קופר על כרמל

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

אני מודע לזה שכותרת המאמר קצת פומפוזית, גרנדיוזית ואולי גם נוטפת חשיבות עצמית, אבל לא הצלחתי למצוא משהו שיהיה (א) מסקרן יותר, לפחות בעיני, ו- (ב) פחות שגרתי מאשר " מוציאים יין חדש בסדרת הכרמים שלהם." בכל אופן, העיתוי לא רע – תחילת שנה חדשה – ואולי אפילו מתאים

התחלתי את הטיוטא לכתבה הזו, בתאור הרקע ליסודו של 'המרקקה היומית'. במחשבה שניה החלטתי שאני לא רוצה להכנס לכל העניין הזה, ורק להודות לשני האנשים שהובילו להקמתו של האתר: ישראל איבצן המנוח וערן טיפנברון שמאז מונה לעורך וואינט ודואג לקבור אותו ואת העיתונות בכלל.

במסגרת הקבורות השונות החלטתי לקבור את הקרדום. היוזמה לעניין הזה הייתה מצד 'כרמל', שדווח לי שנושבת בו רוח חדשה. איבצן ז"ל הצליח להביא בסופו של דבר למכירת היקב, וקבוצת המשקיעים הנוכחית מאגדת בתוכה גם אנשי יין ומזון ולא רק אנשי נדל"ן וכסף. המנכ"לית שמונתה אך לאחרונה – דליה מנדלמן – היא שילוב מבטיח מהבחינה הזו: אחרי שנים בשטראוס, בחטיבת הקפה, היא הייתה מנכ"לית תדהר השקעות; זרוע ההשקעות והיזמות העסקית של חברת הבניה הגדולה.

בזאת מיציתי.

כרמל כרם סומקה קברנה סוביניון 2010 (צילום יח"צ)

כרמל כרם סומקה קברנה סוביניון 2010 (צילום יח"צ)

כרמל שלחו לי שני יינות:

קברנה סוביניון סדרת כרם סוּמקה 2010
ליין צבע אדום אטום, כמעט שחור. האף טוב, לא עמוס מבחינת טעמי חבית אבל הוא די מאופק באופן כללי. בעיני, העשיה כאן קרובה יותר לעולם הישן מאשר לעולם החדש, וזה טוב בעיני. בפה החמיצות טובה, יש רכות נעימה ומבנה כללי טוב. האם שווה היה לפתוח 'כרם' חדש רק עבור היין הזה? אני לא בטוח, אבל שווה יהיה לחזור ליין בעוד כשנה, אחרי שאולי יעבור קצת זמן.

ריזלינג לבן, קאיומי, 2012
"כיבש" (off dry). אף מצוין. רענן וארומתי. הפה הרבה פחות מחצי יבש, כאמור. יש בו הרבה פרי וגם קצת חמאתיות – ממש שמץ, באף – עם וניל וקצת טרופיות. הסיומת מתובלת יבשה מאוד, עם חמיצות טובה ורעננות.

"כרמל" תכננו על סומקה לפחות משנת 2011, ואולי גם אחרי בציר 2010. יינות אחרים בסדרה זו? אני לא יודע מה ילד יום. ליקב יש או היו תוכניות לפחות לכרם נוסף – יקינטון. האם נראה את היין הזה על המדפים? אולי. יכול גם להיות שבקרוב נראה מיץ ענבים טרי של כרמל (להבדיל מ'תירוש'), גם זו אפשרות. בכל מקרה, אני מקווה שיהיה מעניין, ואולי, מי יודע, יהיה גם לא רע.

שנה טובה.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.