ברקנים חדשים לקיץ: יש מה לשתות

יקבי הוציאו ממש בימים אלה חמישה יינות לבנים חדשים, אחד מסדרת אסמבלאז' וארבעה מסדרת ספיישל ריזרב, בינהם גוורצטרמינר חצי יבש. כל היינות טובים וראויים

ברקן אסמבלאז' עלמון 2014
מורכב מ- 60% שרדונה, 24% ויוניה, 16% סובניון בלאן. השרדונה בהחלט דומיננטי באף ובפה, אבל היין מאוזן מאוד מבחינת חמיצות ומשרה בסך הכל תחושה נעימה ולא עמוסה. לא מעט עץ – כמו בהרבה יינות של ברקן, שפונים לקהל רחב ככל האפשר – אבל הוא מתאזן יפה עם פירות קיץ ואפילו קצת דבשיות של ויונייה. הסיבוניון בלאן, כאמור, נותן את הצד הרענן יותר. 89

ברקן אסמבלאז' עלמון 2014

ברקן אסמבלאז' עלמון 2014

ברקן ספיישל ריזרב סוביניון בלאן 2015
נעים, פירותי ומאוד נקי. לא מאוד פריך, אבל ללא ספק הרענן בין היינות ב'דבוקה' הזו. דווקא כן הייתי שמח למשהו יותר חד, בסדרה שיש בה כל כך הרבה יינות בעלי אופי יותר עגול, אבל היין בהחלט טעים. פרי טרופי, בעיקר. 87

ברקן ספיישל ריזרב שרדונה 2015
החבית מאוד דומיננטית וניכרת מאוד באף. הפה שמנוני, עם פרי לא מאוד דומיננטי וזה אולי החסרון שלו, אחרת הוא בהחלט מוצלח. הסיומת מתובלת, עם חמיצות טובה, והיין בהחלט צריך אוכל. 87

ברקן ספיישל ריזרב ויונייה 2015
פירות קיץ נעימים באף – המשמש נמשך בפה. הפה יחסית (לוויונייה) קל יותר ואלגנטי, עם עץ טוב, מאוד מאוזן. בעל תיבוליות טובה וסיומת בעלת חמיצות גבוהה ורעננה. מעט טאני – שילוב של חמיצות גבוהה ויובש. 89

ברקן ספיישל ריזרב גוורצטרמינר 2015
חצי יבש, ארומתי מאוד ועגול. המתיקות על הצד היותר גבוה של החצי יבש, אבל מאוזנת יפה. האלכוהול די גבוה ליין מהסוג הזה – כ- 14%. היקב לא ציין כמה סוכר יש ביין, אבל ה- pH הוא הנמוך מכל היינות: 3.22. בסך הכל יין טוב לכל סוג של אוכל אסיאתי. חייבים להדיש קר מאוד. 86

המחירים – 79 ש"ח לאסמבלאז', 70 ש"ח לספיישל ריזרב.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה