סיווג חדש לקווה: Cava de Paraje Calificado

הספרדים מנסים להלחם התדמית הנמוכה שנוצרה למשקה המעבע הלאומי שלהם, שלמרות המספרים העצומים בהם הוא מיוצר, עדיין לא מגיעים למחצית התוצרת של שמפן. הפתרון: single estate Cava

קווה, כמו שאנחנו יודעים, אמורה להיות מיוצרת בשיטה המסורתית, בדומה ליינות משמפן. הצרה היא, שגם אם כל היינות האלה אכן עשויים כך, עדיין, רובם המכריע הם יינות זולים – גם בטעמם.

פדרו בונט (Bonet) נשיא ה- Consejo Regulador של קווה, ובעצמו איש פריישנט, הודיע לפני יותר משנה, כאשר נכנס לתפקידו, שהוא יעשה מאמץ לשפר את תדמית המשקה המבעבע על ידי יצירת סיווג חדש; single estate.

הקטגוריה אכן נולדה ובשלב זה, אומר ה- Drinks Business הבריטי, הספרדים כותבים ועורכים את התקנות הקשורות בה. בונט מקווה שהעבודה תסתיים לפני סוף הבציר הקרוב, באוגוסט השנה, מה שיאפשר לספרדים להציג את הקוות החדשות כבר בסוף 2016 (לא מבציר 2015).

קווה מיוצרת בכמה דרגות איכות. הקווה הגבוהה, שמיוצרת כמובן רק בשיטה המסורתית, מיוצרת בהיקף שנתי של כ- 30 מיליון בקבוקים*. מתוך כל אלה, ההערכה היא ש- 450,000 בקבוקים (40,000 הקטאר) ייכנסו לסיווג הגבוה בו מדובר, והכוונה היא להגיע ל- 1.5 מיליון בקבוקים בתוך ארבע שנים, שהם כ- 1.2% מכלל הקף היצור של קווה.

כפי שנראה עכשיו, התקנים לייצור ה- Cava de Paraje Calificado יכללו הגדרות לגבי שיטות הייצור ומקור הענבים ויחייבו כנראה יישון של 36 חודשים לפני השיווק. מה שפחות מדברים עליו הוא האם הקווה הזו תוגבל רק לענבים המסורתיים של קווה, או שיותר להשתמש גם בשרדונה ופינו נואר בבלנד. כמו שזה נראה כרגע, זה לא יהיה כך, מה שאולי מוציא קצת את העוקץ מהרצון להפוך לאלטרנטיבה הספרדית לשמפניות מגדלים, למשל. אפשר למשל להתרשם מהמאמץ של רוונטוס ליצור אפלסיון חדש בתוך DO CAVA וממה שהם מציעים שיגדיר את האפלסיון.

צריך לזכור שבתי קווה רבים מייצרים כבר היום קווה באיכות גבוהה ומחלקות מוגדרות. אם אכן יסיימו הספרדים את ניסוח התקנות, היצרנים האלה יוכלו להשתמש בקווה הזו תחת הסיווג החדש, כבר, כאמור ב- 2016.

*קווה מיוצרת בהקף של כ- 18 מיליון ארגזים (12) – 162,000,000 ליטר – יין בשנה.

צילומים: crcava.es

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, תהיות שונות, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה