אורטל: בצירי 2012 ויונייה 2013

לבן מצוין, כמה יינות אדומים טובים והכל בסגנון רחוק מהכבדות הישראלית, הבשלה והאופיינית

יקב אורטל מייצר היום כ- 30,000 בקבוקים, כאשר התמהיל הוא די ברור: 3,000 בקבוקים מכל אחד מהיינות הזניים, כ- 4,000 בקבוקים מהבלנד הבסיסי (תל שיפון) ועוד כ- 3,000 בקבוקים מהבלנד השני – געש. בנוסף לזנים הקיימים היום – קברנה סוביניון, מרלו, סירה וויונייה – היקב יוציא גם קברנה פרנק במתכונת כלשהי – זני או לא – ורוסאן, מבציר 2015.

אורטל געש

אורטל געש 2012 (צילום יחצ)

בציר 2012 ביינות האדומים, והוויונייה 2013 מציגים את אותו קו של יינות בבשלות לא גבוהה, עם פרי טוב ולא עמוס, שמלווה על ידי ארומות של עץ שאי אפשר לפספס. בניגוד אולי לבצירים קודמים, העץ משולב טוב יותר, למרות ששוב – מרגישים בו.

אורטל ויונייה 2013
יין לבן בעל צבע יפה ואף טוב ופירותי, נעים. אין כאן חיפוש אחרי הדגשת הארומתיות הקלאסית של ויונייה, אלא שילוב מוצלח של פירות הדר ומשמש. הפה עם חמיצות נעימה, ומרירות קליפות הדרים בסיומת. יין רענן, שכדאי לשתות על הצד הקריר יותר, ולתת לו להתפתח בכוס. המחיר – 110 ש"ח – קצת מרתיע.

אורטל תל שיפון 2012
בלנד של 38% סירה, כשלושים אחוזים ק"ס ואז מרלו. זהו היין הבסיסי של היקב (85 ש"ח) שמציג אף טוב מאוד, נקי ורענן. יש בו פרי אדום וקצת מעושן, אולי מהעץ. הפה קל-בינוני עם חמיצות גבוהה של ממש. 12 חודש בעץ, ועדיין – משולב טוב.

אורטל געש 2012
הבלנד ה"כבד" (20 חודש בעץ צרפתי, כשליש חדש), של 72% קברנה סוביניון, 18% מרלו והיתר סירה. ב- 120 ש"ח תקבלו יין בעל פה עגול, יפה, עם חמיצות מאוזנת על הצד הגבוה. ה'געש' מתרכך יפה בכוס, נפתח ועדיין שומר על החמיצות שלו, ולא נופל.

אורטל סירה 2012
יין "חם", אולי החם ביותר בתחושה, בין כל היינות. הוא בעל גוף ועדיין לא גולש למתיקות או בשלות יתר. יש בו קצת עישון, פרחוניות נעימה ומשי-יות בפה. החמיצות והטאנינים יחסית עוצמתיים ומה שמפתיע היא המינרליות-מליחות בסיומת. יין טוב, אם גם יקר (140 ש"ח).

אורטל קברנה סוביניון 2012
יין קשה. האף מוחצן מאוד, פתוח ובעטני. הרבה עץ – ולא מעט פרי. זהו קברנה סוביניון בעל חמיצות גבוהה, טאנינים די אגרסיביים וחריפות. לא בשביל לשתות עכשיו – ירוויח מעוד זמן בבקבוק.

אורטל מרלו 2012
פרי שחור על אף סגור יחסית לשאר היינות. הרבה מוקה וקפה בסיומת, אבל לפני כן הרבה פרי סגול-שחור (אוכמניות, פטל מתוק). חמיצות גבוהה וטאנינים טובים. כמו הקברנה, גם ליין הזה דרישות משלו – בעיקר לאוכל רב-שומן.

דוגמת חבית – קברנה פרנק 2013
לא ברור אם יהיה תחת תווית משלו או ייכנס לבלנד (נפח ל- 600 בקבוקים). בינתיים, אחרי שנה, הוא עדיין בחביות. הוא עשוי טוב, טאני ובעל חמיצות טובה, ולא רץ לכיוון הירוק, תודה לאל. יש בו קצת מתיקות פרי, אבל לא משהו מוגזם או בשל מדי, ממש כמו כל היינות האחרים.

מסקנות: למי שרוצה יינות טובים, מדויקים ומהנים, בלי עומסי פרי הסטריים – אורטל מספקים את הסחורה. זה ללא ספק יין לאוכל.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה