כרמל סינגל ויניארדס – קאיומי ואדמון

יקבי כרמל מוציאים לקראת ראש השנה ארבעה יינות חדשים בסדרת הסינגל ויניארדס שלהם: ריזלינג – שאליו מצטרף שרדונה מכרם חדש, שיראז וקברנה סוביניון

כרמל כרם אדמון שרדונה 2013
'כרם אדמון' הוא שמו של הכרם החדש שיקבי כרמל מציגים ממנו יין: זהו שרדונה – לראשונה בסדרה – שעשוי, אומר היינן הראשי ליאור לקסר, בשיטות ובסגנון הקלאסי של יינות מהזן הזה. לא שרדונה מלא עץ בסגנון האמריקאי, ולא שרדונה במעטפת של סוביניון בלאן, כלומר רזה, חומצי וחף מכל עגלגלות או חמאתיות.

אבל אם להתחיל מהכרמים, הרי שכרם אדמון נטוע  באזור מושב דלתון, בגליל העליון, מקום בו נטע היקב כ- 36 דונם שרדונה. מתוך כל אלה הוא לוקח 12 דונם ליין הזה. היין עצמו עבר הצללה מיידית לאחר הפקת התירוש, העברה לחביות לתסיסה ואז שמונה חודשים בחביות 300 ליטר על השמרים, עם בטונאז' באמצעות הפיכת החבית, ולא ערבוב במוט או אמצעים אחרים. חלק מהיין – 10% בקירוב – השלים תסיסה מלולקטית.

באף מורגשת חמאתיות קלה, נעימה, מלווה בארומות של פרי צהוב או 'אפרסקים'. העץ מורגש אבל לא דורסני, גם אחרי שהיין עמד והתחמם בכוס. מה שלי הייתה חסרה היא מעט חמיצות במתקפה, בכל זאת: הפה מאוד עגול ורחב ומתובל אבל קצת כבד. החמיצות יוצאת בכל זאת בסיומת, שהיא מצידה יבשה וארוכה. בסה"כ זהו שרדונה טוב, שצריך קרור כהלכתו ואוכל מתאים. (90 ש"ח)

כרמל ריזלינג קאיומי 2013
זהו היין שעד כה היה הלבן היחיד בחבורת הסינגל ויניארדס. לקסר לוקח אותו יותר ויותר לכיוון היבש, למרות שהוא עדיין עושה רושם מעט מתקתק. האף טוב, ומרגישים בו בהחלט את אותם מאפיינים 'ריזלינגיים' מינרליים, אבל אלה עדינים וטובים; הם לא מחפים או מסתירים ארומות של ליים ותפוחים. הפה יבש, עם חמיצות מאוד טובה, משולבת במשהו שמנוני וטוב. בסיומת זהו יין יבש, טאני ומדויק, שבהחלט יחזיק עוד שנתיים – שלוש. (90 ש"ח; קניה טובה)

מבחינת הבציר הנוכחי – 2014 – אומר לקסר שזהו בציר מעניין: הוא התחיל כמה ימים לאחר המועד ה'ממוצע', אבל נדחס במהירות והפך לבציר עם יבולים נמוכים לכל אורך הארץ כמעט וכזה שמבשיל ומתקדם במהירות יחסית. דליה זוננפלד-מנדלמן, מנכ"לית היקב, הזכירה בהקשר החקלאי שהיקב ממשיך להתרחב בכיוון של נטיעות זנים לבנים – גם ביתיר וגם ברמת הגולן – ושסגנונית-עסקית הוא לוקח את עשיית היין לכיוון של יינות פרמיום. יציאת היקב מראשון לציון מלווה בבניית מתקן חדש באלון התבור, רענון תדמית – כולל לוגו – ושימת דגש על החלק ההסטורי של היקב בזכרון יעקב, שבה הוא יישאר. האחרון מתבטא במעין 'מדליון' שהיקב מציג על הפרסומים שלו ובו חזית היקב בזכרון. ככלל, כל מוצרי היקב עוברים שינוי ורענון כפי שאפשר לראות בתמונות.

יינות אדומים

כמו כמה יקבים אחרים, כרמל מוציאים רק עכשיו – שלוש שנים לאחר הבציר – יינות שהם סבורים שהם בשורת היין הראשונה שלהם: שיראז וקברנה סוביניון מקאיומי.

קאיומי שיראז 2011
ארומות בשרניות טובות לצד ארומות טריות יותר – פרחוניות – באף הראשון. בכוס היין מתפתח יפה לכיוון האספלטי, אבל שומר על אלגנטיות ורעננות. זהו יין יבש, חד במתקפה ובעל חמיצות מאוזנת עד גבוהה. הסיומת בינונית-ארוכה ובסך הכל כרגע זהו היין המעניין יותר מהשניים (לעומת הק"ס).

קאיומי קברנה סוביניון 2011
שמץ ירקרקות באף, אבל מעניין מכך הוא הפלפל השחור שמופיע כאן באופן לא שגרתי. הצבע יפה, לא אטום. הפה עגול, טאני ובעל חמיצות טובה. יין טוב, אבל דורש אולי זמן.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *