ברונהאוט וסט. מרטין: בירות חדשות – ללא גלוטן ואורגניות

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

"הסקוטית" מבית ישרקו מתחילה לשווק את הבירו של מבשלת ברונהאוט הבלגית: בירות אורגניות ובירות ללא גלוטןלא פשוט לייצר בירה ללא גלוטן, במיוחד אם אתה עושה את זה משעורה. המשקאות שקורים לעצמם "בירה" ואינם מכילים גלוטן, עשויים לרוב מגרעינים וממרכיבים אחרים, והטעם והמרקם הוא בהתאם. מי שמתלונן על בירות ללא אלכוהול, שילך ויטעם את הדברים האלה; מלאי כוונות טובות, אבל רחוקים מלהיות בירה.

והנה באה החברה הסקוטית, ומביאה לישראל את הבירות של מבשלת ברונהאוט הבלגית: בירות שכולן אורגניות וחלקן גם לא מכילות גלוטן – והן עשויות משעורה. המהלך הזה הוא חלק ממהלך מקיף יותר של הסקוטית, נשראה כאילו שהיא הולכת ונכנסת עמוק יותר לעולם האורגני: רק לפני כמה ימים פרסמתי כאן סקירה של אחת מהקוות ה'אקולוגיות' של קודורניו, שהיא מביאה, וישנם גם יינות אורגניים נוספים.

הסוד, אומרים במבשלה, הוא בייצור בירה רגילה, והוצאת הגלוטן בתהליך מיוחד, מוגן פטנט.

האם הטעמים נפגעים?

משתי בירות שטעמתי, נראה שלא. כמובן שאנחנו לא יכולים לדעת איך הבירות היו לפני התהלךי, אבל המוצר המוגמר טעים וטוב.

מנטולות הגלוטן טעמתי את הבלונד:

Brunehaut Blond organic: צבע אוף-וייט יפה, ריחות וטעמי לתת טובים. קצת מרירות בסיומת. בסך הכול זוהי בירה בלונד בהחלט טובה, שגם מי שלא סובלים מצליאק יכולים ליהנות ממנה. לקרר יפה ולהגיש בכוס גבוהה.

סט. מרטין טריפל (מאתר המבשלה)

סט. מרטין טריפל

מסדרת בירות המנזרים של המבשלה טעמתי את הטריפל, סוג בירה שלעיתים קרובות הוא כבד ואלכוהולי מדי לטעמי.

St Martin Abbey Triple: צבע זהוב מאוד יפה, האף מתקתק וכך גם הפה (9% אלכוהול, בכל זאת). יש כאן פירות יבשים ודבש, אבל זו בירה שאפשר לשתות: היא לא כבדה מדי, ואף אחד לא נראה שהעמיס עליה בכוונה, רק בגלל הסגנון או איך שנראה לו שהסגנון צריך להיראות.  14 ש"ח לבקבוק, כמדומני (330 מ"ל). דיל לא רע בכלל.
ואגב, הבירה הזו זכתה בדאבל גולד בתחרות הבירה הבינלאומית, שהייתי מיוזמיה, בשנת 2011… נראה כאילו עידן אחר לחלוטין.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה בירה, טעימות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.