ירידה משמעותית בייצור היין בעולם

דו"ח ה- OIV לשנת 2017 מראה ירידה של 8.2% בייצור היין בעולם, בעיקר בגלל ירידה באירופה

ייצור היין העולמי מוערך ב- 246.7 מיליון הקטוליטרים, ירידה של 8.2% לעומת שנת 2016. מדובר בתפוקה הנמוכה ביותר מאז 2000, בעיקר במערב אירופה בשל תנאי אקלים שליליים.

  • רמות הייצור היו נמוכות ברמה היסטורית באיטליה (39.3 מיליון הקטו), צרפת (36.7) וספרד (33.5).
    גרמניה (8.1) גם היא רשמה ייצור נמוך.
  • פורטוגל (6.6 מ"ל), רומניה (5.3 מ"ל), הונגריה (2.9 מ"ל) ואוסטריה (2.4 מ"ל) היו המדינות היחידות שראו עלייה לעומת שנת 2016.
  • רמה גבוהה יותר של ייצור נרשמה בארצות הברית (23.3 מיליון הקטו').
  • דרום אפריקה (10.8 מיליון הקטו') שמרה על רמת הייצור שלה.
  • בדרום אמריקה, הייצור גדל לעומת רמות נמוכות של 2016, במיוחד בארגנטינה (11.8 מיליון הקטו') ובברזיל (3.4 מיליון הקטו'). בצ 'ילה (9.5 מיליון הקטו'), ייצור היין נשאר ברמה נמוכה יחסית, עם ירידה של 6% בייצור.
  • הייצור האוסטרלי (13.9 מיליון הקטו') גדל בכ- 6%.
  • הייצור בניו זילנד (2.9 מיליון הקטו') שמר על רמה טובה מאוד למרות ירידה קלה.
  • רמות ייצור היין העולמי (מקור: OIV)

    רמות ייצור היין העולמי (מקור: OIV)

ייצור היין העולמי, למעט מיץ וגפת, צפוי להגיע ל -246.7 מ"ל – ירידה של 8% בהשוואה ל -2016 ואחת הרמות הנמוכות ביותר מזה מספר עשורים.

נתוני הבציר בישראל מעודכנים לשנת 2015 בלבד (באתר המועצה לגפן יין) ומדברים על 42,500 טון בקרוב. 2015 הייתה שנתה שמיטה, כך שאני מניח שהמספרים האלה לא מייצגים. בשנת 2014 בצרו בישראל כ- 60,000 טון, כאשר 20 – 25% הולכים לתירוש.

עלות דונם כרם גפן יין בישראל היא כ- 6,000 ש"ח.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, תהיות שונות, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה