לוקסרדו סמבוקה: האם חייבים הכל?

לוקסרדו מציגים בישראל שלושה טעמים חדשים – יחסית – של סמבוקה: אגס, צ'ילי וקולה. לכבוד האירוע ביקר כאן בארץ גם הצאצא השיווקי של המשפחה – מתאו לוקסרדו, דור שביעי ליצרני הסמבוקה

אחרי התלבטות, החלטתי לא להלאות אתכם בסיפורה השיווקי של משפחת לוקסרדו: המתכון של אשת מייסד השושלת לליקר דובדבני מרסקינו חמצמצים שהפך לסוד שמור, המעבר מסביבות קרואטיה של היום בחזרה לאיטליה והפריחה המחודשת של החברה שעלתה כעוף החול מחורבותיה של איטליה של מלחמת העולם השניה.  בעניין הזה אני סומך על אחרים ואשאיר להם את הבמה.

לוקסרדו

לוקסרדו הצעיר ואילן כספי, היבואן

לוקסרדו מייצרים (גם) סמבוקה: ליקר אניסי, מתוק מאוד, שבמקור זה כל זה מה שהיה בו: הרבה סוכר, לא מעט אלכוהול והמון – אבל המון – אניס.

במהלך השנים קרה לסמבוקה מה שקרה לוודקה: מישהו החליט שמה שהקהל רוצה הם חידושי טעמים והוחלט, אי שם באיזו מפקדה שיווקית של אותו מישהו, לשלב בסמבוקה טעמים שונים.  מיהו אותו האיש הרע (לכאורה) לעולם כנראה לא נדע, אבל זה – היום – מה יש. האם צריך את הכל? אולי, אני לא יודע. אולי יש קהל לכל הדברים האלה ואני פשוט לא מכיר אותו.

מגוון המשקאות של לוקסרדו - כולם אגב כשרים. (צילום: יחצ)

מגוון המשקאות של לוקסרדו – כולם אגב כשרים. (צילום: יחצ)

לוקסרדו, שהם לא רק יצרני אלכוהול, אלא יצרני תמציות פרי ומחיות פרי גדולים, מייצרים כיום שורה שלמה של מוצרי פרי שונים. בחלק מאלה הם משתמשים גם לסמבוקה שלהם, אבל כטוב ליבם בליקרים הם מוסיפים להם לא רק תמציות טעם טבעיות, אלא גם תמציות צבע. חומרי צבע, יותר נכון, שלא כולם טבעיים. התוצאה? שלל סמבוקות בצבעי נאון זוהרים, מכתום דרך אדום זהרני ועד ירוק פלורסנטי ממש.

אני לא חושב שצרכני וצרכניות הסמבוקה הממוצעים או הממוצעות קוראים את האתר הזה, ולכן ארשה לעצמי אך הפעם לא להביע את דעתי על המשקאות החדשים. מה שכן, הסמבוקה השקופה של לוקסרדו – זו שאין בה תוספות שונות ומשונות – היא אכן טובה יותר ממתחרותיה הגדולות והבולטות. המשקה בטעמי הקפה – אולי המלווה הטבעי ביותר משלל המוצרים לטעמי האניס – גם הוא טוב מאוד בקטגוריה (סמבוקה נרה). שני המוצרים האלה יבשים יותר ממה שאני זוכר מהמתחרים (יש לי גם משהו של אחד מהם בבית) וזה עניין מבורך כשלעצמו.

והאם הם מתאימים לערבובים?

פייר? תחפשו בספר שלי ושל טל גל-כהן. יכול להיות שטל הכניס שם משהו, בטח בקטגורית הפוס קפה. לגביהשאר, אם כן המשקה מתאים למשקאות מעורבבים, אז בכמויות קטנות ביותר – ממש במינונים מינוריים. עצה שלי? אם אתם מוצאים מתכון לקוקטייל עם סמבוקה השתמשו בחצי הכמות של הליקר במתכון והשלימו את היתר עם משהו אחר, רצוי יבש יותר.

בהצלחה!

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה