ניו יורק: המושל מקדם את בוטיקאי המשקאות

ככה מתייחסים לתעשיית משקאות הבוטיק במקומות נורמליים: מושל מדינת ניו יורק, אנרו קואומו, חתם על תוכנית לקידום משקאות הבוטיק המקומיים, הכוללת הסרת מכשולים בירוקרטיים

במדינת ישראל מטילים מס-רצח על בירה ומפצים במענקים זערוריים למבשלות בוטיק. בניו יורק, מסתבר, רואים באוכל בכלל ובמשקאות הבוטיק נכס מקומי, תיירותי ועסקי. קואומו (D) מושל המדינה, חתם ויישם תוכנית עליה הכריז לפני כחמישה חודשים, שנקראת The Craft New York Act. התוכנית מצמצמת את הדרישות מיצרנים וכן מאפשרת להם לקיים אירועי טעימות, האסורים בעקרון על פי החוק המקומי. קואומו אמר שהצעד יסייע לקידום תעשיית הבוטיק על ידי צמצום חסמים בירוקרטיים.

מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו - Taste New York

מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו – Taste New York

מה שעוד ייושם הוא צעד להענקת מענקים בגובה 2 מליון דולר לשיווק וקידום ועוד 1 מליון דולר מענקים לקידום נושא התיירות בפלח עסקי הבוטיק. יצרנים יוכלו לבקש סיוע של עד 500,000 דולר בשיווק ועד 250 דולר סיוע בקידום התיירות.

·        מבחינה בירוקרטית, מבשלות, מזקקות ויקבים יוכלו לקיים אירועי טעימות בהם יוגשו משקאות לפי כוס או בקבוק

·        "מזקקות חווה" יוכלו לפתוח חנויות במקום, למכור את המוצרים שלהן ולהציע טעימות

·        הקלות בנושא המזון שיצרנים צריכים להגיש בטעימות ובצריכה במקום

·        היתר ל"מזקקות חווה" לפתוח סניפים בלי לקבל רשיון נפרד

·        היתר לייצר יותר נפח בלי העלאה בדמי הרשיון

צילום: Diana Robinson

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ידיעות בירה, יין, תהיות שונות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *