בירה אלכסנדר אורגנית במסעדות טָאיזוּ ומֶזֶה

שבוע אדמה: שיתוף פעולה חד פעמי בין מסעדות טאיזו ומזה ובירה אלכסנדר, שמוציאה לראשונה בירה ישראלית אורגנית. הבירה האורגנית תוצע בשתי המסעדות בין התאריכים 8-10 בספטמבר

'אלכסנדר בלונד אורגנית' היא גרסה אורגנית לאלכסנדר בלונד, עם הרכב כשות ולתת שונים במקצת מהבלונד של המבשלה. זוהי בלונד בסגנון בלגי, "בפרשנות קלילה יותר, המתאימה למזג האוויר והטמפרמנט הישראלי, בניחוח פירותי ואיזון מדוייק בין מרירות הכשות למתיקות הלתת". אורי שגיא, הבעלים של המבשלה, אמר לי שמהות האורגני היא "בכך שהלתתים והכשותים אורגניים ובנוסף עברנו תהליך הסמכה לייצור אורגני, פיקוח על הייצור וכן בדיקות מעבדה של הבירה למציאת כימיקלים. על התווית האחורית ישנן החותמות האורגניות ולמבשלה יש גם תעודה."

האלכסנדר האורגנית – לטעמי (לא קומוניקט) – טובה מאוד. היא קלה ויחד עם זה בעלת גוף טוב, מלא. הסיומת די ארוכה, יבשה בדיוק במדיה ושומרת על תחושת פרחוניות שיש בבירה לכל אורכה.

בשאלת ההתאמה לאוכל אני לא בטוח. ממה שהספקתי לטעום מהמנות, היא לא מסתדרת עם המנות החריפות והולכת טוב יותר עם המטוגנות, כמו הפקורה. מנות שיש בהן מתיקות מוגזמת, כמו חלק מהסלטים, לא יתאימו לבירה הזו.

ולהמשך הדברים:

הבירה תלווה תפריט ספיישל טבעוני שיצרו שף יובל בן נריה ושף גל ברזילי בשיתוף פעולה צמוד. התפריט יוגש ב'טאיזו' במסגרת "שבוע אדמה" בשבוע השני של ספטמבר. על מנת ליצור מנות טבעוניות נדרשו השניים לשלב יצירתיות וניסיון קולינרי מתקדם במטרה ליצור טקסטורה וטעם למנות שונות בלי להשתמש במרכיבים רגילים כמו רוטב דגים, יוגורט או חלבון מן החי. כך, מנות שלרוב מלוות יוגורט יוגשו בליווי קרם קשיו וחלב שקדים; במקום חלבון מן החי ייעשה שימוש בקמח אפונה צהובה, שעועית מש או קמח חומוס ועוד.

בתום "שבוע אדמה", יוכנסו לתפריט הקבוע של טאיזו שלוש המנות הטבעוניות שיזכו לאהדה הגבוהה ביותר. חלק מהמנות יכללו גם בתפריט של מזה.

מסעדת טאיזו, המציעה באופן קבוע ללקוחותיה את בירות הבוטיק אלכסנדר, תציע במסגרת שבוע "אדמה" גם את 'אלכסנדר בלונד אורגנית' – הבירה האורגנית הראשונה המיוצרת ומושקת בישראל. 'אלכסנדר בלונד אורגנית' תוגש הן במסעדת טאיזו והן במסעדת מזה.

Taizu
מנחם בגין 23, מגדל לווינשטיין. הכניסה דרך לובי הבניין (סידור חניה מוזל בחניון). טלפון: 03.5225005

Mezze
אחד העם 51 א' תל אביב03.6299753

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, בירה, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה