ברנדי חדש בישראל: Janzac

מבית היוצר של דן שקל ורותם נרדי – אנשי ואן גוך וודקה ת'יאו – מגיע ברנדי חדש, כשר

ז'אנזק (Janzac) הוא שמו של ברנדי חדש (109 ש"ח ל- 700 מ"ל) שאותו תראו בוודאי בקרוב לצד וודקה ואן

ברנדי  Janzac VSOP

ברנדי Janzac VSOP

גוך, וינס אנד ת'יאו, אפטר, לה-בל סנדרין ומוצרים אחרים. זהו מותג פרטי שמיוצר בבורדו מענבי איירן. היצרן הוא יצרן ותיק (קיים מ- 1928) בשם לוסיין ברנארד, שמחזיק במפעל בשם ולדרון, שבו מיוצר בפועל הברנדי. היין לברנדי מזוקק פעמיים בזיקוק רציף, והאו דה וי מתיישן ארבע שנים, שזה כבר יפה בקטגוריה הזו, בחביות גדולות.

לא כל כך ברור לי טעמו של השם שבחרו שקל ושות' לברנדי הזה. אני לא הצלחתי למצוא שום reference לכך שמדובר באייל שחי ביערות דרום צרפת, אבל אני מוכן להאמין להם. אני גם מניח שאין קשר ל- Jonzac, שהיא עיירה קטנה במרכז פטיט-שמפן, באזור קוניאק, ושהטעות בקומוניקט (קוניאק לא מייצרים בבורדו, ולא מזקקים ברנדי או קוניאק כבר 2000 שנה "לפחות"), נעשתה מתוך חוסר הידיעה הרגילה בתחום. חבל גם שבקומוניקט לא מצוין שם היבואן והיצרן, ושהתווית האחורית היא בלתי קריאה בעליל, אלא אם כן אתה מצטייד בזכוכית מגדלת של עיתונאי מעצבן.

הברנדי עצמו חביב, ובריכוז של 37% אלכוהול הוא לא יהרוג את האף או החיך שלכם. זהו מוצר כשר (גם חתם סופר) מה שאומר שהוא מתלבש היטב במקום די טוב בקטגוריה שיש בה חסר רב. לא תמצאו כאן ברנדי מורכב במיוחד או עשיר, אבל כאמור, הוא עשוי היטב, נקי, והוא די בולט בקטגוריה מבאסת למדי בעולם האלכוהול.

צילום מתוך הקטלוג של Line Point.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, יין, תהיות שונות, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה