ברוקר'ס ג'ין

הסקוטית-ישרקו מציגה בישראל ג'ין חדש, ישר מאנגליה: Broker’s Gin

 

ברוקר'ס ג'ין הוא יוזמה של שני אחים, שאחד מהם עבר במשך שנים אצל אחת מיצרניות האלכוהול הגדולות. מרטין דואוסון ואחיו החליטו "לעשות לביתם", ובשנת 1998 הם הוציאו את הג'ין המדובר. ב- 2001 הם הציגו אותו בשוק האמריקאי ומאז הוא נמכר בכמהעשרות מדינות ברחבי העולם.

ברוקר'ס ג'ין מיוצר בזיקוק דודי, מאלכוהול נייטרלי מבוסס חיטה. האלכוהול עובר ארבעה זיקוקים ולאחריהם משרים בו עשרה נותני טעם שונים. לאחר 24 שעות של השריה ומיצוי באלכוהול, התערובת עוברת זיקוק חמישי. בתוך הזיקוק מסננים החוצה את המרכיבים השונים ומייצבים לבקבוק.

מכיל 40% ומחיר המומלץ לצרכן הוא 130 ש"ח ל- בקבוק 700 מ"ל. (ישנה גם גרסא בת 47%)

טעם וריח:

נקי מאוד ונעים, עם ריחות עזים ומתפרצים של אורנים ואדמה עם ארומות הדרים חזקות. הפה שמנוני, די מלא ומפולפל. הוספת מים (קרח) מרככת מעט את התחושה השמנונית, אבל בסך הכל הג'ין מחזיק יפה ויכול להיות לכן קנדידט מצוין לקוקטיילים. (40%)

למי שמתעניין, התוספים הבוטניים השונים הם:

– פירות ערער (ג'וניפר) – מקדוניה. זרעי כוסברה – בולגריה. שורש אירוס – איטליה. אגוז מוסקט – הודו. קליפת קסיה – אינדונזיה. קינמון – סיישל. ליקוריץ – איטליה. קליפת לימון – ספרד. קליפת תפוז – ספרד. שורש אנג'ליקה – פולין.

ג'ין אנגלי-בינלאומי אמיתי.

 

צילומים: אתר ברוקר'ס / אסף לוי

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה