בר מאור: טעימת יינות 2013 ואחרים

רמי בר מאור מתחיל להסתמן כמו אחד הדברים הבאים בין יקבי הבוטיק. הרבה פילוסופיה, הקפדה על פרטים ונכונות לעשות את מה שאחרים לא עושים, או כבר שכחו שאפשר…

יש בארץ כמה פילוסופר-ויינמייקרס. כל אחד יכול למפות אותם, בעיקר כשמדובר על האנשים שמאחורי יקבי הבוטיק. זה נכון שלכל יינן יש פילוסופיה משלו ודרך לעשות יין, אבל ישנם מי שה"מסביב" חשוב להם לא פחות ממה שבסופו של דבר נמזג מהבקבוק. בואו נגיד ככה: ישנם מי שמסתכלים על מה שצריך להיות בקבוקים בסופו של דבר ועובדים לפי זה, וישנם מי שמאמצים דרכים ושיטות משלהם, ומחכים לראות מה יוצא בסופו של דבר. זה המקסימום שנראה לי שאני יכול לומר, בלי להעליב אף אחד או להראות שאני ממעיט בחשיבות או בדרך של מישהו.

אני גם לא נוקט עמדה כיון ששתי הגישות האלה מעשירות בסופו של דבר את העולם שלנו ואת היצע היינות שיש על המדף.

רמי בר מאור עובד בסוג של מחסן ייצור שהפך ליקב. אם ירצה ואם לא, יש משהו משל האטלייה או הסטודיו בחלל שבו הוא עובד. החלל הזה מזכיר לי הרבה יותר סטודיו או בית מלאכה, מאשר יקב. כבר מזמן אני חושב לצאת לטיול-צילום של הייננים השונים במקום העבודה שלהם, והפוסט-אדריכל בר-מאור הוא בהחלט אחד המועמדים. יום אחד עוד יהיה אלבום כזה, בשחור לבן…

הפילוסופיה של רמי בר מאור מעניינת. כדי לעשות את היינות שלו הוא מוכן ללכת ולשבור לא מעט כלים, לשנות משטרי גידול – השקיה, גיזום והדליה – לשנות משטרי ערבוב ובעיקר להשתמש בלי בושה במה שיש לו מבחינת ענבים, גם אם אזור הגידול הוא "ניל"י בואכה בנימינה" ולא עמק קדש או כרם בן זמרה. מהבחינה הזו הוא משקף בעיני את הדור החדש של יוצרי היין בארץ; אלה שלא נוהים אחרי עמקי קודש, כרמי זמרה, גבהים או רמות, אלא ששים לקחת את מה שיש, לחקור כיצד להוציא מהם את המקסימום ולעבוד לפי זה – גם נגד מוסכמות. זה מתחיל בכורמות, עובר לבלנדים וסוגר בתוויות, שמדברות לסוג מסוים מאוד של לקוחות וקצת

בר מאור קברנה פרנק 2013

בר מאור קברנה פרנק 2013

מקשות אולי, כשמדובר בשאר העולם והחברים שלו.

חייבים לומר שזה עולה לבר-מאור בלא מעט מרורים. לא תמיד זה מצליח, והיו בצירים שאני חושב שהוא היה שמח (או מוכן) לעבור עליהם הלאה. מה שמציל אותו הוא שגם כשפחות מצליח, זה עדיין די מוצלח ומאוד מעניין.

הטעימה הבאה נעשתה ביקב, חלקה הגדול היא טעימת חביות. מבין היינות, שני היותר רלוונטיים כרגע הם הריזלינג שרמי הוציא זה עתה לשוק, ויין בקופסא. כל השאר הם יינות אדומים, שבכל אחד מהם כמעט יש טוויסט משלו. בצירי 2014 באדומים הם כולם טעימות חבית. עוד נקודה מעניינת היא שאלת החמיצות: משטרי גידול, השקיה וחילון מאוד מסוימים שהוא פיתח, מאפשרים לרמי לגרום לכרמים שלו להבשיל כך שהחמיצות יחסית גבוהה ועונת הגידול בעלת משך שונה מזה שמקובל.

בר מאור ריזלינג 2014
פטרולי כבר באף הראשון, אבל לא הסטרי. יש כאן מעט סוכר שיורי שיוצר מתיקות שהולכת ומתחזקת אבל לא מעמיסה. האיזון הטוב בין הסוכר והחומצה משאיר את הסיומת יבשה, למרבה הפלא, ומזכירה מעט סוכריית לימון נעימה. אפשר להשיג בארבע מסעדות וביקב: 054.4388894

בר מאור BIB 2013
בלנד של 70% קברנה סוביניון, 20% סירה ו- 10% קברנה פרנק, שהיה 12 חודשים בחביות. זה לא יהיה הבלנד בבציר הבא, אבל שימו לב: לא מדובר ביין זול או פשוט. מדובר ביין שיימזג במסעדות טובות כיין איכות ולא "יין הבית". האף מתקתק, עם פירות שחורים כמו שזיפים כהים. בפה חמיצות טובה, די גבוהה וטאנינים טובים. זה יין בשל, בעל גוף בינוני ובסך-כל שלו בהחלט לא קל. לשתות מעט מקורר.

דוגמאות חבית (יינות גמורים בהמשך)

מרסלאן 2014 (חבית)
נבצר בבשלות יחסית גבוהה: אף טוב, מעניין, "כהה" ומתובל. חמיצות מצוינת. טאנינים יבשים. בהתחשב בבשלות – מתיקות פרי טובה. יין שיכול להכנס לכל בלנד ולהרים אותו, ללא ספק.

מרלו ניל"י 2014
אחד היינות שבהם משתמש רמי בר-מאור הרבה כדי לתת גוף ועובי ליינות. מקובל לרוב שהמרלו מאזורי בית שמש ושפלת יהודה הוא כזה, אבל גם כאן: יין עבה, טאני ועסיסי מאוד עם חמיצות גבוהה. זהו מרלו מתובל, עם פרי "סגול" – שזיפים ופירות יער – וסיומת מאוד ארוכה.

מרלו ניל"י 2014 – דוגמא שניה:
כאן אפשר לראות את ההשפעה של גידול על קרקע עמוקה יותר ובציר שבועיים מאוחר יותר. היין יותר מאופק, טאני מאוד, עגול ומתובל. נבצר בבשלות קצת יותר גבוהה, ולכן טיפה יותר "בשל" או מתקתק. מעניין.

קברנה סוביניון תל פארס 2014
בציר באמצע ספטמבר 2014: קברנה מאוד אופייני, עסיסי ועבה אבל שומר יפה על פה חלק ואלגנטי. מאוד טאני וחומצי בסיומת.

סירה 2014
רחב, ארומתי ופלוראלי, מתובל מאוד. יין עם שלד מצוין וטאנינים טובים ולא אגרסיביים. מהצדדים המעושנים אפשר לקבל את כל אותם רשמי מוקה, קפה וקופסת סיגארים.

קברנה פרנק 2014
אף ירוק, אבל לא ירוק מדי. הפה חלק ועסיסי אבל טיפה חסר במיד פאלט. סופר מתובל ומאוד טאני.

יינות גמורים:

בר מאור קברנה פרנק 2013
ירוק בושמתי טוב. הפה חלק, המתקפה אלגנטית מאוד ומתובלת. יין בעל גוף קל-בינוני ומאוד נעים. יופי של יין, בעל סיומת ארוכה ופיקנטית עם מתיקות מרומזת-קלה.  מכיל 11% מרלו.

בר מאור לילית 2012
83% קברנה סוביניון והשאר סירה. טועם קצת מבוגר, אבל טעים וטוב מאוד. החמיצות בינונית, לא אגרסיבית והסיומת בינונית-ארוכה. קצת בשרניות ופטריות. טוב מאוד.

בר מאור לילית 2013
נקי, מתובל. יין עבה יותר מבציר 2012 וקצת יותר טאני. קצת יותר ירקרק גם ומזכיר טיפה דשא קצוץ ואניס.

בר מאור ירח אדום 2013
90% מרלו והשאר קברנה פרנק. באף הראשון ישנה תחושה שהיין קצת בוגר. הוא צריך זמן בכוס, ומתגלה יין בעל טאניות גבוהה וחמיצות בינונית, עם סיומת מתובלת. יכול להיות שהוא ירוויח מזמן בדקנטר.

בר מאור סירה רנדזינה 2013
יין עבה, גדול, מאסיבי ומתובל בתבלינים חמים ופלפל שחור. מינרלי מאוד ואפילו מלוח ולא מזכיר שום "סירה" בפרופיל קלאסי כזה או אחר. לא מעט עץ. כרגע – לשתות קצת מקורר. אפשר להחזיק במרתף שנתיים-שלוש לפחות.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה