טעימת יינות יקב ברעם

יקב ברעם שמייצר כ- 6000 בקבוקים בשנה, הוקם לפני כעשר שנים על ידי שלושה שותפים בני המשק. טעמתי כמה מהיינות שלהם

היקב הוא יקב קטן, אומרים עליו אנשיו, שמתופעל בשוטף על ידי שלושה אנשים והיועץ היינן איתי להט. מיוצרים בו שישה יינות שונים: שני בלנדים אדומים, שלושה יינות זניים ורוזה. ליקב שלושה כרמים (ברעם מגדלים לרוב תפוחים), בני שטח כולל של 11 דונם. ראשון הכרמים ניטע לפני כעשור, והאחרון – בשנת 2010.

ברעם שיראז

שיראז של ברעם (יח"צ)

ברעם רוזה 2013
צבע סלמון ורוד, מאוד יפה, בבקבוק בורגון שקוף. האף רענן, פרחוני ומעט ורדני. הפה חלק, יבש אבל לא יבש מדי או bone dry. זהו יין נעים, שיש להגיש מקורר היטב; הוא ישתה בשמחה על ידי כולם.

ברעם מעיין הנרקיסים 2011
גם פה: יין מאוד שתי וטוב. הבלנד מבוסס קברנה סוביניון ומרלו, והוא מאוזן, בלי שאף אחד מהזנים מפריע לשני או מתבלט. straight forward, יין אדום טוב.

ברעם יער ברעם 2011
מכיל כ- 10% סירה, בתוספת לקברנה והמרלו. על טיפה גוונים ירקרקים אבל נעימים יש ארומות מעושנות. הגוף קצת עבה יותר מזה של מעיין הנרקיסים, אבל לא בומבסטי.

ברעם קברנה סוביניון 2010
פירות סגולים, מתקתקים. ליין חמיצות טובה מאוד, טאנינים די רכים וסיומת ממושכת. אהבתי את האיפוק ביין.

ברעם סירה 2010
אולי הכבד מכל היינות של היקב – במפתיע או שלא. עשיר מאוד, יבש. חמיצות גבוהה וסיומת מאוד ארוכה. זהו סירה בעטיפה מלטפת מאוד, יבשה מאוד, אבל אלגנטית. פעם היינו אוהבים לאמר "אגרף ברזל בכפפת קטיפה". ליין יש לא מעט מזה.

סיכום: יינות טובים, מאוזנים, רכים. את הרוזה הייתי ממקם גבוה בין מקביליו הישראליים.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

תגובה אחת על טעימת יינות יקב ברעם

  1. מאת אבנר‏:

    אף פעם לא מבין את היקבים והמבשלות הקטנים.
    יש להם מוצרים כל כך טבעיים, מקומיים ושאמורים לייצג את נוף מולדתם 🙂 והם מתעקשים על מיתוג אלק בינלאומי וקוסמופוליטי. למה אנגלית? למה שלא יראה כאילו אנשי אדמה עשו את זה? מה שברוב המקרים נכון. הרי רובם לא מוכרים לחו"ל אז למה להתהדר במיתוג לא רלבנטי ונגד הסיפור של המוצר?

כתיבת תגובה