Ivy Mix בישראל לאירועי Round Table

המיקסרית הטובה בארה"ב לשנת 2015, אייבי מיקס, משדרגת אירוע קולינרי ישראלי

רוזמרין, סלק ומנגו הם רק חלק ממגוון הטעמים שהביאה עמה לארץ אייבי מיקס (IVY MAX) לכבוד אירוע הקולינריה 'Round Tables' שמתרחש החודש בתל אביב.

מאת: גילי קופר

מיקס, שהחלה את דרכה כברמנית בגיל 19, הרכיבה תפריט המונה 13 קוקטיילים שונים שהותאמו במיוחד למסעדות המשתתפות בפסטיבל – במסגרתו יתארחו ויבשלו 13 שפים בינלאומיים במסעדות שונות. המיקסולוגית בת ה-31 הגיעה מטעם מותג הוודקה GREY GOOSE, שמהווה הבסיס בכלל הקוקטיילים.

"כשקיבלתי את המייל ממארגני הפסטיבל, ובו שאלו אותי אם אני מעוניינת להרכיב בעצמי תפריט קוקטיילים שלם – הבנתי שמדובר באתגר ושמחתי להיענות", אמרה המיקסולוגית הצעירה באירוע ההשקה השבוע. בשמלה יומיומית וחיוך גדול הרימה, שקשקה ומזגה לכוסות. "להתאים משקה לאוכל הודי או בוליביאני הייתה משימה לא פשוטה שנהניתי ממנה מאד".

את הבר החלו לקשט כוסות שונות ובהן משקאות צבעוניים, כאשר כולן מעוצבות באותו הסגנון האלגנטי – לא יותר מקישוט אחד או שניים. הנראות הפשוטה כביכול של הכוס לא העידה על טעמו של הנוזל בתוכה, שכן כלל הקוקטיילים היו בעלי טעמים חזקים וייחודיים. קוקטייל הרוזמרין, שהותאם למסעדת ה'קופי בר' ולתפריטה, היה בעל טעם חזק ומרענן ביותר של צמח התבלין וסיומת מרירה של סודה; הקוקטייל הייעודי למסעדת 'נורמן' מילא את חלל הפה בטעמים חזקים של סלק וודקה.

הקוקטייל השלישי שהוגש, אותו ניתן למצוא במסעדת 'ניתאן תאי', והיה המוצלח מביניהם – הורכב ממחית מנגו, לימון, פלפל שחור וכוסברה. טעמו היה נעים מאוד בפה והוא השתלב יפה עם האוכל. קוקטייל רביעי לאותו הערב, בעל טעם חזק של ביטר ונגיעה של אשכולית, העונה לשם GREY GOOSE ROUND TABLES – הינו קוקטייל הדגל של הפסטיבל אותו ניתן למצוא בכל 13 המסעדות המשתתפות.

החיבור בין תפריט אלכוהולי, המכיל קוקטיילים צבעוניים וכהליים במיוחד, לארוחות גדולות המלוות בדרך כלל במשקאות פשוטים יותר, דוגמת יין – מגיע על רקע צמיחתו של עולם הקוקטיילים בסצינות הקולינריות בארץ ובעולם. "תל אביב נחשבת למרכז קולינרי מכובד", אמרה מיקס. "גם אני מתרשמת ככה עד עכשיו".

הקוקטייל הרשמי של הפרויקט:

GREY GOOSE ROUND TABLES

  • 30 מ"ל וודקה גריי גוס
  • 23 מ"ל מרטיני ביאנקו
  • 15 מ"ל מרטיני ביטר
  • 7 מ"ל סן ז'רמיין
  • 30 מ"ל שמפניה
  • ערבוב המרכיבים הראשונים בכוס עם קרח ומזיגה לכוס שמפניה.
  • סגירה בשמפניה.
  • קישוט: קליפת אשכולית

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, אלכוהול, ארועים ותחרויות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה