ביקורת צהריים: נונו הוד השרון

על חורבותיה של ספגטים בכניסה לקניון הוותיק של הוד השרון, בואכה מכון הכושר, קמה לפני כמה חודשים מסעדה איטלקית בשם נונו. השורה התחתונה: המקום, שהרבה שנים סבל מהזנחה קולינרית פושעת, נראה כאילו הוא עכשיו על דרך המלך

בקבוקי יין של רקנאטי ולווינסון ממלאים את חלון הראווה של "נונו": מסעדה איטלקית שנמצאת על דרך רמתיים בהוד השרון. בפנים, החלל גדול, מרוהט בעץ על רקע שחור ולבן תעשייתי אבל ידידותי מאוד. אני לא יודע מי אחראי על העיצוב והתדמית, אבל הם עשו עבודה מצוינת. ההרגשה היא מיד של מקום נעים, מעין ביסטרו פונקציונלי, אבל לא קר או מתנכר.

נונו הוא מקום לפיצה, פסטה וגלידה, וכולם עשויים כאן בבית. עיסקיות הצהריים (המקום פתוח בכל יום מ- 12:00) מתומחרות פחות או יותר כמחיר המנה העיקרית, כלומר 52-62-68 ש"ח, ואתם מקבלים סלט או מרק כתוספת לעיקרית. מעין "מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית". למי שאוהבים למשל פיצה מרגריטה (49 ש"ח) אני לא בטוח שהדיל הבסיסי משתלם מאוד.

במסגרת העסקית הזמנו סלט חסות וסלט פסטה אישיים. אני חסיד קטן מאוד של סלטי פסטה קרים (הקונספט תמיד נראה לי כמו ניצול של משהו שאף אחד לא רצה לאכול ונשאר במקרר) וויתרתי על הטעימה שלו, למרות שהוא נראה מזמין. סלט החסות האישי, לעומת זאת, היה עשוי ירקות מאוד טריים ועשיר בכל מיני גרעינים וזרעונים, שבבים של חמוציות וחלקי בוטנים ועוד גודיז. טבעוני לו היה חוזה בפלא הזה, בוודאי היא בוכה מאושר ואני לעסתי את התקרובת בחדווה – וללא הרוטב.

הפיצות גדולות ויפות: הזמנו פיצה עגבניות מדורה. הבצק (דק) היה מרודד ועשוי בדיוק במידה, עם חלקים קריספיים חביבים וחלקים אחרים ששמרו על הגמישות. הרוטב היה בשפע, אבל לא מדי, והתוספות היו מדויקות וכללו טבעות של פלפל חריף וגבינה ועגבניות כמובן. הפיצה הזו מגלה שילוב טוב של משהו קצת חריף, עם טעמים מעושנים.

מהפסטות הזמנו ניוקי תרד שהיה טעים: מנה יפה, פשוטה ומדויקת, אבל ללא משהו מסעיר. בסדר גמור ותמורה סבירה (במסגרת ה- 62 ש"ח).

תפריט היין צנוע בהקפו: מגוון לא גדול של יינות לבנים ואדומים שבהם לוינסון (עידו לוינסון הוא אח וגיס לבעלי הבית) שכמובן בתפריט, אבל לצידו תמצאו גם יין של רקנאטי ויינות יבוא מאיטליה, צרפת, גרמניה ואוסטריה. התמחור – לצערי, כרגיל במקומותינו – הוא זה שעושה לרשימה עוול. בהשוואה למחירי המנות הסבירים ביותר, אף אחד מהיינות לא נמכר בפחות מ- 100 ש"ח (מלבד יין הבית, שמוגש ב- 98 ש"ח לליטר) וחבל מאוד. בשביל בקבוק יין לבן יבש תצטרכו לוותר לכל הפחות על 150 ש"ח ואילו היין האדום הזול ביותר נמכר ב- 135 ש"ח והממוצע בשני המקרים נע סביב 175 ש"ח לבקבוק. לא ראיתי בכלל יין בכוסות, אבל חצי ליטר של יין הבית עולה 52 ש"ח.

נחזור? כן.

נונו
ז'בוטינסקי 2, הוד השרון
טלפון: 09.8353600

צמחונים: יש
חניה: בשפע וחינם
נכים: כן
שרות: נחמד (שש או שבע פעמים "טעים לכם?")
כשר: לא

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *