סוסון ים: ג'יימס 2013 ואנטואן 2010

כמה יינות חדשים של סוסון ים, בסוף הרשימה – אחד שמתמודד על 'יין השנה' שלי ועוד אחד שבחבית

את זאב דוניה תפסתי בדיוק באמצע הבציר ה'משונה' הזה כהגדרתו: "זה התחיל עם סירה שהחליט להשתולל פתאום באוגוסט, והבשיל יש-מאין, ועכשיו הכל נסחב. מבשיל לאט… הענבים מגיעים לאיטם ליקב, כל כמה ימים batch אחר." בין לבין הוא ואורלי, אשתו, משיקים יינות חדשים, מתרוצצים בענייני ברכיים ומארחים אורחים ביקב. ביום שהגעתי ליקב הגיעו ענבי גרנאש, קטני אשכולות וגרגירים.

הראשון מהיינות החדשים שסוסון ים מוציא עכשיו הוא סוסון ים ג'יימס 2013 – שנין בלאן – שלראשונה ארוז בבקבוק בורגון, במקום בקבוקי הבורדו הגבוהים אליהם התרגלנו. זה לא מרצון, אלא מהסיבה הישנה והמוכרת שכל יקב בוטיק נתקל בה: "קנה מכולה או כלום. אין 'ארבעה משטחים!'" במילים אחרות – כורח המציאות.

זהו שנין מאוד מלא ועגול, כבד יותר ממה שאני זוכר לגבי היינות מהבצירים הקודמים. אפשר להרגיש את הזמן שהיין עבר בחביות – שמונה חודשים – ואת ההשפעה שלו על טעמיו. החמיצות טובה מאוד, מדויקת, והסיומת ארוכה ויבשה מאוד. ההמלצה שלי היא להעביר את היין לדקנטר או לחכות ולפתוח אותו בשנה הבאה.

מהחבית טעמתי את הבלנד הסופי של רומן 2013: אם אתם ממי שקונים יין בקניה מוקדמת, הרי שישנה פה הזדמנות מצוינת. זהו בלנד של 55% גרנאש, 15% מורבדר ו- 15% סירה והשאר קונואז וסנסו. באף הראשון היין טיפה ירקרק ומפולפל בפלפל שחור. הפה מאוד אלגנטי, לא כבד, עם מתיקות פרי קלה. הטאנינים טובים מאוד ויותר מזה, החמיצות מאוזנת מאוד והסיומת ארוכה אם גם קצת כהילה (טעימת חבית!). בסך הכל הרומן 2013 הוא יופי של יין.

סוסון ים המינגווי 2012
את היין הזה טעמתי לפני שנה כבלנד סופי, בטעימה שהוקדשה ליינות דוריף (פטיט סירה). היין חש אז מתקתק מעט. עכשיו הוא מלא את ריחות הדיו והגואש האופייניים ליקב, מלווים בריח מקסים של מנטול. הטאנינים חזקים, ארוכים ובסיומת מרירות קלה. זהו יין בעל מבנה טוב, שלמרות שהוא מכיל לא פחות מאשר 14.5% אלכוהול, הוא מרגיש לגמרי 'שתי'. אפשר לשתות עכשיו או להחזיק עוד חמש-שש שנים.

סוסון ים אנטואן 2005
מהבצירים הראשונים של הבלנד הזה. ביקב ישנה כמות מזערית מהבציר הזה ומשכניו – 2004-2006. מי שרוצה לטעום משהו משל 'סוסון ים קלאסי', זה בהחלט יין ששווה לטעום ממנו. הוא אמנם מראה סימני גיל, אבל מאוזן, טוב וטאני. לא בטוח שהייתי שומר אותו, כאמור, אבל לשתיה עכשיו – מצוין.

סוסון ים אנטואן 2010
סירה, גרנאש ומורבדר. יין אדום עם ריחות תפוחים ירוקים… מגוון ומורכב, וחייב דקנטר; בלעדי החדרור הזה היין פשוט סגור וחנוק. הפה מאוד עגול, קטיפתי ומפולפל. הטאנינים ארוכים והחמיצות מצוינת. אחד היינות הטובים השנה. לשתות עד 2022.

מחירי היינות – 100 – 125 ש"ח, מה שהופך את כולם לקניה טובה מאוד ויותר מזה.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

תגובה אחת בנושא סוסון ים: ג'יימס 2013 ואנטואן 2010

  1. פינגבאק: מומלצים ראש השנה תשע"ה | יין בירה ואלכוהול – שגיא קופר: המרקקה היומית – The Daily Spittoon by Sagi Cooper

כתיבת תגובה