פסח 2015: טעימת יינות שונים

חג הפסח עלינו ואיתו מגיעה טעימה מסורתית של מבחר יינות ישראלים. חלק יתאימו לסדר פסח ועל חלק – כרגיל – אפשר פחות להמליץרק תזכורת קלה: בשבועות האחרונים טעמתי יינות של ברבדו, אבידן, מוני, ברקן, קסטל ואחרים. שווה לעיין ברשמי הטעימה השונים, כיון שישנם כמה וכמה יינות לא רעים בינהם. הציונים הם בשביל לסדר את הראש, אבל נתתי ציונים גבוהים ליינות שרמת המחיר שלהם נמוכה – 20-30 ש"ח ועדיין הצליחו להיות טעימים, אפילו אם לא במיוחד מורכבים.

לבנים

בנימינה Bin שרדונה 2014
מכיל 10% שנין בלאן. נחמד ונקי. ה- BIN תמיד נתן תמורה טובה לכסף והיין הזה לא שובר שגרה. 87

תבור ריזלינג שחר 2014
אוף דריי. מלא אשכוליות ותחושה טאנית נעימה מאוד, שנותנת לו bite נעים. זה רחוק מלהיות ריזלינג קלאסי, אבל זה יין סופר שתי וסופר נחמד ומגיע לו ציון גבוה, אפילו רק בשביל זה. מאוד אהבתי. 90.

כרם ברק פרנץ' קולומבר 2013
זה יין לא רע בסך הכל, אבל אנקדוטלי. אם לא יודעים שזה קולומבר, אני לא בטוח שחייבים: האף די בוגר, עם רשמי עץ שמעניקים קצת מכובדות. הוא מתובל ויש לו חמיצות טובה אבל לא הרבה מעבר לזה. 86

גוש עציון אלון בודד סוביניון בלאן 2014
אף מצוין. קריספי, נעים, לימוני ויבש. הפה חלק במתקפה עם חמיצות נפלאה. המון פירות הדר ומינרליות מבורכת. חסרה לי טיפה של משהו בסיומת, אבל היין הזה בהחלט בחמישיה הלבנה הפותחת של ישראל. 92

כישור לבן 2014
האף יחסית סגור והפה קצת פאזי, עם מתיקות פרי וחמיצות טובה. מורגשים טעמים של דבש, שלא מאוזנים לגמרי עם החמיצות. 85

הרי גליל בלאן דה נואר 2014
נסיון נחמד ליצור משהו שונה בנוף המקומי. חמיצות טובה ושפע רעננות, אבל חסרה המורכבות של יין לבן. 85

בנימינה טבע רוזה גרנאש 2014
אוף דריי עגול וחביב, ללא יומרות אבל עם הרבה צידוק. יש משהו מהסבנטיז בשם הזה "רוזה גרנאש", אבל ספק אם זה מזכיר בכלל את היין ההוא: זהו רוזה תותי, מתקתק בדיוק במידה וחביב להפליא. 86

אדומים

הרי גליל אלון 2012
קצת אלכוהולי, די הרבה עץ, אבל לא מתחנף, אלא מאוזן. הפה עגול, דובדבני וחלק במתקפה אך טאני בהמשך – ומאוד טאני בסיומת. זהו יין צעיר, שכעבור יום בבקבוק מתרכך מאוד.  86

תבור רעם 2012
בלנד של קברנה סוביניון ושיראז. באף הראשון היין פרחוני ונעים. הפה עגול וחלק במתקפה וטאני בהמשך. יש בו משהו מינרלי, מעניין. סימות ארוכה וטובה. לסיכום: יין טוב ומעניין. 85

כרם תשע אבישג 2013
יקב לא מוכר של כורמים בכפר קיש. זהו היין הראשון מבציר ראשון של הכרם, שנמצא באזור התבור (כפר קיש).  היין פלוראלי ומאוד נעים, ואת הפרחוניות מלווה קצת בשרניות. הפה טוב – לא גדול, אבל מאוד "שתי". החמיצות טובה והטאנינים הצעירים טובים גם הם. הסיכום הוא קצת פאנקי, שתי מאוד ושובב. מכיל 82% פטי ורדו והשאר – מלבק. 89

דלתון מרלו ריזרב 2013
צבע אדום לא אטום. אף פירותי מאוד וטוב. חמיצות גבוהה וטאנינים טובים. סיומת בינונית. לא מרגש? אולי, אבל טעים ומאוד לעניין. 88

בנימינה טבע מרלו 2014
מאוד מפתיע. מורגש שבינמינה החליטו לתת פייט עם הסדרה הזו – 5X100: היין נקי, עם הרבה פרי אדום טרי – דובדבנים ופטל – מלווה בקצת בשרניות וירקרקות. המתקפה עגולה וחלקה והטאנינים רכים מאוד. חמיצות בינונית והסיומת קצת טאנית ומרירה, מה שמוריד מהאיכויות של היין. טיפה לקרר, להגיש עם גבינות קשות וזה יין מצוין למחירו. 87

בנימינה Bin שיראז 2013
הרבה יין למחירו. לא שיראז קלאסי, אבל יין שעשוי בדיוק לרמת המחיר שלו – 30 ש"ח – עם רשמי מוקה ופלפל שחור. הפריעה לי קצת החמיצות הגבוהה, אבל הסיומת טובה. 87

טוליפ, מוסטלי קברנה פרנק 2012
ירוק, אבל לא ירוק מטריד או עמוס מדי ויש גם משהו פרחוני, ונילי, מעבר לירוק. מה שכן, בפה הטאנינים רצחניים ממש והיין הטאני כל כך נגמר די מהר בסיומת חריפה. 83

בן חיים ריזרב קברנה פרנק 2011
בשל – אולי בשל מעט מדי. הצבע של היין על גבול המבוגר. גוני הירוק באף מאוד דומיננטיים ועם זאת יש בו עניין. 85

אמפורה קברנה פרנק 2010
ארומות וטעמים שהזכירו לי במיה, ארטישוק וסויה – מכל הדברים שבעולם. יין מאוד עבה וסמיך, עם עץ כבד ואופייני ליקב. הפה עגול וכבד, עם טאנינים רכים ותיבוליות, עד סיומת ארוכה. זהו קברנה פרנק עשיר, בתחילת דרכו. העדפה היא כבר עניין סגנוני-אישי לחלוטין. 87

בנימינה טבע קברנה סוביניון 2013
משהו לא ברור ולא נקי ביין. בשל ומבוגר. הפה חלק, פירותי ומתובל, עם חמיצות לא לגמרי מאוזנת. 82

כרמל קאיומי קברנה סוביניון 2011
פרי טוב, נחמד מאוד ואלגנטי. הפה ארוך ומתובל ועשוי בסגנון די קר ואירופי ממש. יין מאוד מעודן, שנותן תחושת "עוד". 89

תשבי עמק ברכה קברנה סוביניון 2011
כבד, עם הרבה פרי בשל ו"שחור" עם קצת ירקרקות בפה. עץ מאוזן, אפילו אם קצת עמוס. המתקפה חלקה, טובה, עגולה והחמיצות מאודנת. זהו יין "מרשים" שיכול לעזות טוב מאוד בתחרויות, אבל אין בו מורכבות יוצאת דופן. 88

סוסון ים אנטואן 2013
(רק כדי שזאב יבקבק את היין): 55% סירה, 15% גרנאש והיתרה – סנסו וקונואז. אף מורכב וטוב, עם המון פרי אדום, שהולך לתוך היין, עם הפה. יופי של טאנינים ומורכבות של יין צעיר עם חמיצות טובה מאוד. 90

אורטל תל שיפון 2011
מאוד הפתיע אותי כשפתחתי וגיליתי את היינות. זהו הבלנד הבסיסי של היקב, בסך הכל: אף די מאופק אבל הפרי טוב. הטאנינים עוצמתיים אבל רכים והחמיצות די גבוהה. יין שבסופו של דבר מלא פרי אדום ושזיפים והשתפר מאוד ביום למחרת. 89

משהו לקינוח:

רמת הגולן T2 2009
מענין, איך הסגנון של היקב עובר אפילו ליין הזה: יין קינוח אדום, מחוזק לכ- 19% אלכוהול. יש כאן לא מעט עץ, וברקע שלו הרבה פרי סגול – שזיפים כהים ודובדבן כהה – והרבה ארומות מעושנות. הפה חריף ומתובל בסיומת, כיאה ליין מהסוג הזה. רק מעט מרירות. לשתות מקורר מעט, על גבינות או שוקולד. 88

 

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *