טאץ' ביי פיוז'ן ריזלינג ריינהסן יבש 2016

לבן משלוש חלקות כרמים, גפנים בוגרות, בריינהסן שבגרמניה. יינן: דורון יצחקי

דורון יצחקי כבר יכול להציג שורה יפה מאוד של יינות שעשה במקומות שונים בעולם, כאשר הדגש שלו הוא ללא ספק על יינות לבנים, חלק גדול מהם חצי יבשים וחצי מתוקים אפילו ויינות מתוקים.

פיוז'ן ריזלינג יבש 2016 (צילום יחצ)

פיוז'ן ריזלינג יבש 2016 (צילום יחצ)

בשנים האחרונות הוא עושה יינות גוורצטרמינר באלזאס ולצידם יינות חצי יבשים בריינהסן.

היין שלפנינו מכונה על ידי פיוז'ן "יבש", וכך גם נכתב על התווית, והוא מכיל אמנם פחות מאשר 9 גרם סוכר בליטר, אבל עם 7.5 גר סוכר בליטר, הוא בהחלט על הצד המתקתק של הסקאלה. מה שמאזן אותו די בהצלחה, ומשאיר את החנפנות המתקתקה, היא תכולת החומצה, הקרובה מאוד לזו של תכולת הסוכר:  7 גרם לליטר חומצה.

אני חופר קצת בעניינים האלה, כיון שהמאזן הזה, של סוכר וחומצה, מעניק לא מעט מהאיזון שיש ביינות יבשים שיש בהם תכולה די גבוהה של סוכר בכל זאת. יצחקי מצליח לייצר כאן יין בעל מאפיינים ארומתיים טובים של אפרסקים ופרחים, עם משהו ירקרק-קליל ופה חביב, טיפה פאזי בפתיחה ומעט שמנוני, די ארוך. לא יין גדול אולי, אבל כזה שכיף ונעים לשתות עם אוכל מתאים. עשוי להתיישן שנה-שנתיים בצורה טובה, בהחלט. (87)

היין מיוצר ביקב וילהלם לאובנשטיין.

מחיר: 79 ש"ח

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.