מאפו: החדשה והכשרה של ניר צוק

שף ניר צוק עובר לבשל כשר, וכמו חבריו הרבים למקצוע, גם הוא עושה את זה בבית המלון. הבשורה הטובה היא שבניגוד למסעדות רבות בבתי מלון, המסעדה של צוק מזמינה – ושמחה

אני מודה שעיקר הכתבה הקצרה שלי על המסעדה החדשה של ניר צור – מאפו 9 – תהיה יותר בכיוון של אווירה, ופחות בענייני אוכל.

הסיבה פשוטה: המיקום של המסעדה – בקומת הכניסה של בית המלון ברחוב מאפו, סמוך מאוד לים. כל העיצוב שלה – פנים וחוץ – משדרים פאן לא רגיל, עם פוטנציאל מצוין להפוך למקום שנעים לבלות בו, ולאו דווקא בגלל האוכל:

הבר נראה טוב, המרחקים בין השולחנות מתאימים מאוד לשיחה בלי שמחככים מרפקים עם שוכני השולחנות האחרים והמוסיקה טובה, שמחה, בווליום שאפשר לסבול.

המרפסת החיצונית – בצד הבניין – ירוקה ומזמינה מאוד, ויש גם כמה מקומת ישיבה על הרחוב עצמו, מקום שבו אפשר לראות את השבים והולכים אל הים.

אז מה אם הבית ממול הוא לא בדיוק תפארת המציאות?

משקאות

טעמנו שני קוקטיילים – מרמייה: על בסיס ערק, מרווה וצ'ילי ירוק. הוא נחמד ומתוק, רק שימו לב שהצ'ילי לא צף לכיוון השפתיים שלכם. הקוקטייל השני היה 'סאמר ויסקי', על בושמילס, עם טוניק ומקל קינמון שהברמן מבעיר ממש ליד השולחן. נחמד וטעים ויכול ללוות גם את המנה הראשונה בלי קושי. (מחירי הקוקטיילים בסביבות 40 – 50 ש"ח).

תפריט היין עצמו טוב מאוד ויש בו מבחר יפה, במחירים  שנעים בין 85 ש"ח לבקבוק רוזה של כרמל (ואטס) ועד 1,100 ש"ח לקצרין.

בדרך תפגשו את להט לבן ב- 180 ש"ח, כישור – 140 ש"ח, צרעה הרי יהודה ב – 180 ש"ח, פטיט קסטל ב- 225 ש"ח וגראנד וין ב- 360 ש"ח. בהחלט קנייה הרבה יותר טובה מהקצרין, במחיר הזה. עוד בקבוק אחד במחיר של 100 – 110 ש"ח, והייתי מבסוט מאוד.

אוכל

שתי מנות ראשונות + שתי עיקריות היו די והותר לזוג. מנה ראשונה של ריזוטו עם פריקי, תרד ו"גבינת קשיו" שהצטיינה בשילוב מרקמים מצוין. סיגארים של מוסר ים היו מתקתקים ושמנמנים מאוד (שלוש יחידות) והוגשו עם מקצפת סלק שהייתה לי קצת פחות ברורה. בשר הדג היה מצוין – לא מיובש.

מנות עיקריות: סלמון בקרם אפונה: נתח סלמון מאוד יפה, צרוב על הגריל בדיוק לנקודה, על רביולי ממולאים בפירה אפונה, ועל כל העניין הזה מעין מקצפת של אפונה. הטעמים במנה הזו מאוד עדינים – אולי טיפה מדי עדינים – אבל היא גדולה ויפה.

מנה שניה הייתה פסטה בפטריות וקשיו, שמתאימה גם לטבעונים (ללא ביצה בפסטה): מנה די כבדה, עשירה מאוד, שמזכירה ב'משקל' שלה קרבונרה ממש.

סיימנו בקינוח של קרם שוקולד על נקטרינות מקורמלות.

סיכום:

מאפו 9 פתוחה להרצה עד סוף החודש (20% הנחה על התפריט). האוכל טעים, אופייני לצוק, עם הרבה מרקמים שונים ומשחקים. היתרונות הגדולים הם כאמור העיצוב והאווירה, שהם מאוד מוצלחים.

המחירים נעים סביב 40 -45 ש"ח למנה ראשונה ו- 90 – 130 ש"ח למנה עיקרית (78 ש"ח לשניצל גדול).

מאפו, רחוב מאפו 9 מלון פרימה סיטי ת"א, 03-5246253, שעות פעילות: 12:00-00:00. כשר

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה