בלו בלג': ההמבורגריה החדשה של לימוזין

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

שארולה, לימוזין… עכשיו Blue Belge. מה ל'בלו' ולהמבורגר (מלבד אולי דרגת עשיה)? מסתבר שזהו שם של גזע פרות בלגי, עבות בשר ואחוריים, שרק בגלל שאני נחמד, לא הבאתי תמונות שלהן. מצד שני, עם ישבן כמו שלהן, הן בוודאי מתאימות לאיזה סטייק טוב, או המבורגר עשוי כמו שצריך…
למי שמכיר את לימוזין – המסעדה והקצביה שברמת ישי – החדשות הבאות עשלויות להיות משמחות מאוד. רמי ואמיר, שני השותפים הוותיקים במסעדה – פתחו את הסניף הראשון של בלו בלג': מה שהם מקווים שתהפוך במהרה לרשת של המבורגריות איכות מהירות; תחילה בצפון, ואחר כך – מי יודע – ברחבי הארץ.

הסניף הראשון ממקום בתחנת הדלק 'פז' בקריית טבעון: הבאים מכיוון דרום מזרח (יקנעם או צומת אלונים) יסעו על הכביש הראשי שנכנס לקריית טבעון, וישארו עליו, עד שיראו את המרכז המסחרי ותחנת הדלק שבימין הדרך. חניה – לפחות באמצע השבוע, בצהרים – היתה בשפע, וגם בצל, רק רצוי להפעיל את ה'פאנגו' שלכם: אחד המקומיים הזהיר אותי ש'כאן זה לא יקנעם, יש כאן פקח'.

בלו בלג': ההמבורגריה החדשה של לימוזין 1

בלגי כחול, המבורגר אדום...

המקום עשוי ומיועד להגיש במהירות ארוחה משביעה וטובה, גם למי שנמצא על הכביש, וגם למי שיש לו 'עוד כמה דקות', אם רוצה. המסעדה מבוססת על כמה שולחנות עץ בגדלים שונים – מישיבה קומונאלית לשישיה, ועד שולחן או שניים שיתאימו גם לזוג. ההזמנה בבר a-la-aroma, ההגשה בכלים חד פעמיים ("יהיו ידידותיים לסביבה", אומר אמיר) והכל מתקתק במהירות. אפילו גודל ההמבורגר הוא אחיד: 180 גרם, כדי להגיע למידת צליה קבועה. אם אתם רוצים משהו שונה ממדיום-וול – הקפידו לבקש בשעת ההזמנה.

הבשר טעים – ביקתי עשוי פחות, וקיבלתי – הלחמניה הרגילה (אפשר גם 'כפרית') היתה טעימה, אך אולי קצת שמנונית בתחתית, משימון התבנית. ירקות בנדיבות. מן התפריט בחרתי להביא את הבאים:

המחיר של המבורגר עגל בסיסי הוא 36 ש"ח, ובשעת הצהרים תוכלו להוסיף ארבעה שקלים, וליהנות ממשקה קל (פפסי ושות') וערימה יפה של צ'יפסים בסגנון מקדונלד'ס. מהחבית תוכלו לקבל 1/4 (ברוך השם – של מי הרעיון המבורך?) גולדסטאר בשמונה שקלים, 1/3 ב- 12 וחצי – שימו לב אנשי תל אביב – 16 ש"ח בלבד.

תוספות ושינויים? יש, ברוך השם: ביצת עין, פלפל קלוי, גבינות או פטריות, במחירים שסביב 3 – 4 ש"ח לתוספת. אם תרצו להוסיף 90 גרם של בשר על גבי הקציצה שלכם, תצטרכו להוסיף רק 9 ש"ח, ותוספת של קציצת 180 גרם תעלה 15 ש"ח.

הבשר קצוץ וטחון במקום, בחדר קרור שנמצא ממש מאחורי בר ההגשה. דרך חלון גדול אפשר לראות את הנעשה בחדר ההכנות, והגריל פתוח – לפניכם. אפשר להזמין גם בשר טרי ומוכן לבישול או המבורגרים לצליה בבית. המחירים הם 52 ש"ח לקילו המבורגר, 3 ש"ח ללחמניה אוורירית וגדולה.

שורה תחתונה: 40 ש"ח – יופי של דיל. משביע, טעים ונקי. באווירה טובה.

בלו בלג'

המקום פתוח בכל ימות השבוע, 10:00 עד חצות. טלפון – להזמנת טייק אוואי, אם רוצים: 1.700.705.715

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.