Sommelier 2017

התערוכה המקצועית של ענף היין והמסעדות תתקיים בהיכל התרבות ב- 30-31 ינואר ובפעם הראשונה תכלול גם טקס חלוקת 'פרסי היין של המסעדות'

תערוכת סומליה, תערוכת היין הגדולה מתקיימת השנה בפעם ה-13, בהיכל התרבות בת"א ומארחת מגוון של יקבים ויבואני יין.

בתערוכה, המיועדת לקהל המקצועי, יוצגו מאות מותגי יין מהארץ ומהעולם לצד חידושים שונים בעולם היין. כמו כן, לראשונה בתערוכה, יהיה מתחם סדנאות של בית הספר הבינלאומי ליין WSET ויתקיים טקס חלוקת 'פרסי היין של המסעדות'.

אורחי התערוכה יוכלו לטעום ולחוות יינות מישראל ומחו"ל, כאשר בין היקבים הישראליים שיתתפו באירוע ניתן יהיה למצוא את יקב תבור עם יינות הכרם היחידני החדשים שלו, את יקב רמת הגולן, בנימינה, רקנאטי, דלתון ותשבי, שאטו גולן (עם בקבוק ירבעם ענק של אליעד 2008), הכרמיזן – שחוזר השנה, בת שלמה, סוסון ים, עמק האלה ובר מאור, קפסוטו, נעמן. תניא ורבים אחרים. באופן תמוה למדי נעדרים מהתערוכה – לראשונה, אם אני זוכר נכון, יקבי כרמל ויתיר.

מבין היקבים שלהם זו הפעם הראשונה בתערוכה אפשר למנות את קובננט ישראל, אשקר – יקב מכפר יאסיף, מונטיפיורי, מורלי וכהנוב.

היבואנים שיציגו בתערוכה הם שקד והסקוטית (עם אורחים רבים מ- Castel France) – ונראה שהם ייצגו את היבואנים הגדולים, זמיר, ימה וקדמה ואחרים. מעניין יהיה להתרשם מיינות סרו – יבוא חדש של יינות מהבלקן.

אלכוהול?

מילק אנד האני, יוליוס ובוודאי יהיה גם אלכוהול משל היבואנים השונים ואולי גם דוגמאות של תזקיקים מהיקבים, שבשנים האחרונות, לאחר השינויים במס הקניה, החלו לא מעט מהם לזקק אלכוהול לצורותיו השונות.

סוגרת את רשימת העניין שלי היא תחרות תפריטי היין שנערכה השנה לראשונה על ידי סטודיו בן עמי, בשיתוף עיתונאי היין של הארץ, איתי גלייטמן והעיתונאית גלי וולוצקי. אולי סוף סוף, לאחר שיוענקו הפרסים בתחרות הזו, נדע איפה אפשר לשתות כמו בני אדם ובלי לקרוע את הכיס.

בהצלחה לכל.

להזכירכם: כניסה לשוק המקצועי בלבד, לאחר רישום. עלות כניסה לקהל הרחב – 150 ש"ח.

רשימת המציגים, ההרצאות וההרצאות המלאה מפורסמת באתר התערוכה

הרשמה לקהל המקצועי: www.reg.co.il/sommelier2017

ניהול והפקה: סטודיו בן עמי

תערוכת 2017 Sommelier

30-31 בינואר בין השעות: 11:00 – 19:30

היכל התרבות

הוברמן 1, תל אביב

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ארועים ותחרויות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *