דומיין סרור: על ארבעה בנים פלוס אחד

דומיין סרור הוא יקב צעיר ברמת הגולן, ששייך לחמישה שותפים: כורם מאבנ"י אית"ן ועוד ארבעה שותפים, עולים מצרפת. הרעיון? ישראלי בסטייל צרפתי. השאלה היא אם הצליח להם, או פחות

יובל מצליח הוא מאנשי גוש קטיף שלאחר הפינוי השתקעו במושב הדתי שברמת הגולן – אבנ"י אית"ן. מלבד צימרים, פונדק וזיתים לשמן זית, ליובל יש גם כרם יין, שעומד בבסיס הסיפור של יקב דומיין סרור.

"סרור" הוא קלוד סרור: איש עסקים יהודי צרפתי שאליו הצטרפו שלושה: מיכאל גולן, איש הסלולר, ז’אן דוד בנשו וז’אק נאטאף. הארבעה פגשו את יובל מצליח והוא שכנע אותם להיכנס לענייני היין ולעשות זאת ברמת הגולן, באמצעות ייסוד יקב שיעשה שימוש בענבים מהכרם שלו.

העסקה – לפחות בכל מה שקשור ביין – נראית מוצלחת מאוד. החמישה שכרו את שירותיו הנאמנים של , שהוא היום יינן היקב, כאשר המשיה שהוטלה עליו הייתה לייצר יין בתפסיה צרפתית, מעודנת ככל האפשר, בטרואר הישראלי.

לא משימה פשוטה, במיוחד שמדובר בפרי שמבשיל באקלים חם, כידוע.

התפיסה הראשונית הייתה למכור את היין לחברי מועדון היקב בלבד, בסוג של מנוי שנתי, כאשר רק אותם 1,000 חברי מועדון יהיו זכאים לקנות מהיין. כיום הקניה פתוחה לכל, למרות שלחברי מועדון יש הטבות ששמורות להם. בנוסף ליין, היקב מוכר גם שמן זית מזני ברנע ופישולין.

מוצרי קלוד סרור

מוצרי יקב קלוד סרור (אתר היקב)

הכרמים מקומיים ברמת הגולן, כאשר הרוב המכריע מגיע מהכרם של יובל מצליח, ועוד מעט מכרמים צפוניים יותר (תל אל מח'פי – חלק מרכס הבוסטר, שתוחם את עמק הבכא, הזכור לגבורה). היקב עצמו נמצא היום במבנה של בית אריזה, אבל הוא מצויד בכל הפטנטים והציוד הדרוש, כמו שא' להט אוהב ומחבב. לאחרונה הצטרפו ליקב גם אילן זעפרני, שהיה היינן של יקב אורטל ויהיה היינן התפעולי של היקב ושרון איפלח, שתסייע בשיווק, כאשר על כל הפן הניהולי מנצחת מארין סיקורל.

L'Or blanc 2017
הזהב הלבן של קלוד סרור מורכב מ- 60% שנין בלאן ו- 40% ויונייה. השנין תסס בנירוסטה והויונייה בחביות אלון צרפתי. ליין צבע חיוור ירקרק, אף מאוד נעים ומאופק. הפה מגלה חומציות מצוינת שמאזנת את עובי הפרי. הסיומת יבשה ומרעננת. (89)

L'Or Rose 2017
100% גרנאש שנבצר לרוזה, כאשר התירוש עבר מגע של כשעתיים בלבד עם הזגים ואז נסחט. הוורוד מאוד חיוור, כמו הרבה יינות רוזה צרפתיים, כאשר באף מתגלה יין מאוד פירותי ודי קליל. הפה מאוזן, רענן ולא זונח את מתיקות הפרי המתבקשת. הסיומת חומצית ומאוד טובה. (90/91).

דומיין סרור סירה 2014
היין היותר יקר של היקב, למרות שהוא לא מוגדר כיין הדגל שלו. הענבים מהכרם באבנ"י אית"ן, כאשר ב- 2017 לקחו גם ענבים מתל אל מחפי. האף אנימלי-בשרני, קצת ג'ינג'רי. בפה חומציות מאוד טובה, פלפל שחור אופייני ושוקולד קפה מעל כל העסק הזה. גוף עבה, טוב. (30% עץ חדש). (90)

L'Or Rouge 2013
בלנד של 65% קברנה סוביניון, 26% סירה והשאר מרלו. המון-המון דובדבנים, פירות יער סגולים ונגיעות ירקרקות. החומציות מצוינת והסיומת יבשה, טובה ועוצמתית. יין שאפשר לשתות עכשיו או לשמור כמה שנים. (91).

L'Or Rouge 2014
מכיל 80% קברנה סוביניון, 14% סירה והשאר מרלו. הרבה יותר ירקרק מקודמו – מרגיש קר יותר. מאוד טאני ובעל חומיצות בולטת למדי. הפה עשיר בפרי אדום, טרי, עגול ומעט עץ. (90)

L'Or Rouge 2015
בבלנד – 63% קברנה סוביניון, 23% סירה ואז מרלו. מאוד יפה, גם אם נותן יותר מדי ירוק לטעמי האישי. מי שבולט כאן מעבר לטינט הירוק הוא דווקא הסירה שנראה יותר דומיננטי, ויושב יפה עם העץ (קופסת סיגרים ודובדבנים). (89, בעיקר בגלל הסיומת הטיפה קצרה מדי).

קלוד סרור 2014
היין שמוגדר כיין הבסיסי של היקב מכיל 64% קברנה סוביניון, 27% מרלו ואז סירה: אף טוב, ארומתי ופתוח, מתקפה חלקה וטובה שמובילה ליין די טאני. 130 ש"ח אמנם, אבל עדיין תמורה טובה מאוד. (90).

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.