יין כחול? כן!

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

זו הייתה רק שאלה של זמן: עזבו אתכם מיין לבן, אדום, רוזה או כתום. מסתבר שיין כחול – זו המילה האחרונה

קבוצה של צעירים בני עשרים ומשהו מספרד- ויותר נכון מהאוניברסיטה של חבל הבסקים – החליטו לצאת עם משהו שונה ומרעיש כדי להתקדם בחיים. לא מדובר באנשי יין או טכנולוגים, בהכרח, אלא יותר בקבוצה של מעצבים ואנשי מדיה; פרטים ממשיים אין.

אז מה קורה שם?

היין מיוצר מבלנד של יין אדום ויין לבן, כאשר הענבים מגיעים מכל מיני כרמים בספרד וגם בצרפת. אחרי התסיסה מוסיפים ליין שני פיגמנטים טבעיים – אנתוציאן מהענבים ואינדיגו קרמין. לאחר סינון וייצוב מוסיפים ליין ממתיק שאינו קלורי, ומבקבקים.

התוצאה היא יין כחול ומתקתק.

אני לא בטוח שהיין הזה עומד בתקן הישראלי ליין 'ממותק', ובכל מקרה התווית הקדמית לא נראית תקנית במיוחד. בנוסף, הצבע הכחול לא מופיע בכלל בטבע בדברים שאפשר לאכול (רק תערובות שלו, שיוצרות סגולים ואדומים, בעיקר) כך שרק בני אדם – שהולכים נגד התניות כמו מרירות וצבע – יכולים לצרוך אותו.

הגשה? בין 12 ל- 18 מעלות, כותבים הכחולים, אבל זה נראה כאילו העניין הזה לא ממש משנה.

היין זמין כבר ב- 27 מדינות ברחבי העולם, והשנה ייצרו ממנו 400,000 בקבוקים. לא רע, למשהו שנראה ממש לא טבעי…

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, תהיות שונות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.