פאבים, בירה ותעסוקה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

בדו"ח חדש שפורסם השבוע (19 ספטמבר) מוזהרות ממשלות אירופה מהעלאות מיסים בתחום האירוח: אחת מכל 13 משרות באירופה הן בתחום האירוח – פאבים, בארים, מסעדות וכד' – והעובדים בהן הם אנשים צעירים. משהו שאנחנו יכולים ללמוד ממנו גם כאן?
יותר מיסים, פחות עובדים ופחות תרומה לכלכלה של אירופה. כך מזהירים הגופים שעומדים מאחורי דו"ח חדש שפורסם על ידי Hospitality Europe בתמיכת המבשלות האירופאיות.

מסתבר שבשנת 2010, אחד מכל 13 מועסקים עבד בתעשיית האירוח האירופית. "זו תעשיה שפורחת בזמנים טובים, אבל היא רגישה מאוד לתנודות בכלכלה. הטלת מיסים גבוהים על העוסקים בה ועל חומרי הגלם משמשים אותה גורמים לה נזק מיידי." אומרים אנשי המבשלות.

הדו"ח – אפשר לקרוא את כל 283 העמודים שלו כאן – מזכיר לא מעט אזהרות שהושמעו גם בישראל: העלאת מחירי המשקאות ובמיוחד הבירה כבר צמצמה לא מעט מהצריכה של יושבי הבארים והפאבים. לצמצום הזה ישנה השפעה לא קטנה על השכר של מי שועבדים במקומות האלה, בעיקר צעירים בשנות העשרים שלהם. העלאת המחירים גם מעבירה צריכה לשוק החם (קניה הביתה), מה שלא בהכרח תורם לתעסוקה. האם אלה דברים שנלקחו בחשבון, כאשר הועלו המיסים על הבירה בישראל או על מוצרי האלכוהול הכמותיים?

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ידיעות בירה, תהיות שונות, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.