רמי בר מאור – טעימת בלנדים טנטטיביים

כחלק מתהליך ייצור היין שלו, רמי בר מאור (יקב בר מאור) מכין בלנדים שונים לטעימה עם חברים, לפני הבקבוק. טעמתי כמה מהבלנדים האלה לעומת יינות גמורים, מהבציר הקודם

יקב בר מאור מייצר כ- 10 – 12 אלף בקבוקים בשנה, בארבע סדרות. רמי בר-מאור, היינן והבעלים, מבסס את כל היינות שלו על גידול כרמים ללא השקיה, בצפון ובאזור אלונה וצפון מישור החוף. הענבים עוברים מיון ביקב ובינתיים, כל היינות עוברים תסיסות עם שמרים מתורבתים והתיישנות בחבית.

במסגרת תהליך ייצור היין, בר-מאור עושה כמה בלנדים טנטטיביים ומזמין לטעימה שלהם כמה חברים או 'ידידים' של היקב. "קשה לעשות יין לבד, בלי חוות דעת מבחוץ או יכולת להתיעץ עם עמיתים תוך כדי הבלנדים, והמפגשים האלה משמשים כסוג של בנצ'מרק."

בבציר 2013 רמי מודה שהוא קצת "התפרע" ואולי חרג קצת יותר מהרגיל ממה שהיה רצוי. זה לא נורא, וישנם בין הבלנדים כמה שהם בהחלט מבטיחים. בכל מקרה, אלה רק יינות בתהליך ולא היינות הסופיים, שאני מניח שיהיו en par עם איכות יינות הבציר הקודם.

לילית – קברנה סוביניון וסירה – 2013 (תווית כחולה)
היין הבסיסי של היקב, עיקר התוצרת – גם מבחינת התמחור. באף – קצת אלכוהולי – יש ארומות נעימות, ללא ירוקים. טאנינים לעיסים, חמיצות סבירה – אולי טיפה חסרה במתקפה.

לילית 2012
17% סירה. האף מאוד 'סירה', על הצדדים המעושנים והפלוראליים-קלים. הטאנינים עדיין שם – אפילו לא פחות דומיננטיים מאלה של 2013. חמיצות טובה ולא אלכוהולי. בהחלט יין בסיסי טוב, שעשוי להתאים לארוחה לא כבדה. פה חלק.

קברנה פרנק 2013 (תווית אדומה/סגולה)
נחל אלונה, ללא השקיה, על רנדזינה. "כרם שאי אפשר לשלוט בו…", אומר רמי. האף מאוד ירוק – קברנה פרנק "טיפוסי" מאוד מהבחינה הזו. את הירוק מלווה משהו קלוי-שוקולדי. פחות אלכוהולי מהבלנד הראשון. חלק במתקפה. טאני ובעל חמיצות טובה. רמי רוצה להנמיך את הטונים הירוקים ויבצור מאוחר יותר השנה, כדי לחזור לאופי של 2012.

בר מאור קברנה פרנק 2012
הירוקים הרבה פחות מורגשים. הפה חלק וטוב; עוקצני ובעל חמיצות טובה. יש בו ארומות אדמתיות מעניינות, והירוק יותר על הצד הטבקי.

ירח אדום 2013 (תווית אדומה)
מרלו וקברנה פרנק. די מבוגר – מחומצן. הבלנד עשוי מענבים שבחלקם הגדול הגיעו כמעט צימוקים. הפה טאני, בעל חמיצות בינונית.

ירח אדום 2012
אף מאוד נעים, מתקתק, אבל עדין. קצת חבית. פטריות אדמתיות באף. הפה ממשיך יפה את האף. הגוף בינוני, עם חמיצות טובה מאוד. מבנה טאני טוב. הוא קצת אלכוהולי, אבל לא הסטרי. סיומת ארוכה וחדה, עם קצת מרירות שקדים.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *