IWAI Tradition: ויסקי יפני חדש בישראל

חטיבת האלכוהול של טמפו מפתיעה, ומביאה ארצה ויסקי יפני

משהו עובר על טמפו? נראה כאילו השמרנות של חטיבת האלכוהול שלה, במיוחד של הוויסקי, קצת מתערערת.

ויסקי יפני IWAI TRADITION

ויסקי יפני MARS IWAI Tradition (יחצ)

אחרי מופעים חדשים של גלנליווט, לצד סוגי ויסקי חדשים ממזקקות פחות מפורסמות בארץ, הם מביאים עכשיו ויסקי יפני – Mars Shinshu IWAI Tradition.

היצרנית היא יצרנית אלכוהול די ותיקה ביפן ומיצרת ויסקי עוד משנת 1949. אמנם לא במיקום הנוכחי של המזקקה בה מיוצר הוויסקי הזה, אבל ניסיון כבר יש לה. זוהי יצרני משפחתית, והמזקקה בה מדובר היא המזקקה הגבוהה ביפן, לפי מה שאני קורא.

הוויסקי עצמו הוא ויסקי בעל אחוז גבוה של לתת שעורה – כ- 75%, על רקע של 25% תירס. ההתבגרות (3-5 שנים) נעשית בתערובת של חביות – ברבן, שרי וחביות יין (לא ברור אם יין יפני, או איזה…) – אבל לפי פרופיל הטעם אני מעיז לחשוב שמדובר באחוז גדול של ברבן, שרי ואז אולי גם משהו אחר.

האף מאוד מבטיח: משהו מעושן-בשרני, קצת 'ציפורני'. יש בו משהו מורכב ומבטיח.

הפה – למרות שהוא לא רע – היה קצת חד מימדי, חוששני: מאוד מתוק, יחסית, ורך. הסיומת מעט קינקית ומחזירה לפלט את הכבוד שקצת אבד לו.

all in all זה ויסקי לא רע בכלל. קצת מעצבנת העובדה שהמחיר שלו גבוה יחסית למחיר בחו"ל – 270 ש"ח לעומת 55$ (200 ש"ח?), אבל זה לא כמו ההפרשים שכבר ראינו שטמפו מסוגלת לייצר.

בסה"כ מומלץ, בטח אם תמצאו במבצע או משהו.

לא צריך מים; 40% אלכוהול. לכל היותר קוביית קרח כדי להגן מפני הימים החמים.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, ויסקי, טעימות, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה