אשכול הזהב 2015

הערב (30 אפריל 2015) התקיימההכרזת הזוכים בפרי אשכול הזהב לשנת 2015. כמו בכל שנה, גם השנה היה יקב שהפתיע וגרף הרבה פרסים – והוא לא היה מחמשת היקבים הגדולים דווקא…גם השנה התקיים טקס הסיום של אשכול הזהב במרכז פרס לשלום, במתכונת שבה נערכת טעימת יינות שלפני – טעימת טרואר – אותה ארגן אבירם כ"ץ. לאחריה התקיימו שני פאנלים מקצועיים ולסיום – הכרזת הזוכים.

טעימת היינות השונים מרחבי הארץ (מרלו, קברנה סוביניון וסירה) לא הצליחה לפתור את השאלה "האם יש בישראל טרואר שונה מאזור לאזור" וכנראה שגם בשנההבאה לא נראה הבדלים. בכל מקרה היא הייתה מעניינת, כשאפשר היה בהחלט לסמן כמה וכמה מקורות מעניינים ליין, בין אם מאזור נילי ובין אם כפר יובל. מכל הזנים, דווקא הסירה היה זה שהראה ביטויים מגוונים, בשעה שיינות המרלו היו, איך לומר, המאכזבים (?) יותר.

פאנל לקסר ולוי

אלדד לוי וליאור לקסר: בעתיד יהיה חם…

היו גם שני פאנלים: הראשון, בהנחייתו של אלדד לוי והשתתפותו של ליאור לקסר. השניים שוחחו על עתיד היין בארץ, בראי ההתחממות הגלובלית בואכה 2050. אישית זה כבר בוודאי לא יהיה בקדנציה שלי, אבל לקסר – היינן הראשי של "כרמל" – לא מנבא טובות. את ההתמודדות עם ההתחממות הגלובלית הוא משאיר או מפקיד בידיהם של זני ענבים – או יותר נכון קלונים – מהונדסים גנטית, כמו גם זנים כאלה שיוכלו להתמודד עם מחלות ווירוסים שונים. בשלב הזה genetically modified הוא עדיין ביטוי גס, אבל לקסר חושב שלעולם לא תהיה ברירה, וזה יהיה הכיוון; במיוחד אם האמריקאים יקבלו את האופציה לשימוש בזנים או בשמרים מהונדסים.

ואני אומר – חכו לשמוע מה תחליט יצרנית היין הגדולה בעולם, הלוא היא סין.

 המסעדות: (מימין) וולוצקי, ברנשטיין, בוזנח, שפיגל, לובל ושקד

פאנל המסעדות: (מימין) וולוצקי, ברנשטיין, בוזנח, שפיגל, לובל ושקד

הפאנל השני, בהנחייתה של גלי וולוצקי, עמיתתי המכובדת מ"כלכליסט", עסק ביין ישראלי במסעדות. השתתפו בו מור ברנשטיין (קלרו), חיים שפיגל (רשת מלונות דן), סטיבן לובל (השולחן, חדר האוכל), טל שקד (דרך היין) ויוסי בוזנח (שישקו והסרבסריה). מקצת הדיון נסב על הגישה של צרכן היין הישראלי ליין במסעדות ועל ההתיחסות של בעלי מסעדות לצרכן ולתמחור היין. אם יש משהו שהייתי לוקח מהדיון הזה (שבו היה חסר נציג ליקבים ונציג צרכנים) היא האמירה של חיים שפיגל, שאותה אמר כשנשאל לגבי תפריט היין במלונות: "כדי שאכניס יין של יקב לתפריט שלי, הוא צריך לעשות קילומטראז' ולהוכיח את עצמו." שפיגל דיבר על השונות ואי היציבות שישנם ביינות של יקבים שיראליים ובעיקר הצעירים שבהם; דברים שהוא, כרשת מלונות ומסעדות מובילה, לא יכול להתמודד איתם. "בדן," הוא אומר, "עושים בחצי השנה האחרונה מאמצים לקידום היין במסעדות ובלובי וזה כולל פתיחת יותר יינות בכוסות ותמחור שהוא מהנוחים בישראל, בסקטור."

מילה ליקבים לפני המדליות:

חבל לא לבוא ליום כזה. אני מניח שחלק גדול ממי שלא הגיעו חשו לא נח לבוא לכינוס של תחרות שהם לא שלחו אליה יינות. ועדיין, אין כמעט כנסים מקצועיים בתחום בישראל ואין מפגשים והזדמנויות רבות לטעימת יינות בתהליך ממקורות שונים. אני מניח שא' בן עמי ישמח אם יבואו יותר מהיקבים הקטנים ומאנשי המקצוע, גם אם הם לא שלחו יין והדבר רק יהיה מכובד יותר לענף, שצריך להראות יותר מעורבות מקצועית.

זוכים:

הרשימה המלאה לא בידי, ואני מניח שתתפרסם בקישור הזה באתר סומליה (נכון לשעות הערב עדיין אין הרשימה). מה שכן, בלטו יקב תבור עם כמה וכמה מדליות ממגוון צבעים, יקב טפרברג עם 2 מדליות זהב ועוד שלל ממדליות אחרות, מונטיפיורי עם מדליית זהב לבלנד לבן ופרסים נוספים, רמת הגולן עם זהב לסוביניון בלאן ירדן 2014 – אגב, תמורה מצוינת ל- 60 ש"ח שלכם  – בנימינה עם כמה וכמה יינות ויקב שילה עם משהו כמו ארבע או חמש(?) מדליות זהב – בהחלט היקב הבולט של התחרות.

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ארועים ותחרויות, יין, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *