סם סורוקה עוזב את מוני

סם סורוקה, שהיה אחראי לעליה הגדולה באיכות היין של יקב מוני, עוזב את הישקב לאחר חמש שנים

סורוקה, יליד קנדה, הצטרף ליקב מוני בשנת 2009 ותוך זמן קצר הביא למהפכה באיכות היינות של היקב, הטמיע בו שיטות ייצור מודרניות מקצועיות והעלה אותו על דרך המלך. במהלך התקופה נהנה היקב מהישגים רבים והיינות זכו לשבחים, לציונים גבוהים ולפרסים בתחרויות.

סם סורוקה: "אחרי 5 שנים ביקב מוני הגיע הזמן לאתגרים חדשים. היו אלו עבורי שנים מרתקות ומלמדות. אני חש סיפוק רב מהעבודה ביקב מוני ומאחל לו הצלחה רבה גם בעתיד".

סורוקה הוא בוגר לימודי מדעי המזון באוניברסיטת מקגיל במונטראול ולימודי ייננות באוניברסיטת אדלאייד באוסטרליה. לפני הגעתו לישראל צבר ניסיון רב בעבודה ביקבים באוסטרליה, צרפת, קליפורניה ובאזור ניאגרה בקנדה. לארץ הגיע סורוקה בשנת 2003 כדי להצטרף לצוות הייננים של יקבי כרמל שם היה אחראי בין היתר על ייצור יינות הפרימיום, ביניהם השיראז קאיומי 2006 המפורסם שזכה לתואר השיראז הטוב בעולם בתחרות היין היוקרתית של המגזין דקנטר. בנוסף משמש סורוקה כיינן מייעץ של יקב מונטיפיורי.

(נמסר על ידי עמוס רביד)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.