טוליפ חדשים: Espero ועוד

יקב הציג היום שלושה יינות חדשים מבצירי 2011 ו- 2010: יינות בסדרות חדשות לחלוטין, מחוץ ל'קו' הרגיל של היקב

בשנת העשור שלו, יקב טוליפ מציג שלושה יינות חדשים – שניים מהם חדשים לחלוטין, גם כקונספט – ועוד אחד שהוא בציר חדש. בין לבין הוציא דוד בר-אילן, היינן, גם לבן לטעימה: וייט טוליפ 2013 שעדיין לא מוכן ESPERO2011לשחרור: בלנד של גווירצטרמינר וסוביניון בלאן, מלא ארומות של פירות הדר רעננים כמו אשכולית ופומלות. אם יישאר ככה – ייחטף מהמדפים.

Espero 2011
בלנד של סירה, קברנה פרנק ומרלו בעל אופי נעים מאוד. 'יין לאוכל', חזרו ואמרו אנשי היקב, ואני מניח שהתכוונו ליין על הצד הקל יותר והפחות בומבסטי. ואכן, ליין ארומות נעימות של פרי אדום עם מעט ירוק של מנטה. הפה מתקתק מעט עם חמיצות טובה ומעט שמנוניות. הסיומת די ארוכה וטאנית. יין מוצלח.
ציור התווית – כפר תקוה – על ידי אחת מעובדות היקב. (צילום בקבוק: 'אדום כהה').

Creation DNA 2011
לא חייב לצאת בכל שנה, ולא יצא אותו דבר כשיצא… 2,000 בקבוקים בלבד מהיין, שתג המחיר שלו הוא 210 ש"ח. "התוכנית היא לא להעיף את היין הזה במכה אחת, אלא לתת לו לטפטף לשוק, לאיטו." אומר רועי יצחקי, מנכ"ל היקב. השנה קראו ליין DNA כי הוא מכיל את מה שהופך את היקב למה שהוא: בלנד של כל הזנים שמגדלים עבור טוליפ.

ליין אופי של "הרבה יין": פה כמעט חריף, עם הרבה דובדבנים 'שיכורים'; כמעט פורטי, לטעמי. הפה מלא, די כבד ומנגד גם קצת ירקרק. האם הוא צריך זמן? יכול להיות.

Black Tulip 2010
הבלק טוליפ הכשר הראשון. מכיל 62% קברנה סוביניון ואז אחוזים שונים של מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. שנה חמה, וזה מורגש מאוד ביין: הפה עגול, כבד ובסיומת יש חריפות וקצת תחושה של אלכוהול ואולי קצת VA.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.