סומלייה 2018: שונה ומעניינת

תערוכת סומלייה מקיפה השנה, כך נראה, פחות מציגים גדולים, אבל יש בה לא מעט מה לראות – במיוחד אם אתם לא מהקהל ה"מקצועי"

בשנתה ה- 15, אם אני זוכר נכון, סומלייה 2018 מאופיינת השנה בכמה חידושים, שמכוונים בעיקר לקהל חובבי היין שלא נמנים על מה שמכונה "השוק המקצועי", כמו בלוגרים או כתבי , למשל.

החידוש העיקרי הוא האפשרות לרכוש יין ישירות מהיקבים או מוצרים אחרים ממציגים שאינם בהכרח מעולם היין (שמן זית אליעד, למשל, ומעדניות שונות) ואכן, כולם כמעט נערכו ובאו עם מסופונים לכרטיסי אשראי.

דוכן יקבים קטנים

שחר זיו ו'אוצרות יין'

מה שלא פחות משמח הם דוכנים של כמה מציגים קטנים ופחות מוכרים שהוקדשו כולם ליקבים ספציפיים מחו"ל והופכים הכול למעניין יותר:

  • חנות היין Mivino (אבן גבירול 169 תל אביב) עם יינות ספרדיים מיובאים משל עצמה וביניהם גם שני יינות בקופסא. המחירים הם 45 – 65 ש"ח לצרכן פחות או יותר, ושווה לפקוד את הדוכן או את החנות.
  • אורן צילינסקי – היבואן של ליקר קוזה נרה ואחרים – עם שלל יינות של יקב פנטיני. אהבתי את המבעבע הלבן שלו ואת הבלנד הלבן, שניהם מאברוצו. בנוסף הוא מציג את היין הגבוה של פנטיני – Cinque Autoctoni Edizione 16 Fantini Farnese – בלנד אדום מאוד מינרלי של חמישה זנים שונים, מאוד מאוזן ויפה.
  • יקב Ontanon הספרדי – שלו שלושה יקבים, אחד ברואדה, אחד בריוחה ואחד בדוארו. אהבתי מאוד את הקריאנזב 2013 (אטוס) ואת הריוחה ריזרבה 2005, שכוחו עוד במותניו. אפשר להשיגאת היינות בחנויות יין מתמחות ובמעדניית ג'קו קנטי בהוד השרון (הבנים 14).
  • Marchesi Del Cordano – ביבוא של אבי בן: יינות מוטנפולצ'יאנו די אברוצו שמהם העדפתי ואהבתי את ה- Trinita, בציר 2012.
  • שקד – עם דוכן שכולו Les Jamelles, מותג יין מלנגד'וק שמייצר יינות בתמורה מצוינת לכסף (מורבדר מעולה ו- GSM חביב ביותר).

בתחום המקומי:

שחר זיו, שמייעץ למסעדות וחנויות בפיתוח תפריטי יין ובייעוץ כללי, עם מיזם "אוצרוּת יין", במסגרתו הוא קיבץ כמה וכמה יקבים קטנים שהוא מעדיף ואוהב. בדוכן שלו תוכלו למצוא את יקב אפק (שני יינות שרדונה מצוינים ויין אדום אחד), את יקב 'גיתו' – שרדונה משובח, את "אחת" ואחרים.

ביקורים מומלצים נוספים:

– תבור: שני יינות לבנים מצוינים, חדשים: סוביניון בלאן מכרם יוסף (91)   ו-ויונייה מכרם שיפון (89). עבודה טובה גם על המלכיה בציר 2014; צעיר, אבל משובח מאוד! (92)

– תשבי: מראה את המגוון העצום שיש היום ליקב להציע, שכולל לא רק יין, אלא גם שוקולד ולרונה ומוצרים נוספים.

– צפרירים: פטום 2014: יין ממש מפתיע באיכות שלו; אולי הטוב ביינות היקב עד היום (92).

– ויוניה של יקב פסגות: בלנד של תסיסה ספונטנית, משני מועדי בציר שונים, ש- 10% ממנו עבר עץ. racy ושונה ממש; 12.8% אלכוהול בלבד. (91)

ובקומה השנייה תערוכת צילומים של דייויד סילברמן: הזדמנות נפלאה לראות "תמונות מחיי יקבים", וגם לנוח קצת, בין דוכן לדוכן.

תזכורת: מ- 18:00 היום, 150 ש"ח כניסה, מהם 50 ש"ח בזיכוי יין. אתמול היו כמה מאות רבות של מבקרים 'משלמים' ואני מקווה שיגיעו עוד, היום. כדאי.

 

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ארועים ותחרויות, טעימות, יין, יין, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה