תחרות אנגוסטורה: התובנות של קופר

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

נמרוד קמחי זכה בתחרות הברמנים של אנגוסטורה ולקופר יש הערות, כרגיל

השקדיות ערכו בשבוע שעבר את תחרות אנגוסטורה לברמנים. אני חושב שזאת הפעם השניה שהם מארגנים את התחרות הזאת בארץ, והגמר התקיים במרתפיו נוטפי הכיף של 'זמן אמיתי'. המתמודדים היו צריכים להגיש שני קוקטיילים, ולהכין אותם פעמיים באותו סשן. קוקטייל אחד היה צריך להיות מבוסס על רום (אנגוסטורה) ושני – כללי וחופשי, עם אנגוסטורה. כל העסק הזה התנהל ביום שישי בשעות הצהרים, זמן שבו רוב האנשים בגילי כבר מזמן אחרי ארוחת צהריים, ואחרי שעלו על גופיית הטריקו החביבה עליהם וכשהם חובשים מצנפת שינה, הם גולשים למיטת היומשישי – המיטה הכי טובה של השבוע.

שאול בן אדרת ויאיר גת

מה ראה יאיר? שאול בן אדרת טועם, ויאיר גת מודאג. צילום: דייויד סילברמן

טל שקד עשה את הטעות הפטאלית, והזמין אותי לשפוט בעניין הזה. הנקמה היחידה שיש לי על זה שהוא גזל ממני את השלאף-שטונדה של שישי, היא שהוא מינה אותי ל'מבוגר אחראי' כלשונו, מה שבכלל הפך את העניין לבעייתי, ומיד תבינו למה. בכל אופן, מזה שרוב הקהל התרכז בחדר השיפוט של מירה איתן (יאיר גת ושאול בן אדרת), יצאתי עם כמה תובנות, שאני גאה – ומסטול מספיק על ברנדי פוטסטיל דרום אפריקאי בן 20 שנה  – להביא כאן.

1. קופר, להלן יהיה ידוע לכל, הוא משבית שמחות. זה לא רעיון טוב לשים אותו בפאנל אחד עם ברמן שהשם שלו הוא ג'ף, ג'ק, ג'ו או ג'ים, שרק הגיע מלונדון לפני כמה ימים ולא מדבר מילה בעברית. אם רוצים להסביר פנים לברמן העולה, ולהראות לו את רוח הבילויים האמיתית (ולא רוח הביל"ויים של פעם), צריך לשים אותו עם יאיר גת.

2. קופר לא שותה, וזה מדכא אחרים. קופר מרחרח, קופר טועם, קופר מגלגל על הלשון ומצקצק בשפתיו, אבל הוא לא שותה. גרוע מזה: קופר לא משרה אווירה שמניחה לאחרים לשתות. אמנם לא שמעתי את רפי אדר מתלונן על מחסור באלכוהול, אבל אני חושב שאם זה לא היה אני, היה לו הרבה יותר שמח.

3. כיבוד: ליאור נעמן (בלייזר) שונא אותי, והכל בגלל הסנדביצ'ים של ארומה תל אביב. לא, לשם שינוי לא מדובר בשערורייה נוסח כלבוטק, כמו שהשם "ארומה תל אביב" יכול לרמז עליו, ואפילו לא ענייני טעם. הפעם אשם בכלל התדריך של ט' שקד: "כל הסנדביצ'ים בחדר של מירה!" הוא הכריז באוזני. אז לקחתי משם את מה שנשאר, כדי לדאוג לרפי א', שלא יישאר רעב. הסוף הוא שהיו גם סנדביצ'ים בחדר שלנו. החזרתי את זוג הכריכים שגזלתי, אבל זה כבר לא שינה כלום. האיש האימתני עם הבמוו והקסדה סינן לעברי בדרך החוצה "אני אזכור לך את זה, קופר." ליאור: הקופר מראש העין? זה קופר אחר.

ועכשיו גם כמה הערות לברמנים:

4. בנות: לא היו. מה זאת השערורייה הזאת? דפי רוסטמי היא חמודה אמיתית, והפרחונים היו מסודרים על הסלרי כמו חיילי תרבות אמיתיים, אבל זה לא מספיק. להבא – בבקשה להקפיד. וזה פונה בעיקר לבנות שעל הבר, האמת: אתן הלוא לא מפחדות מהתמודדות, נכון?

5. זמן זה הכל בחיים. חבל, חבל להכין קוקטייל מדהים בחמש וחצי דקות, כשמותר שלוש וחצי ומורידים חמש נקודות על כל 30 שניות איחור. תשמעו מאיש זקן, שמחצית חייו כבר מזמן מאחוריו: אף לקוח לא יחכה לכם על הבר, עד שתגמרו להתעסק עם הקישוט. נגמר הזמן? תזרקו פנימה איזו מטריה או טוויסט, ותוציאו את היצירה.

6. לידיעת הברמן X: מהו ההבדל בין סלרי עלים לשורש סלרי? השורש צבעו לבן, הוא שורש מעובה וצורתו עגולה. הוא לבן, כי בגלל שהוא בתוך האדמה, הוא לא חשוף לאור והוא לא עושה פוטוסינתזה ולכן הוא לא ירוק. סלרי העלים צומח מראשו של השורש (מטפחים אותם קצת אחרת, אבל זה לא משנה לעצם העניין), והוא ירוק. ואם שני כתבי אוכל – שאחד מהם לפחות הוא סוג של בוטנאי בכלל – מעירים לך בעדינות ובחביבות על הטעות – עזוב, אל תתעקש.

7. וזאת באמת ההערה האחרונה: לדידי (שזה כמו לגבי, רק הרבה יותר פלצני) רום לבן בקוקטייל תחרותי זה כמו להשתמש בוודקה בטעמים מתוקים. מה הרעיון? תבואו עם משהו שמתמודד עם החביות וההתיישנות, נראה אתכם. משהו שנשאר בקוקטייל ומוסיף קצת יותר מאשר מתיקות. ואגב מרכיבים? זה נכון שאננס זה יקר, ומנגו ואבטיח זה לא זול, וגם שסירופ מונין זה משהו שהטעם שלו קבוע מקוקטייל לקוקטייל לקוקטייל. זה נכון. אבל בשיא הקיץ, בתחרות ברמנים בישראל, להגיש קוקטייל שמבוסס על שני סירופים, במקום על מרכיבים טריים? דהההההההה, זה כמעט כמו לבוא עם סטולי תפוזים לתחרות ברמנים של היבואן של סובייסקי.

ועכשיו לקומוניקט שכולכם חיכיתם לו:

נמרוד (נמו) קמחי הוא הזוכה הגדול בתחרות הברמנים של המותג "אנגוסטורה" שהתקיימה בצהרי יום שישי האחרון ואורגנה על ידי חברת שקד. הוא ייסע בקרוב לצרפת על מנת לייצג את ישראל בגמר האירופאי של התחרות, ובמידה וירשים שם כמו שעשה בארץ, יגיע גם לגמר העולמי שיתקיים בטרנידד, מולדת משקה האנגוסטורה.

תחרות אנגוסטורה: התובנות של קופר 1

נמו מרוכז להפליא. צילום: דיויד סילברמן

קמחי (26) מתגורר בת"א ועובד כמדריך ברמנים ומנהל מחלקת הפלרינג בבית הספר לברמנים "זמן אמיתי".

בנוסף, הוא משמש גם כמנהל בר ב"פוסטר", בר שכונתי קטן שלטענתו הצליח לחדור ללבו. מבחינה אישית, קמחי מנפץ קצת את הסטריאוטיפ של ברמן צעיר בת"א, והוא עומד להתחתן בקרוב.

התחרות התקיימה בצהרי יום שישי 26/8 בבית הספר לברמנים "זמן אמיתי" בת"א. המתמודדים הורכבו ממיטב הברמנים והמדריכים בישראל ובין השופטים ניתן היה לראות את השפים רפי אדר ושאול בן אדרת, לצד דמויות בכירות בעולם האלכוהול הישראלי.

כל מתמודד הכין שני קוקטיילים שונים ולאחר שקלול הנקודות הוכתר קמחי כמנצח.

מוצרי אנגוסטורה משווקים בלעדית על ידי חברת שקד.

הקוקטיילים הזוכים בתחרות אנגוסטורה

כוכב הצפון

מרכיבים:

  • חצי אגס חתוך לקוביות
  • דש אנגסטורה ביטרס
  • 60  מ"ל רום אנגוסטורה חמש שנים
  • 60 מ"ל נקטר אגסים
  • 15  מ"ל סירופ ג'ינג'ר
  • 15  מ"ל חלבון ביצה

הכנה:

כותשים בשייקר את האגס ודש אנגוסטורה ביטרס.

מוסיפים את הרום, נקטר האגסים, סירופ הג'ינג'ר ואת חלבון הביצה. מנערים היטב ללא קרח (על מנת שחלבון הביצה יתפשט), מוסיפים קרח ומערבבים היטב. מסיימים בסינון כפול לכוס מרטיני מקוררת ומקשטים בכוכב אגס על שפת הכוס.

קוקטייל דקסטר

מרכיבים:

  • 30  מ"ל ויסקי סקוטיש לידר
  • 20  מ"ל קוניאק
  •  20 מ"ל סירופ שוקולד לבן
  • כפית סוכר
  • דש אנגוסטורה ביטרס
  • סודה

הכנה:

כותשים בבוסטון סוכר ואנגוסטורה ביטרס. מוסיפים את הוויסקי, הקוניאק, והסירופ. מנערים היטב ללא קרח ומעבירים את תכולת השייקר לכוס לוו-בול מלאה בקרח. סוגרים בסודה ומקשטים בפרלין שוקולד לבן ושוקולד מריר.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, ארועים ותחרויות, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

3 Responses to תחרות אנגוסטורה: התובנות של קופר

  1. מאת אורון‏:

    הערות מעניינות ונכונות. שמח לקרוא סיקור של האירוע מהצד – בתור משתתף שלא זכה לראות את הדברים מהצד.
    לשמחתי, חטאתי בדיוק בהערה אחת – זמנים. אין לי שום כוונה להגביל עצמי ל3.5 דקות כשלוקח 5.5 דקות להכין קוקטייל ראוי. כמו שאמר פיליפ דאף (Door74, G'Vine ובולס) אפשר להכין קוקטייל ממש איכותי או ממש מהר, לא שניהם. אם אתה מעדיף וודקה-וניל עם אוכמניות על משהו באמת מורכב לא תיאלץ לחכות.

    ובאשר לבנות –
    ראשית הרבה כבוד לדפי שהשתתפה. תחרויות ברמנים הם מעין מועדון-חברים-פרוטסטנטי. כל הברמנים נראים אותו הדבר, וגם החברות שלהם דומות זו לזו שזה מביך. יותר נשים, יותר אתיופים, פחות וואספים.

  2. מאת קרן‏:

    הערה מס' 7.
    במיוחד כשמדובר במותג כאנגסטורה, שלו לפחות שלושה סגנונות מעניינים בנוסף ללבן.
    שימוש במונין אני לא מבינה, בטח כשמדובר בתחרות – כר פורה להשריות ולסירופים ביתיים – ולא בעבודה שוטפת בבר מסחרי. הסירופים מלאכותיים ומתוקים מדי בטעמם. המתכון לסירופסיפלורה שעף אצלנו במטבח מאז שהתחלתי לשקשק השתנה – כבר אין בו בכלל פרי.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.