רקנאטי ספיישל ריזרב 2012/2011

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקב מביאים שני יינות חדשים ב'ספיישל ריזרב' שלהם. הבשורה המרשימה הפעם היא בגזרת היינות הלבנים, וזאת למרות שגם לאדום אין במה להתבייש. הוא פשוט – איך אומר – מסובך יותר

בגדול, רקנאטי ממשיכים בקו של מיצוב היקב כיקב ים-תיכוני. הדברים הם יותר מאשר מן השפה אל החוץ, כאשר גם היינות ממשיכים את הקו של הפיכת היקב לים-תיכוני ומותאמים לא רק לאקלים ולטרואר הישראלי, אלא גם לטעם של הישראלים. בד בבד, שני הייננים – גיל שצברג ועידו לווינסון – ממשיכים בנסיון שלהם לייצר יינות בעלי רמת אלכוהול נמוכה יותר, ודי בהצלחה.

ספיישל ריזרב לבן 2012

הבלנד בבציר זה הוא רוסאן ומרסאן; רוסאן, שהפך כבר לחלק מהזנים המתאקלמים בישראל ומרסאן שנכנס פחות או יותר יחד איתו, אבל בולט הרבה פחות. היקב מאמין ברוסאן כמרכיב בבלנד – יותר מאשר כזן עצמאי כמו שהוציאו בנימינה ותבור – ומבחינה זו אין כאן צודק או טועה: כל יקב עושה את הטוב ביותר שהוא רואה או מוצא לנכון. בינתיים אפשר לומר שכל יינן שעושה מהזן הזה 'תוקף' אותו מזווית אחרת, מה שעושה את הדברים מעניינים יותר וכמובן שגם 'עולם חדש'ים יותר. היקב ימשיך ויעשה את הבלנד הזה של רוסאן ומרסאן גם בשנים הבאות, ולא בהכרח ביחסים קבועים (60:40 – השנה).

למרות שהאלכוהול יחסית נמוך – 13.5% בלבד – הרוסאן נותן ליין משהו אלכוהולי קצת – אולי הפגם היחיד שמצאתי ביין בטעימה הראשונה. יש כאן תיבול מצוין, מאוד עשיר ומאוד מפתיע. התיבול, החמיצות ושילוב העץ מצוינים והופכים את היין ל'כיפי' מהטעימה הראשונה.

אחרי ההתלהבות הראשונה מרגישים קצת יותר את העץ – לא נורא, עדיין ישתלב יפה – ואיזו-שהיא מתיקות קלה שבאה בהחלט מפרי. זהו יין מצוין, שכל עוד הוא מוגש קר, הוא בהחלט עושה את העבודה. האם זה עוד אחד מאותם יינות רזים ומהודקים, בעלי חמיצות גבוהה שרואים בזמן האחרון מהם יותר ויותר? לא, אבל זה גם לא שרדונה עם הרבה עץ, ויש בהחלט מקום ליין ביניים טוב שכזה.

לשתות קר מאוד. אפשר לשמור, בוודאי שלוש שנים. 149 ש"ח לצרכן.

ספיישל ריזרב אדום 2011

קברנה סוביניון, סירה, מרלו, פטיט סירה וקצת קריניאן (5%), כאשר הפרי מגיע מכרמים שונים בגליל העליון ומחביות נבחרות, שנבחרו בטעימה עיוורת.

הסירה יושב פה חזק באף הראשון, עם הרבה בשרניות. בסך הכל האף כהה, אבל לא עמוס. הפה טוב – נוגע-לא-נוגע בעומס פרי ונותן לך את מה שהיית רוצה לקבל מיין "ראשון" של היקב ועדיין, לא מעמיס עליך.

הספיישל ריזרב 2011 של רקנאטי בהחלט משדר שעשו כאן מאמץ להוציא יין טוב, מרשים ועדיין – לא 'פעמיים בעץ חדש'. אני חושב רק על ההבדל שבין היין הזה והיינות הקודמים שתחת התווית הזו, וזה נראה כאילו שמדובר לא רק בייננים אחרים, אלא ביקב אחר ושונה לגמרי.

195 ש"ח לצרכן, 20,000 בקבוקים.

 

 

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.