ביקור בצ'ילאג 2011

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

אורנה צ'ילאג עושה קצת שינויים ביקב. לא, לא מדובר בהליכה לקנוסה – כלומר כשרות – אלא הכנסה של לבן- משהו שכבר כתבתי עליו, ועוד זנים, שעדיין לא ראינו משלה

מלבד היין הלבן, הטעימה הפעם הראתה לא מעט התפתחות ביינות של צ'ילאג. דברים טובים, מעניינים. בשיחה ביננו עלה עניין היישון הארוך בחביות ואחר כך בבקבוקים, לפני שחרור היין. צ'ילאג מדברת על עשיית 'יין איטי', שמתבגר לאט ויוצא לאיטו לשוק. ההתרשמות שלי היתה שפה ושם יש דברים שאפשר היה להוציא כבר קודם, אבל זה לא היין שלי, מה שנקרא.

שנין בלאן 2010

שנין בלאן של אורנה צ'ילאג

צ'ילאג שנין בלאן: בין המעטים שתפגשו מזן זה בארץ . צילום: יחצ

מפולפל, חמיצות טובה, קצת מרירות בסיומת. אותה התרשמות כמו מהיין אחרי שעמד פתוח כמה וכמה שעות או overnight. עגול. יין נעים וטוב, אפילו שבא מאקלים ישראלי.

קריניאן 2009

עדיין לא בשוק. יצא אולי לקראת ראש השנה, בסדרה הצעירה (סביבות 80 ₪). הענבים מהגליל: 85% קריניאן, 10% קברנה סוביניון, 3% סירה ו- 2% פטי ורדו. תסיסה על הזגים במשך שלושה שבועות ואז השריה נוספת למשך חודש ואז 14 חודשים בבקבוק. היין כבר בבקבוק מאז אוקטובר 2010 – יהיה בסביבות שנה בבקבוק. האף הראשון מעט כהיל – לא נורא, אפשר לקרר קצת את היין ויהיה בסדר גמור. אחר כך, פרחים סגולים, דובדבנים וקופסת סיגרים. הוא מאוד מתובל ובעל חמיצות טובה. לשתות עכשיו ובשנה הקרובה.

Vivo Blend 2007

קברנה סוביניון. מרלו וסירה מהגליל העליון – מהכרם שלה בכרם בן זמרה. טיפה ירקרקות וקצת אנימליות. הפה עגול, בעל חמיצות סבירה וחלקות טובה. קצת מתובל בסיומת –  הדי ארוכה.

Vivo Cab Sauv. 2007

כרם בן זמרה. האף הראשון מאוד ירקרק – פלפל אדום וירוק. הפה עגול, חלק ונעים במתקפה וטאני, עם סיומת בינונית, בעלת חמיצות גבוהה. לשתות עם אוכל, טיפה מקורר.

Primo Blend 2007

(מדקנטר) 50% קברנה והיתר סירה ומרלו. למעלה משנתיים בחביות צרפתיות. האף הראשון מאוד 'סירה': בשרני מאוד, וקצת מפולפל. הפה טוב מאוד, חלק ובעל טאנינים רכים, והפלפל הלבן ממשיך ומלווה את היין גם בסיומת. יין בעל סיומת ארוכה – חמיצות גבוהה – במחיר של 140 ₪. ממלא היטב את הפה ומהנה.

טעימות חבית

סירה 2009

חבית מ- 2007, והיין שוהה כבר שנה וחצי בחבית. קצת אלדהידי ופרחוני. מתקתק, בכל אופן. טאנינים טובים וסיומת עם חמיצות גבוהה וטובה.

קברנה סוביניון 2009

פחות או יותר אותו זמן כמו הסירה. ירקרק למדי בשלב הזה…

אקספרימנטו 2009

קברנה סובניון – 80% ענבים בבציר רגיל. 10% – בציר מאוחר. 10% – ייבוש מחצלות, מהבציר הרגיל. צבע כהה, אטום מאוד. שוכב בחבית חדשה מסביבות ינואר 2010. מאוד מפולפל ומתובל – ממש חריף, ומאוד חומצי. טאני בטרוף. הוא עגול, אבל מאוד לא קטיפתי או רך, כמו היינות האחרים של אורנה צ'ילאג. למרות הלייט הרבסט ו הייבוש על המחצלות, הוא לא עושה רושם של אמרונה. מה שכן – טווח יישון ארוך יכול להיות לו, בהחלט. חבית איטלקית חדשה.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.