 50 ש"ח, בקניית ארגז. במחירים האלה התווית מדברת לא מעט וב- 60 ש"ח אפשר לקבל בקבוק יפה ומרשים של אסמבלאז' צפית, נניח, שרבים יעדיפו לשים על שולחן הסדר שלהם.

תכולת הבקבוק עצמה טובה, גם אם אין בה בשורה כלשהי. הטעמים המתקתקים במתקפה, הטאנינים בסיומת והחומציות הופכים את היינות ליינות שיתאימו לפאלט הישראלי בארוחת ערב עם צלי, ולצהריים עם סטייק, בתנאי שיקוררו לא מעט.

סגל קברנה סוביניון free run 2016
מתקפה מעט מתקתקה, עם פרי יחסית מפוקס. לא מעט עץ ודי הרבה טאנינים בסיומת, על רקע של פטל ודובדבנים. (86)

סגל מרלו free run 2016
פה חלק במתקפה, עגול למדי ונעים. הרבה פטל – מתוק – ואז טאנינים. החומציות טובה, גבוהה יותר מזו של הקברנה, מה שהופך את היין (המעט מתוק יותר בתחושה בפה) לרענן יותר, בכל זאת. (88)

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.