המשיח הגיע לראשון והביא איתו משהו לשתות

בחנות 'משקאות משיח' בראשון לציון לא יתנו לכם לקנות "סתם קברנה סוביניון", אלא ינסו להבין בדיוק מה בעצם אתם רוצים לשתות… צרפו לזה מגוון מצוין של יינות ישראליים כשרים ויש כאן צרוף מאוד מעניין

לא ספרתי, אבל ההתרשמות שלי היא שרוב חנויות היין והמשקאות בארץ שייכות לרשתות גדולות, ומיעוטן חנויות פרטיות, עצמאיות.

אחד הדברים שיכולים לייחד חנויות יין פרטיות הוא ללא ספק השירות.

אני לא חולק על כך שבסניפי הרשתות השונים תקבלו שירות מעולה, אולי בהתאמה לסגנון הרשת, אבל שירות לא מסתכם רק בידע ובידידותיות של המוכרן בחנות, אלא גם בדברים נוספים.

לדוגמא, היכולת של חנות יין פרטית לקחת סיכונים ולהביא יינות מיקבים קטנטנים שונה מזו של רשת חנויות יין, שלא תמיד שווה לה להתעסק עם יצרן קטן ולא מוכר. וגם אם בסופו של דבר בכל מקום ירצו למכור לכם את מה שמרוויחים עליו טוב, הרי שבחנות פרטית יש אולי פחות משמעות להסכמים ולבריתות ובוודאי שלשותפויות הפצה ויבוא, כאלה או אחרות.

שחר זיו, אקס שיווק והדרכה רקנאטי, בעידוד ובשיתוף פעולה מלא של דניאל משיח, הבעלים של משיח משקאות בראשון לציון, מנהל היום את מחלקת היין של החנות. זוהי אחת מחמש חנויות של 'משיח', למרות ששחר מודה שהפעילות שלו מוגבלת לחנות בראשון. השניים הציגו את החנות במיני מסיבת עיתונאים.

"ניהול מחלקת היין, הוא מבחינתי עבודת סומליה," אומר זיו: "אני מאפיין את הלקוח ומתאים לו יין מעבר לקריטריונים של זן וכסף, למשל, ובוחר יינות לא רק למכירה מיידית, אלא גם למרתף החנות."

אני לא יודע אם יש באמת הרבה הבדל בין מה שהוא עושה לבין מה שעושים בחנויות יין פרטיות אחרות, אבל הוא לפחות אומר את זה ומסביר מה הוא עושה, ובוודאי שיש לו נכונות לקחת סיכונים.

רשימת היין – ישראלים כשרים בלבד – כוללת יינות ממקורות כמעט עלומים, לפעמים.

איתי להט בסדנת פגמים (צילום שחר זיו)

איתי להט בסדנת פגמים (צילום שחר זיו)

למעשה שחר מוכן לקנות ולמכור יין מכל יקב שיציג בפניו יין ראוי, שנותן ללקוח תמורה בהתאם למחירו.

"הקונספט של לקחת מכל המגוון של היקב, אם אני רוצה רק יין אחד או שניים לא קיים אצלי." הוא אומר, ומציג לא מעט יקבים שמהם הוא מוכן לקחת תווית אחת או שתיים בלבד. כך יוצא שאנחנו יכולים למצוא בחנות יינות של יקבים כמו שירן, פסקו, The Fertile Crescent של סם סורוקה, יקב AG של אהרון ג'לח מראש העין, גיתות דיאם מהוד השרון ורבים אחרים. למעשה יש בחנות יותר ייצוג מספרי מכמותי, בכל מה שקשור ביקבים: יש 200 יקבי בוטיק בישראל ו- 30 יקבים מסחריים? זה פחות או יותר יהיה היחס בין המותגים.

מה שעוד קורה בחנות הם אירועי יין ואוכל – הרבה דגש על החיבור בין השניים – סדנאות והרצאות. יש בהחלט תחושה של חנות לתרבות יין ולא עוד חנות משקאות.

מהמגוון שהוא אוהב, שחר זיו ויינני שירן, סורוקה וגבעות הציגו מספר יינות. למרות שיש לי פה ושם מחלוקת עם הבחירות של זיו, הרי שהפינו נואר של גבעות ויין הקינוח של היקב הם בהחלט יינות טובים וראויים, ה'מנצח' של שירן (2014) טוב מקודמו מבציר 2013 ואילו היין של סם סורוקה –  The Fertile Crescent 2011, שנעשה מ- 100% פטיט סירה הוא בהחלט יין מפתיע.

משקאות משיח

ברשבסקי 7, ראשון לציון

077-2126677

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה