פלטר: אבל נשאר לך עוד המזוקקים?!

תצוגת תכלית קייצית ומשכנעת של יקב פלטר, כולל שני מבעבעים וברברה אחת שעשו לי את היום

יש, גם לי, גבול לקיבולת. לא שהיא גבוהה במיוחד, ולפי השיטוטים והנעשה ברשתות החברתיות אני חושב שהיא אפילו די בשליש התחתון, אבל טל פלטר הצליח לשבור אותי, עם די הרבה דוגמאות , בתוספת כמה וכמה גבינות עיזים מתוצרת ברה, המחלבה המשפחתית, שהיו מצוינות.

הרשימה הבאה – ארוכה מאוד, אני מודה – היא פרי session אחד עם טל. במהלך הביקור הזה הרגשתי סוג של חזרה לבריידסהד מסיבה לא ברורה, אחרי שהביקור הקודם שלי ביקב היה לפני שש שנים בערך, במאי 2010, זמן שבו עוד היה אתר "בקבוק" בידי.

לאחר מכן, ב- 2013, ערכו האחים פלטר טעימה בתל אביב, ואחרי שאותו ביקור ביקב ב- 2010 היה מצוין, איכשהו הטעימה ההיא ב- 2013 הייתה שוב פחות משכנעת. הפעם, אני שמח לומר, הצבע שוב חזר ללחיים וזה היין, ולא (רק) הקסם האישי של טל פלטר.

ליינות פלטר במדריך המקיף ליינות ישראל

כאמור: הטעימה הייתה ארוכה ואשתדל להיות קצר ככל האפשר. במאמר נפרד –  יינות יקב מטר – יקב ראי כשר, נפרד לגמרי, עם ציוד משלו והכל. בסופו של הביקור הזה – ועוד הייתי צריך להגיע ליקב נוסף – טל פלטר עוד עמד טל פלטר ואמר "אבל לא טעמת מהמזוקקים…?!" בנוסח הציטוט האלמותי מ"שלושה בסירה אחת" שבסוף המאמר הזה.

פלטר סוביניון בלאן 2015
crystal clear בצבע שלו: פלטר אומר שהוא מקפיד על פרס של אשכולות שלמים ומינימום מגע עם הזגים, מה שלא נותן הרבה סיכוי לצבע עמוק. זה נכון לא רק בסוביניון, אלא גם בשרדונה וביינות אחרים.  בכל אופן, האף מאוד ארומתי, הפה מעט מתקתק והיין בסופו של דבר טוב מאוד. לשתות עכשיו. (88)

פלטר מבעבע בלאן דה בלאן (2009*)
*שמתי את הווינטאג' בסוגריים, כיון שפלטר לא מתחייבים על שנת בציר, אלא רק מציינים אותה על גבי הבקבוק. מה שהרבה יותר חשוב להם הוא תאריך הדיסגורג'מנט – הזמן שבו משחררים את היין ממשקעיו – וזה נעשה באמצע 2015, לערך. חמש שנים על השמרים, בקיצור.

מהיין הזה יוצרו 1170 בקבוקים, שלא כולם עדיין נוקו, לפי מה שהבנתי. בכל אופן לפחות ארבעה כבר ירדו מהמצבה, זה אני יכול לומר בוודאות. מה שעוד אני יכול לומר הוא, שחבל לי שפלטר לא שלחו את היין לטעימות המדריך המקיף, כי לפחות היה מי שייתן פייט ל'אחר'. זהו יין מצוין, בעל חמיצות ורעננות יוצאות מהכלל, עם ריחות שמרים ואגוזים אבל צבע צלול ויפהפה ותחושת מוס טובה מאוד. לקנות, לשמור, לשתות (90).

פלטר מבעבע Noir avec Blanc (בציר 2009*)
את היין הזה טעמתי לפני שלוש שנים  באותה טעימה שפחות שכנעה אותי. הוא היה אז צפוי לצאת רק במהלך 2013, אבל יצא מאוחר יותר, מסתבר. לפחות הבקבוק שהיה בידי היה מ- 2015. 75% פינו נואר, השאר שרדונה: מבעבע נפלא, בעל פרי מודגש, קצת דבלים שוב, משהו מנטולי-עשבוני מאוד יפה וללא שמריות (או מעט מאוד). המוס טיפה עצבני, אבל מעבר לזה – יין מקסים. צבע חיוור, אגב. (92).

נואר אווק בלאן

Noir avec Blanc (צילומים כולם מאתר היקב)

מפה ואילך באמת אשתדל לרוץ:

פלטר שרדונה 2015
צבע חיוור, ריחות טרופיים טובים, אופיניים לזן. הפה מאוד עגול, הסיומת מפולפלת והחמיצות טובה מאוד. יחד עם זה – זה שרדונה, ולא שרדונה בטעם סוביניון בלאן. (89)

פלטר רוזה 2015
50% גרנאש והיתרה טמפרניו וזינפנדל. צבע ורוד אפרסק יפה וחיוורין. 3 גרם בליטר סוכר והוא באמת מרגיש טקט אחד מתוק. נחמד. (87)

פלטר גוורצטרמינר 2015
"כיבש" (off dry), עם 6-7 גרם לליטר סוכר. מאוד ארומתי. הפה מתקתק אבל מאוזן בחמיצות משובחת. כל התחושה היא של יין לא ארוך מדי, אלא כזה שנותן בדיוק מה שצריך. ליצ'י, מלון ותותים. (90)

פלטר T-Selection סמיון 2013
שימו לב לבציר – שלוש שנים לאחור. עבר קצת עץ – 8 חודשים – 12% אלכוהול והפרי ממרום גולן. האף מאוד 'חבית' והפה ממוקד וחד; מאוד מפוקס. היש כאן משהו דיסוננסי? כן. אבל פלטר מרגיש שדווקא זה הוא מה שמייחד את היין ויוציא אותו מעניין יותר בעוד כמה שנים, כאשר עדיין יהיה בו פרי והעץ 'יירגע'. השתכנעתי. (90)

פלטר קברנה סוביניון-שיראז 2013
20 חודש בעץ – לא מעט. הרבה פרי אדום, טאנינים טובים מאוד, עוצמתיים אבל חלקים. דובדבנים שחורים וקקאו. הסיומת טאנית ויבשה, עם חמיצות מצוינת. עבודת עץ טובה מאוד. (89)

פלטר T-Selection ברברה 2013
הפרי מרמות נפתלי. מאוד מפתיע. ברברה מאוד מקורי – מהטעימים והיותר טובים שטעמתי מתוצרת הארץ, והאמת שבכלל. יחסית רחב וטאני, עוצמתי מאוד ובשרני. הרבה פרי אדום כבד, לצד נימות טובות מהחבית. הסיומת מפולפלת ובסך הכל יין בהחלט מרתק. את רוב היין תוכלו לקנות בקלואליס – היין נעשה לפי הזמנת המסעדה או נקנה ברובו על ידה – ומעט יש גם ביקב. (92)

פלטר T-Selection קברנה סוביניון 2014
ממש אחרי בקבוק. 20 חודשים בעץ, 14.4% אלכוהול. צבע סגול יפה, חצי שקוף. במכה הראשונה האף ירקרק ואז מתחילים לצאת הריחות הפירותיים יותר. הפה מאוד עגול, מפולפל-מתובל, טאנינים דומיננטיים ודי קשים. אני מניח שהיין יתרכך לו. רשמתי לפני לביקור הבא, לפני בעוד שנתיים או שלוש…

“Well, won’t you come and see the memorial window?”

I would not even see that, so he fired his last shot.  He drew near, and whispered hoarsely:

“I’ve got a couple of skulls down in the crypt,” he said; “come and see those.  Oh, do come and see the skulls!  You are a young man out for a holiday, and you want to enjoy yourself.  Come and see the skulls!”

Then I turned and fled, and as I sped I heard him calling to me:

“Oh, come and see the skulls; come back and see the skulls!”

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה