כנס היין בתל חי: 31 במאי

כנס היין הישראלי המקצועי "מצוינות ביין" 2016 יתקיים במכללה האקדמית תל-חי. להלן תוכנית הכנס וקישור להרשמהכנס היין הישראלי המקצועי "מצוינות ביין", המתקיים זו השנה השביעית ברציפות, במסגרת פסטיבל "בשביל היין", יתקיים ב- 31 במאי 2016 במכללה האקדמית תל-חי (ולא בראש פינה).

הכנס שם לו למטרה להעלות לדיון נושאים אסטרטגיים המעסיקים את תעשיית היין הישראלית והעולמית, נושאים שיתוו את דרכה בשנים הקרובות ויתמקד השנה בנושא איכות היין. את הכנס מובילה המכללה האקדמית תל-חי, יחד מכללת אוהלו המשרד לפיתוח הנגב והגליל והמועצה לגפן היין.

ניהול מקצועי של הכנס נעשה ע"י איתי להט, יינן בכיר ומרצה במכללה האקדמית תל-חי. הכנס יעסוק בנושאים מרתקים ביניהם:  שונות אקלימית בכרמים בישראל, אנליזות ביין המתבצעות באמצעות אף ולשון אלקטרוניות, עולם היין ברשתות חברתיות, היין הישראלי והשפעתו על תיירות הפנים ועוד.

לדברי איתי להט:  "הכנס ידון בנושאים המעסיקים את תעשיית היין העולמית והמקומית. במרכז הכנס נתמקד בנושא האיכות:  איכות בכרם, איכות ביקב, במעבדה, בשיווק וכן נחשף לסיפורי הצלחה של יקב ואזור יין שהאיכות היא נר לרגליהם".

בין המרצים בכנס, ד"ר פסקל שטונה, מומחה איטלקי בעל שם עולמי בתחום היין, ד"ר מאיר שליסל, מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, ערן פיק יינן יקב צרעה, עמרי רם,  אייל דרורי, אריאל אריאב והאומן יאיר גרבוז.

כנס היין המקצועי הישראלי 2016  –  "מצוינות ביין"

הכנס יתקיים ביום  שלישי 31/5/2016, באודיטוריום זרנגין, קמפוס לוואן (מזרח) המכללה האקדמית תל-חי

10:30-09:30           התכנסות והרשמה

10:50-10:30           ברכות ודברי פתיחה

                             אלי כהן, מנכ"ל המכללה האקדמית תל-חי

                             שמעון עמר, נשיא מכללת אוהלו

11:30-10:50           MW ערן פיק, יינן יקב צרעה – שונות אקלימית בכרמים בישראל

12:10-11:30           עמרי רם, יינן Chateau Lafleurשאטו לאפלר, היסטוריה של מצוינות

12:30-12:10           הפסקת קפה

13:00-12:30     אייל דרורי, יינן,DiSAFA Universita di Torino  –
Simonit&Sirch- the branched pruning method

 

13:40-13:00           Dr. Pascal Chatonnet, International Consultant in Viticulture and Enology      From Vine to Bottle: BORDEAUX Grand Crus Evolution in the Last 20 Years

14:10-13:40           דר' מאיר שליסל, החוג למדעי המזון ומנהל מעבדות, המכללה האקדמית תל-חי
אף ולשון אלקטרוניים – אנליזות יין מתקדמות

15:00-14:10           הפסקת צהריים

15:30-15:00           Dr. Pascal Chatonnet, International Consultant in Viticulture and Enology
Brettanomyces in Red Wines: Origin, Consequences and Control

16:00-15:30           אריאל אריאב, אריאב מיצוב דעה ברשת – עולם היין ברשתות החברתיות

16:30-16:00           יאיר גרבוז, צייר – היין הישראלי והשפעתו על תיירות הפנים

 

* ניהול מקצועי והנחייה: איתי להט, מנהל תכנית היין – המכללה האקדמית תל-חי

לינק לרישום לכנס

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ארועים ותחרויות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *