טפרברג אינספייר פמיטאז' 2016

טפרברג מוציאים בלנד של דבוקי, שלמרות שמו המוזר משהו, הוא בכלל לא רע

אפילו טוב.

טפרברג אינספייר פמיטאז'

טפרברג אינספייר פמיטאז' (צילום יח"צ)

בין שלל היינות הארומתיים שיש על מדף היין הישראלי, מעטים מצליחים לשלב בצורה טובה בין הצדדים המתוקים-פירותיים של הזנים מהם הם מורכבים, והצדדים היבשים, הרעננים יותר.

הפמיטאז' 2016 של טפרברג (70 ש"ח) עושה עבודה טובה בתחום הזה: הוא ארומתי, פרחוני ומתקתק באף, ובפה, למרות הפירותיות שלו, יש לו רעננות טובה והוא בסופו של דבר יבש וטוב.

היין הוא בלנד של 50% דבוקי – פרחוני ומתקתק, 25% סוביניון בלאן ו- 25% גוורצטרמינר, שבהחלט נותן כאן הרבה מאוד מהצד הארומתי.

תהליך ייצור היין:

הדבוקי נבצר ראשון בבציר מכני. הענבים עברו סחיטה תחת חנקן. שיקוע בקור – 24 שעות – והתססה בטמפרטורה נמוכה עד שלושה שבועות. ענבי הסוביניון בלאן והגוורצטרמינר שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך דומה. כ- 13% אלכוהול. (90)

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *