יקב שירן: סקירת יינות

אלי שירן הקים את היקב שלו פחות או יותר במרפסת ביתו בגוש עציון לפני כחמש שנים. רוב היינות אדומים, מלבד שרדונה שהוא עשה השנה לראשונה

הסקירה הזו נכתבת בתקופה שבה עתידם של היקבים הביתיים אינו ברור: אין כמעט ספק שהם לא יוכלו להמשיך ולייצר יין במתכונת שלהם היום, וזאת על אף שטכנית, חלק מהם בנויים ומצויידים טוב יותר מיקבים שנמצאים במקומות מותרים.

ימים יגידו.

שירן מייצר כמה אלפי בקבוקים, שכולם מתווים תחת תוויות מוזיקליות בנוסח "החזן", "המנצח" וה- "סופרנו". מחווה לאביו של אלי, הוא אומר, שהיה חזן ומוזיקה הייתה במרכז חייו. העבודה היא עבודה של גראז'יסט קלאסי מרוכזת ומצומצמת-מקום ביקב עצמו. בכרמים ניכר שעדיין אין לשירן שליטה בפרי שהוא לוקח, והוא עדיין בתחילת התהליך הלימודי, מה גם שאין קביעות במקורות הענבים משנה לשנה, לפחות לא בבצירים שטעמתי.

לפנינו סקירה של יינות מבצירי היקב מהשנים 2013 – 2015. ככלל, היינות בסדר. הייתי מצפה מיקב קטן, חוקר ו'לומד' שההבדל בהרכב הזנים ישתקף הרבה יותר בטעמי היין. שני יינות בלטו סגנונית, והם השרדונה 2016 והשיראז מבציר 2015, ששירן דווקא נוטה פחות להעריך, אבל הוא קליל ויכול להיות אפילו יין אדום קיצי.  פחות עץ בוודאי יועיל כדי לגלות את ההבדלים בין הבלנדים, גם אם לרוב מדובר בעץ לא חדש.

שרדונה 2016
ללא עץ, פרי מעין צורים, באזור השפלה. היין מושהה ארבעה וחצי חודשים על השמרים לאחרי תסיסה ב- 13 מעלות. באף הראשון יש ליין הרבה ארומות הדרים. הפה ממשיך יפה את האף ואז מפתח טעמים טרופיים יותר – אננס וקצת פסיפלורה. הסיומת מעט מרירה וטיפה קצרה יחסית לעושר הפרי. (89).

החזן 2013
מרלו, קברנה סוביניון ו-10% גרנאש ממקומות שונים. 14.5% אלכוהול. הצבע אדום עמוק, טוב לגילו של היין. האף מתקתק, על גבול הסוכרייתי. הפה מתובל על גוף בינוני-קל וחומציות טובה. יין חלק ונעים. (88).

המנצח 2013
פטיט סירה, קברנה סוביניון ומרלו. 15.8% אלכוהול. היין שהה כ- 18 חודש בעץ צרפתי ויש בו הרבה פרי בשל ושזיפים, כאשר הפה עצמו מתקתק ומעט טאני אך מסתיים מהר. (86).

הסופרן 2014
גרנאש ופטיט סירה – בלנד מוזר במקצת ולא שגרתי שיוצר כאן יין נעים בסך הכל וטאני במקצת. אני מקווה ששירן ימשיך ללמוד אותו, כיון שיש כאן פוטנציאל ל'משהו'. הצבע צלול יחסית עם מעט גיל 'גראנשי'. האלכוהול גבוה ומורגש. הפה קל, אבל הסיומת ארוכה ולא רעה, מתובלת. לקרר קצת. (85).

המנצח 2014
פטיט סירה ופטי ורדו. 13.9% אלכוהול. באף הפרי מתוק, דובדבני-שזיפי. בפה החומציות גבוהה, ולאחר מתקפה טובה מגיעים טעמי פלפל שחור. הסיומת חלקה והטאנינים עדינים. (89).

שיראז 2015
סוג של fun wine מתקתק, קל לשתיה, עם חומציות בינונית. טאנינים טובים ויין שהייתי מקרר לרמה של 16 מעלות ושותה עם אוכל – בשרים אדומים קלים או בשר לבן. (86).

החזן 2015
מרלו, שיראז, פטי ורדו ופטיט סירה. 14% אלכוהול. האף מתוק, די כבד; שזיפים וירוק על רקע של לחם קלוי. (85).

המנצח 2015
פטי ורדו ופטיט סירה. אף בעל מתיקו ופרי כבד. הפה חלק, במיוחד במתקפה, עם טאנינים קלים יותר שמתבטאים בסיומת. חומציות יחסית נמוכה. (85).

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה