טוליפ עושים ריפרש

יקב אולי מרעננים לוגו ותדמית, אבל רועי יצחקי והיינן, דוד בר-אילן, מדברים על מהפכה הרבה יותר גדולה שאת הפירות שלה אנחנו רואים עכשיו"טוליפ" מזוהה אצל רבים עם סגנון מודרני מאוד, פירותי ודי בשל, שמבוסס על לא מעט עבודת עץ חדש או ארוכה, סגנון שאפיין אותו בוודאי בתחילת דרכו – בשנת 2003.

עכשיו, אחרי כמעט 15 שנים, היקב מוציא יינות בגישה שונה, ועל הדרך גם מחליף לוגו ותדמית; זו לא תהיה הפעם הראשונה שהיקב משנה את התדמית שלו, מחליף שמות לסדרות וכו', אבל הפעם השינוי הוא העמוק ביותר וכולל גם רענון לסדרות היין:

  • טוליפ: זו תהיה הסדרה הבסיסית של היקב, ויהיו בה רוזה, שני היינות הלבנים הבסיסיים (וייט פרנק ו- וייט) ושני יינות אדומים. היא מחליפה את ה- JUST הוותיקה.
  • אספרו: סדרת האמצע, שתכלול אספרו לבן ואדום, סירה, קברנה פרנק, שרדונה ויונייה וקולומבר.
  • ריזרב: סירה ריזרב – אחד היינות הנמכרים ביותר של היקב, שלא יעבור שינוי אופי – NET סוביניון בלאן, בלנד של קברנה פרנק ומרלו ובלאק טוליפ, שדי עומד בפני עצמו.

בנוסף יש כמובן יינות של יקב מאיה שעשויים בסגנון שונה לגמרי, והנפח שלהם יגדל במעט (כיום יש 30,000 בקבוקים).

נקודה נוספת היא שבשנת 2020 היקב מתכנן להשתמש אך ורק בענבים שהוא מגדל בעצמו, כאשר השנה כבר 60% מהכרמים הם כאלה. מרבית הענבים מגיעים מצפון הארץ וחלק נוסף מגיע ממטע ומצובה. את כל הגידול והחקלאות ביקב מנהל כורם מרמת הגולן, בשם גיל שרון, שהוא בעל ניסיון של 25 שנים בגידול גפן יין.  עוד כדאי לציין שהנטיעות החדשות שנעשות הן בצפיפות גבוהה – 550 גפנים לדונם (בהשוואה ל- 220 לערך) והכרמים מושקים ומנוהלים גם בהתאם להמלצות של מומחה הכרמים היווני, פרופ'. קוסטאס בקיאסטס, שמלווה את 'מאיה' בשנים האחרונות.

אז מה קורה עם היין?

ביקב מייצרים היום כ- 310,000 בקבוקים – זה לא מעט – וטוליפ מייצאים כ- 100,000 בקבוקים, חלקם הגדול לארצות הברית, לשוק שאינו בהכרח יהודי (עובדים עם גלייזר'ס). היינות טובים – רובם מסתובבים סביב ציונים של 90 – 91 – ומתאפיינים בעבודה טכנית טובה מאוד. בנוסף על כל היינות הבאים, יש גם יין קינוח אחד עשוי ויונייה, שנבצר בבשלות גבוהה. יין מאוד יפה (בציר 2015) שיד לו עוד דרך טובה לפניו.

NET סוביניון בלאן 2017
הענבים מכרם שגדל בהצללה תחת רשת, והוא אחד מהסוביניון בלאנ'ים היותר רעננים שטעמתי לאחרונה במקומותינו. לימוני מעט באף, מאוד fresh, ירקרק ויבש עם חומציות מאוד טובה. הפה מתובל וטוב והסיומת מאוד מהנה. זה לא אספרגוס דרום-כדור הארץ קר, אבל גם לא סוביניון בלאן מלא חנופה. (90)

אספרו לבן 2017
מכיל 40% קולומבאר, והשאר ויונייה ושרדונה. מהבלנד ציפיתי למשהו די כבד, והנה הפתעה: גוף קל במפתיע, חומציות מאוד טובה ורק הקצה קצת מתקתק. יש פה ויונייה שתסס תסיסה ספונטנית בחבית, ובהחלט מרגישים משהו מתובל-מינרלי ביין. (90)

אספרו אדום 2016
סירה, קברנה פרנק ומרלו. גוף יחסית קל עם מתיקות קלה בסיומת. מעט ונילי-ירקרק. הסירה מאוד בולטת כאן, אבל לא כבדה. טאנינים טובים בסיומת. (89)

טוליפ רזרב, קברנה פרנק-מרלו 2016
שני הזנים 50:50, ממטע ומצובה. 12 חודש בעץ צרפתי לא בהכרח חדש. הגוון הירוק בולט, טאנינים מודגשים אבל לא יבשים. חומציות טובה. המרלו מוסיף כאן בשרניות ועובי, נראה לי, כאשר שני הזנים תורמים לפרחוניות היפה של היין. (90)

סירה רזרב 2016
פה מצוין, אופייני, מלא קפה ובשרניות. מתיקות די אופיינית ליין הזה ממהלך שנותיו, אבל הוא לא מאוד כבד. חומציות טובה, גוף מאופק ומעט ירוק בסיומת. (91)

קברנה סוביניון רזרב 2015
הבציר האחרון של היין הזה שיהיה זמין ללקוחות בישראל, ככל הנראה, היות והכול הולך וילך ליצוא. יין טוב, לשתיה בשנתיים – שלוש הקרובות. הפה חלק, החומציות קצת חדה ובועטת, ויש פה די הרבה ירקרקות. סביר, בהתחשב שבנת הבציר (88)

בלאק טוליפ 2015
קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. 14.5% אלכוהול; 20 חודש בחביות. האף קצת חם, אבל מעבר לזה הוא מאוד סימפטי וטוב. יש פה קצת ירקרקות, אניס, הרבה דובדבנים ופרי אדום. הפה חלק מאוד, ומזכיר גם קצת קפה. טאנינים טובים וחומציות שיושבת ביין בצורה מאוד יפה. מאוזן ומדויק. (91)

ויין אחד שעדיין לא עבר הצללה ולא הוחלט מה לעשות בו, ואומר כך: אם שום דבר לא יקרה, זה הולך להיות הטוב ביותר מהזן שלו, שטעמתי מזה זמן רב מאוד (טנטטיבי 93+). יין מרתק ממש, בסטייל ממש לא מקומי.

—- משל יקב מאיה —–

מארה וייט 2016
צבע חיוור ויפה יש לבלנד הקולמבר – מרסלאן הזה: מאוד רענן וטרי, טעים מאד. האף מינרלי, עם משהו קצת קינקי, מעניין. הפה מתקתק-משהו, קולומבארי. הסיומת מלאת הלימון וההדרים מעט קצרה לטעמי. (89)

מארה רד 2015
אף יפה, רענן מאוד. פה מתקתק – דובדבנים – עם משהו מתובל. יש בו עידון וטאניות שמשחקות יפה. (89).

מארה נוסטרום 2014
קריניאן שהתבגר קצת מהר מדי לטעמי. הפה מתקתק, לא כבד, אבל די 'עצי'. הוא קצת מחומצן, אבל עדיין שומר על עניין (88).

מארה נוסטרום 2016
(טעימת מכל) מקסים! מלא פרי טרי, טאנינים מאוד יפים, הרבה פלפל שחור ודובדבנים ורעננות מאוד יפה. יין שעושה כבוד לשנה וליינן – נחכה ונראה מה יצא ממנו. (טנטטיבי – 91)

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה