יקב רמת הגולן ירדן מרלו כרם אודם אורגני 2014

עם שם כל כך ארוך ומחייב, איך היין?

בימים אלה נמצא יקב רמת הגולן בשיאו של הבציר: ויקטור שונפלד, יינן היקב, דיווח שביקב כבר בצרו כשליש מכמות הפרי שהם צפויים לבצור השנה, כאשר רמת הפרי טובה והשנה נראית כמוצלחת.

צילום בקבוק מרלו כרם אורגני

מרלו כרם אודם אורגני (צילום יחצ)

היקב הכניס עוד מהפרי למיון אופטי וצפוי למיין כ- 1000 טון בשיטה זו, בהשוואה לכ- 700 טון בבציר 2016, ו- 500 טון בבציר 2015; המשמעות היא כמובן שיפור באיכות הפרי שמגיע בסופו של דבר ליין.

מהלכים נוספים וחשובים ביקב נעשו בתחום הקיימות: ליקב אין אמנם כרמים ברי קיימא בבציר הנוכחי, אבל עם סיום הבציר הזה הם כבר יקבלו את ההסמכה הדרושה כך שב- 2018 יהיו להם כרמים מסוג זה.

שונפלד והיקב נצלו את העברת המקל בין המנכ"לית היוצאת של היקב, ענת לוי, לבין המנכ"ל הנכנס, יאיר שפירא, והציגו את המרלו כרם אודם, מבציר 2014.

בציר 2006 היה הבציר הראשון של יין זה שהיקב הוציא, בשנת 2010.

אז אמר עליו שונפלד שהפרי היה 'לא מעניין' בתחילת הדרך, ולקח זמן רב לכרם לבטא את אותן האיכויות שהשרדונה הפגין כבר הרבה קודם (2002). עכשיו הסיפור הוא אחר לגמרי, והיין מרשים באיכויות שלו.

האף יפהפה, עם פרי אדום כהה, שזיפים ודובדבנים חמוצים. מה שאותי קנה הוא הפה: מתקפה עדינה, חלקה וקטיפתית, חומציות מעולה, שילוב עץ מדויק והרמוני מאוד וטאנינים "חריפים" וטובים. זהו בהחלט יין לכמה שנים קדימה. (93).

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה