קוניאק גודה עושה תזכורת

אחרי כמעט שלוש שנים, אני חוזר לטעימה נוספת של הקוניאקים של גודה. וכן, שיניתי פה ושם את דעתי

יש יתרון בזה שאתה מזדקן, אני חייב לומר: כאשר הוזמנתי לטעימה ולפרזנטציה של Godet , השבוע, שכחתי שסיקרתי אותו בעבר וגם סיפרתי את סיפור בית קוניאק גודה בצורה מאוד מפורטת.

זה היה באפריל 2015, ותוך כדי הפרזנטציה של סיריל גודה – האח הצעיר האחראי על מכירות הקוניאק בארץ – נזכרתי בו; ויותר נכון בסיפור על היאכטה המשפחתית, המסע לקוטב הדרומי והקוניאק שלא יכול להיקרא 'קוניאק'.

היות וכך, כל רשמי הטעימה שלי הפעם היו חדשים וטריים ממש, ויכולתי לעקוב ולראות מה כתבתי לפני שלוש שנים ומה חשבתי אז, לעומת מה שחשבתי הפעם. הסיטואציה, האנשים אולי ויכול להיות שגם משהו מטעמי המשקה עצמו.

זה לא תרוץ או התנצלות – זה פשוט מחזק את העובדה שלמרות הכול, שום דבר בחיים לא קבוע, גם לא מה שכתוב באינטרנט.

סיכום קצר – מי שרוצה יכול לקרוא את הפרוט בכתבה מ- 2015: הבית הוא בית בבעלות משפחתית, ותיק מאוד. שורשי המשפחה בסוחרי מלח פרוטסטנטים שהשתקעו בלה רושל הטולרנטית של המאה ה- 16. העניינים התגלגלו כך שממסחר במלח עברה המשפחה לזיקוק יין שרף, ומכאן לברנדי, קוניאק וכו'.

כיום, מחסני הבית ויישון הקוניאק – הקף ייצור של 300,000 בקבוקים (700 מ"ל) בשנה – עדיין בלה רושל.

מה שיפה ואולי החשוב ביותר לומר על הקוניאק הוא שהוא כשר. זה דבר מאוד נדיר בעולם הקוניאק – בגלל הבעייתיות של כשרות יין בסיס – אבל המשפחה ייצרה קוניאק כשר במשך דורות רבים. למעשה ההפסקה הגדולה בייצור המוצר הכשר היה בתקופת מלע"ם II, אבל הוא התחדש לא הרבה זמן לאחריה, כך שלבית יש היום מאגר יפה של קוניאקים מתיישנים, גם כשרים.

האם המוצר זהה למוצר שאינו כשר?

סיריל גודה קצת התפתל, אבל אמר שבאופן עקרוני כן. הם שמים דגש רב על סגנון מוצר קבוע, טועמים הכול זה מול זה והיות ומדובר במוצר מזוקק, אני יכול להניח שזה נכון. בכלל, צריך להבין שזה בית קטן, וכמו שכתבתי אני חושב גם במאמר הקודם, פרגמטי.

הפרגמטיות מתבטאת בתפיסה של הקוניאק כמוצר מתחדש ודינמי, והיא נובעת מזה שהבית הוא בית קטן, שחייב להחלם כל הזמן על המקום שלו, להמציא דברים שונים ועוד.

מה שעוד יפה היה לשמוע אותו מתייחס לעניין מקור הענבים לקוניאק: גודה קונים ענבים מכל האזורים בקוניאק והוא אומר דבר פשוט: אם אני מייצר קוניאק לשתיה יום-יומית, אין ערך להכניס בו ענבים מאזורים "גדולים". זה לא המחיר שקובע כאן, אלא חומציות היין הבסיסי והתוצרים לאחר הזיקוק: אלה יהיו קשים יותר ולא מתאימים לקוניאק צעיר. ההתגדרות, לטעמו, בייצור קוניאק דווקא מאזור פין שמפן, לצורך העניין, מיותרת ומחטיאה את העניין.

בגדול, ההתרשמות שלי מהקוניאקים די דומה להתרשמות מלפני שלוש שנים. אולי הפעם אהבתי יותר את ה'גסטרונום', בהשוואה לפעם שעברה, אבל חוט השני שעובר כאן פשוט וענייני: אלה משקאות טובים, פרחוניים, שעשויים לתת תמורה טובה והנאה לכל; גם למי ששותה ואוהב קוניאק וגם למי שרוצה לומר שהוא אוהב קוניאק.

GODET ONE
קוניאק לקוקטיילים ומשקאות מעורבבים – לא נמכר בשוק הפרטי: ברמת VS, קצת מתקתק, מעט בעטני יחסית ל- VS של הבית. מכיל מעט יותר 42.5% כך שהאו מתערבב טוב יותר במשקאות ומשארי יותר 'קיק'. מומלץ.

GODET VS
אף נעים מעט ירוק-שקדי, עצי-קל, יבש בסיומת ומעט דבשי. הפה חלק בכל אופן ובהחלט entry level טוב. ענבים רק מה- bois למיניהם.

GODET VSOP ORIGINAL
בלנד של 25 – 30 תזקיקים שונים בני ארבע עד 15 שנים. צבע נחושת כתומה יפה. מאוד רך ופרחוני ומרגיש מתקתק בסיומת. באופי שלו הוא די חומצי, מריר (שקדים מרירים) ולמרות שהוא מאוד "טכני", מה שיפה בו הוא העץ: הרבה יותר 'רזה' מאשר ב- VS. הסיומת ארוכה.

אנטארקטיקה
חסר צבע – עובר יישון בחיות בנות 100 שנים, שכבר לא מעיבירות צבע לקוניאק. הוא לא יכול להיקרא 'קוניאק' בגלל זמן היישון הקצר. נהנה ממעטפת מתקתקה שמקורה אולי בעץ, על פני ארומות מאוד מינרליות-ירוקות-צעירות של תזקיק צעיר. מזכיר קצת את הוודקות הראשונות שעשו בקוניאק, מענבים…

GODET GASTRONOME
בלנד של תזקיקים בני 14 שנה לערך, מיועד לאוכל – או ל'אחרי האוכל'. יש בו מתיקות מאוד נעימה, יותר גוף, אבל הסיומת יבשה. בסך הכול זה קוניאק מאוד "שתי" ודי רחב. בטעימה הזו אהבתי אותו יותר מאשר בעבר.  הבקבוק חדש – כאשר כל צלע בתחתית מייצגת אזור אחר בקוניאק ועל שולי הבקבוק התחתונים חרוטים ראשי התיבות של שמות כל המזקקים של הקוניאק לאורך הדורות.

בכלל, הבקבוקים עברו שדרוג נראות כולם – לא מעט לבקשת היבואנית בישראל, יורוסטנדרט.

GODET XO TERRE
XO זה XO: פה מתחילים להיכנס לעולם הכסף ומרגישים את זה. הרבה עץ, מאוד מתובל. משקל טוב בפה; מלא אבל פחות עמוס ממה שהתרשמתי ממנו בפעם הקודמת. יבש בסיומת.

Single Grape Folle Blanche 20 YRS
עשוי מענבי פול בלאנש בלבד (הענב המקורי בו השתמשו בקוניאק טרום עידן הפילוקסרה): פרחוני, מעט חם, חלק וטעים. מפולפל בסיומת. קוניאק טוב ולא שגרתי.

מחירי הקוניאקים של גודה בחנויות יין ואלכוהול:

גודה VS 115ש”ח

גודה  VSOP 169 ש”ח

גודה  XO 480 ש”ח

גודה גסטרונום 360 ש”ח

גודה אנטארטיקה 240 ש”ח

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.