אוליברי: מסעדה סיציליאנית

אני חייב להתוודות: מעולם לא הייתי בסיציליה. אני יודע שזה נורא, ואפילו איום והגילוי הזה ירחיק מכאן מלוא הטנא קוראים, אבל זה מה יש: לא הייתי בסיציליה ואין לי מושג מה זה 'אוכל סיציליאני'…

אז 'אוליברי' לגבי היא מסעדה איטלקית, וככל שזה העניין, כך אני שמח לאכול בה.

זו כבר לא פעם ראשונה שאנחנו פוקדים את הביסטרו התל אביבי הזה, ששוכן מרחק הליכה ממתחם באזל, על רחוב אבן גבירול. ההכרות הראשונה שלי עם המקום הייתה באמצעותו של אלדד לוי, שהטעים בו בפעם הראשונה מהיינות הסיציליאניים שהחל להביא לפני כשנתיים. מאז המסעדה משמשת סוג של ברירת מחדל כשאנחנו בסביבה, רעבים ולא רוצים להוציא יותר מדי על ארוחת ערב זריזה.

שתי מנות ניסינו הפעם: פיצה מרגריטה ופפרדלה פטריות. הפיצה נאפת בתנור אבן גדול שמהווה בעצם אלמנט די מרכזי במסעדה. היא עשויה מקמח סמולינה שמיובא במיוחד לשם כך מאיטליה – דבר שכבר לא נדיר כל כך במקומותינו – וגם חומרי הגלם האחרים עושה רושם שהם טובים.

הבצק עצמו דק, אבל לא דקיק: משהו בין 'עגבניה' והבצק הדק של דומינוס, אם לחפש דברים שרבים מכירים. האפיה טובה והפיצה עצמה שומרת על אותו איזון חביב שבין בצק גמיש אך אפוי, ובצק שביר – משהו שיותר מדי פיצריות מגיעות אליו. הרוטב טרי, טעים ולא מתובל מדי. מהבחינה הזו הפיצה אולי קצת אנמית. היות ומדובר בפיצה מרגריטה – הפשוטה והבסיסית ביותר – זה לא נורא. 52 ש"ח. לא זול, אבל גם לא מטורף.

הפפרדלה פטריות הבטיחה תערובת של פורצ'יני, פורטובלו, כמהין ושמפיניון והייתה טובה וממלאת. אני לא בטוח אם כמות הפטריות היותר יקרות הייתה בשמים, אבל האמת שזה לא ממש שינה: הפסטה עצמה טובה מאוד, עשויה נכון ומוגשת ביד רחבה. רוטב השמנת טעים, בכמות נכונה ולא כבד. זו כבר הפעם השניה שאנחנו מזמינים את המנה הזו והרמה נשמרת. 64 ש"ח. שוב, לא זול, אבל גם לא נורא.

סיכום? לארוחת ערב לא יקרה מאוד – אוליברי היא מקום טוב מאוד. מחירי המנות הם סביב 50 – 65 ש"ח ברוב המקרים, מה שיוציא אתכם עם חשבון של עד 150 ש"ח לאדם, אם תקחו מנה ראשונה, עיקרית וגם קינוח. תפריט היין נשלט ביד רמה דווקא על ידי האחים פלם – הגפן, ודווקא יינות סיציליאניים היו חסרים לי. המחירים? 38 ש"ח לכוס יין אדום וכ- 90 ש"ח לבקבוק היין הזול ביותר.

אוליברי – ביסטרו סיציליאני

אבן גבירול 137 תל אביב
טלפון: 03-5446076

צמחונים: יש.
נכים: יש גישה
שרותים: בסדר
שרות: איטי (מאוד) אבל נחמד

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.