בר מאור: חביות 2016 ושנים אחרות

טעימת חביות משל יקב בר מאור, למתעניינים: השנה מסתמנת כטובה מאוד גם ביקב הזה, כאשר מרבית היינות שאני טעמתי עדיין לא לגמרי סיימו תסיסה מלו לקטית. יינות 2015 נמצאים בחבית, אבל מסתמנים כיינות מצוינים – שלושה רשמי טעימה בסוף המאמר

 

לבר מאור פילוסופיה ייננית ומתודה משלו, הייתי אומר, שקצת קשה לעקוב אחריה. הוא מעדיף למשל תסיסות חמות יחסית, מהירות אפילו, ונסה לקצר ככל האפשר את עונת הבציר שלו. יחסית ליקב בסדר גודל שלו, הוא מרכז הרבה מאוד מאמץ בעבודה בכרם, אבל עובד הפוך מכורמים רבים: ממעט בחילונים ובצירים ירוקים ו'אדומים', למשל, לא מתבייש להשקות כשצריך ולאו דווקא בעד stress לגפנים.  עוד דבר מעניין שהוא עושה, הוא לחלק את היינות שלו בין יינות 'חמים' באופיים, ויינות 'קרים' יותר, כאשר המטרה היא להקל גם על הצרכן בבחירה בין הינות שלו.

בסך הכל, כרגיל ביקב, היינות מעניינים, כאמור, ונמצאים במקום טוב מאוד מבחינת מה שהם נותנים לצרכן היין שמעוניין במשהו לא שגרתי.  הציונים ליינות 2015 הם ציונים טנטטיביים, מן הסתם.

קברנה סוביניון – שנה ראשונה מאזור גבעת עדה – בנימינה ושנה יחידה מכרם ספציפי, שלא ישמש יותר ביקב. מהשנה כבר יהיה כרם אחר, ללא גיר, בקרבת שוני. חבית (מחוזר) פרי אדום טוב, מתקתק וכהה. מעט מרירות, חומציות גבוהה וטאנינים חריפים.

סירה – באף יש פרי סגול מתוק. הפה מחוזר, פאזי, חומציות בינונית עם מתיקות גבוהה. טאנינים חזקים וסיומת מאוד חריפה. עדיין לא סיים מלולקטית. סיומת שמזכירה פירות יער.

סירה II – חבית חדשה, 400 ליטר; מחפש לקבל מחבית כזו את צדדי הזפת והעשן ומתאים אותם ליינות שמבחינתו הם 'קרים' יותר. הפה מלא מאוד, מתוק, עם חומציות גבוהה מאוד. סיומת טאנית, טובה, כמו של גולדן ברי מיובש.

מרסלאן (עדיין בתסיסה מלולקטית; הזן הזה הולך ל'תמוז' שהוא היין המרכזי של היקב, מבחינת כמויות). כרם מגבעת עדה. אף מאוד 'פתוח' ומוחצן. הפה בעל טאנינים טובים. חומציות טובה.

** מחבית ישנה יותר מקבלים צדדים כבדים יותר, מעודנים וחושניים. הטאנינים טובים, אבל המיד פאלט מעט קל יותר. הסיומת עם הרבה חמוציות, פרי קל ואורך מדויק – לא קצר מדי ולא מעמיס.

*** קברנה פרנק – לא מאוד ירוק, אבל מאוד אלגנטי ומלא. הפה רך מאוד במתקפה, והטאנינים בסיומת טובים אבל לא חזקים מדי. מזכיר קצת קליפות פומלה.

קריניאן – יחסית עבה, בעל גוף. חומציות טובה וטאנינים די עדינים. אורך בינוני. חבית לא חדשה. כרם מסביבות עמיקם. הולך להיות חלק מבלנד.

=== 2015 ===

בלנד בורדו (חדש): קברנה סוביניון, קברנה פרנק ומרלו.
מאוד ירוק – פלפל ירוק ומנטול – הפה מתובל-מפולפל, עם חריפות טובה מאוד. לא מעט פירות יער אדומים וסיומת מעט 'אפר'. 92

ירח אדום 2015
100% מרלו. חומציות מאוד גבוהה, 'מרזה' ומפקסת את היין. פירות אדומים טריים, קלים. סיומת די ארוכה וטאנית. 92

תמוז 2015
80% מרסלאן והשאר מרלו. עדיין בסופה של התסיסה המלולקטית. ליין יש מתיקות גבוהה, חדות ותיבול, עם טאנינים חזקים בסיום. 88 – 87

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה