מסעדת לימוזין ברמת ישי

לא זול, אבל אחלה תמורה: לימוזין היא אחת משלוש מסעדות הבשר הטובות בארץ, ללא ספק

טקס סיום טירונות ופקקים איומים על כביש 65, הביאו אותנו רעבים לעצירת ביניים במסעדת לימוזין שברמת ישי, אחרת, אני חייב לומר, יש להניח שהיינו עוצרים אצל 'נימר' בכביש 77: מאכליה ענקית בתחנת דלק, שבהחלט שווה עצירה.

בעיני, לימוזין היא אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ. אמיר ורמי הקימו את המקום כשברמת ישי היה פחות או יותר שביל גישה בודד לגבעה. מאז הקמתה, הצומת הפך מרכז בשר ואיטליזים ענק: אני ספרתי לא פחות משבע חנויות לממכר בשר ברדיוס של חמישים מטרים מ'לימוזין'.

המסעדה עובדת בקונספט שבנתה מהיום הראשון. יכול להיות שנוספו כמה מנות צמחוניות, אבל די בטוח שגם בעניין הזה לא השתנה שום דבר מהותי. בלימוזין ימכרו לכם מהבשר שלהם בדלפק קצבים לכל דבר ועניין, ומאותו בשר תוכלו לאכול במסעדה. זה, או ההפך, איפה שהדגש שלכם נמצא. אין פה מציאות במחירים (לא תקבלו אנטרקוט ב- 65 ש"ח לקילו), אבל על האיכות אין ויכוח.

בנוסף לחנות הבשר, יש במקום חנות יין של ממש, עם יינות מיקבים קטנים לצד יקבים גדולים. על השולחנות מונחים בקבוקים ירדן הר חרמון אדום, אבל אפשר למצוא גם שאטו גולן, אסף ומגוון עצום אחר של יקבים מכל הצפון. לצד בצירים עכשויים, קלטתי גם בצירים מתיישנים, בעיקר של רמת הגולן.

הזמנו סלט גדול למנה ראשונה: צלחת גדולה וטובה של סלט טרי, מתובל מצוין ובלי פחד (כן, עם לימון, ומלח ומה שצריך). ארבעה רעבים נהנו ממנו מאוד, עד כלות. המסעדה מגישה גם חצי לחם טרי, אפוי במקום, עם סלט כרוב וטחינה, זיתים וצ'ימיצ'ורי. מים מונחים על השולחן מיד – בלי שאלות – וקרים.

למנות עיקריות הזמנו פטוצ'יני ברוטב עגבניות, היה טעים "אבל בשביל זה לא באים לכאן", מה שנכון ולכן אעבור הלאה. לזכותה של הצמחונית יאמר שהיא הזמינה גם אמבר אייל של מבשלת הגולן, שהייתה טריה (מהחבית) וטובה מאוד. יומיים לפני כן נקלעתי למסעדת בשר תל אביבית שאמורה להיות בעלת טראפיק מטורף, ובה החזרתי גולדסטאר שנמזגה מהחבית והייתה מקולקלת לדבעי…

המבורגר גדול עם צ'יפס – נקודת חולשה – וסלט הוזמן על ידי האקס טירונית. אחרי חודש טירונות ("תראי איך שהמדים תלויים עלייך!") היא לא הצליחה לסיים את המנה הגדולה, והשאירה שליש מצוין מה- 350 גרם של בשר, שהיה עשוי מדויק, מדיום רייר וללא פשרות. (65 ש"ח)

במשותף הזמנו את המיקס בשר זוגי של לימוזין. ב- 186 ש"ח אתם מקבלים רצועות סינטה מצוינות, שני קבבי עגל, שיפוד גדול ונדיב של עגל בבירה, שתי נקניקיות מרגז חריפות ושלושה נתחי פרגיות בסאטה, שהיו מצוינים. גם זה מגיע עם צ'יפס או תוספת אחרת, וסלט (18 ש"ח כל אחד ללא מנה עיקרית).

ככלל, כל הבשר עשוי במידת עשיה נכונה וטובה. גם הבשר שנצלה לדרגת עשיה נמוכה לא היה קר בתוכו ואל היה צמיגי, אלא רך וטוב. מה שכן, היות והבשר מגיע על פלטה חמה, רצוי להוריד או להרחיק אותו מהאש במהירות; הנחה של צלחת מעל לפלטה פותרת את הבעיה.

הצ'יפסים נוראיים: תפוצ'יפס סטייל. פריך אמנם ולא שמנוני, אבל הייתי מצפה לצ'יפס אמיתי או לפחות וודג'ים.

קינוח? משהו שנקרא SHOCKI: חצי כדור מוס שוקולד עם קוקוס קלוי מוגש עם קרם קוקוס. לא טעמתי, היות ולא רציתי להרוס את טעמי הבשר שהיו עדיין בפה…

כל העסק הזה, פלוס שתיה קלה – ויצאנו שבעים לתפארת ושמחים – עלה 406 ש"ח לפני טיפ. המסקנה  פשוטה: בלימוזין אפשר לאכול טוב, טעים ובמחיר של 100 – 120 ש"ח לאדם. מנות עיקריות יקרות יותר יעלו 120 – 150 ש"ח למנה, ואז לא תצאו בפחות מ- 200 ש"ח לאדם, אולי כולל יין בסיסי.

לימוזין
צומת רמת ישי
טלפון 04.9533173

אפשר לשבת בחוץ. בפנים המוסיקה ידידותית לסועד, השרות נעים וטוב.
שירותים: נקיים
נכים: כן

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה