Wines of Gala – במהדורה מחודשת

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

הוא אולי לא זכה להצלחה גדולה בשנות ה- 70, כאשר יצא במהדורה הראשונה, אבל טאשן החליטו להוציא שנית את "מדריך היין" של סלבדור דאלי

Wines of Gala היה בחזקת חלקו השני של הספר Les Dîners de Gala, שהיה מעין ספר מתכונים סוריאליסטי שדאלי חיבר; ספר שהתפרסם ב- 1973, כאשר ספר היין פורסם ב- 1977.

Taschen מוציאה אם כך את ספר היין במהדורה שנייה, חדשה.

למיטב ידיעתי (חיפוש באתר של סטימצקי, יבואני טאשן), הספר לא ניתן לקניה בישראל, אבל אפשר לקנות אותו ברשת. קניתי מסוחר באנגליה, כולל משלוח, בכ- 46$.

בספר יש יותר מ- 140 ציורים של דאלי, חלקם הם בחזקת 'עיבודים' של יצירות אמנות קלאסיות, שבהן דאלי השתמש בתור בסיס לאיורים; L'Angelus, של ז'אן פרנסואה מילה, למשל, ציור שהשפיע עליו לא מעט ומופיע הרבה ביצירתו. דאלי כלל בספר גם יצירות שונות שהתפרסמו בתור עצמן, כמו הסקרמנט של הסעודה האחרונה (1955).

מעבר לאיורים, את הטקסטים לא כתב דאלי עצמו, אלא מקס ז'רארד, שהיה חלק מאנשי הצוות שלו ולואי אוריזה (Orizet) שהיה אגרונום ומאנשי היין החשובים בצרפת; מי שהיה אחראי למשל להגדרת הבוז'ולה נובו, יחד עם ז'ורז' דובף. מי שעוד תרם לספר הוא לא אחר מאשר הברון פיליפ דה רוטשילד, מיודענו.

החלק הראשון של Wines of Gala עוסק באזורי יין שונים: עשרה אזורי יין שדאלי הגדיר "אלוהיים". אבל מה שמעניין לא פחות הוא סיווג היינות לפי מה שכל כך מתאים לדאלי: לפי התחושות והחוויות שהיינות מעבירים בנו; תחושות של שמחה, קלות דעת, "יינות הבלתי אפשרי", "יינות של אור", ועוד.

מה זה אומר?

דאלי בוחן כיצד יין מצליח לחצות גבולות, ולהגיע למעמקי הנפש שלנו, כמו גם היחסים שבין טעם וזיכרון. הוא מצליח לעשות את זה בצורה הטובה ביותר דרך ההערות הגסטרונומיות שלו, והחיבורים שלו לסיטואציות כמו צפייה בטלוויזיה או המתקת האכזבה שבהפסד לקבוצה היריבה.

Wines of Gala – הוצאות Taschen.

איורים מתוך הספר: Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2017.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, יין, תהיות שונות, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.